Open menu

pasta met vegagehakt thbGeen thema deze week, we laten ons leiden door waar we op dit moment zin in hebben. Op maandag eten we een Midden-Oosterse courgettestoof met couscous. Op dinsdag houden we het simpel met aardappels, broccoli en een salade van bruine bonen. Op woensdag zetten we gebakken aardappels met prei en oesterzwammen op tafel. Daarna wordt het snelle pasta met geruld vegagehakt, gegrilde pompoen en geitenkaas. We hebben ook zin in barbecue, maar omwille van de dalende temperaturen bakken we dan maar groentespiesjes in de oven. Op zaterdag maken we een vegan moussaka Tot slot op zondag bakken we een herfstige cake met kweepeer. Zo komen we smakelijk de week door.

Maandag

We beginnen met een simpel recept dat min of meer spontaan in de keuken van Sven is ontstaan, courgette op Midden-Oosterse wijze. Een vrij simpel gerecht met de nodige kick voor na een lange werkdag. Erg lekker met couscous. De groenten geven wat aromatisch vocht vrij dat wordt opgenomen door de couscouskorrels. Voor een extra stevige maaltijd kan je ook een blik kikkererwten toevoegen.

courgettestoof

Dinsdag

Geen aan een kookboek of zelfs een uitgewerkt recept vandaag: we maken in de pan gebakken broccoli en gekookte aardappels in de schil. Daarbij komt nog een salade van bruine bonen. Voeg bij de bonen een fijngehakt rauw uitje, fijngehakte peterselie en een vinaigrette van olie, azijn, mosterd, peper en zout. Tip: maak een extra portie aardappels, handig voor morgen.

Woensdag

De overgebleven aardappels van gisteren bakken we op. Verder bakken we prei met een fijngehakt teentje knoflook. Wanneer de prei bijna gaar is, voeg je oesterzwammen in reepjes toe. Laat alles gaar worden. Kruid af met peper en zout. Bestrooi met geraspte kaas naar believen. Mosterd erbij mag, ketchup ook.

Donderdag

Vanavond serveren we de herfst op onze borden, maar dan op eigenzinnige Italiaanse wijze. Freya maakte dit lekkere recept voor snelle pasta met geruld vegagehakt, gegrilde pompoen en geitenkaas.

pasta met vegagehakt

Vrijdag

We hebben zin in nog een laatste barbecue, maar toch is het net te koud om buiten te staan bakken, laat staan eten. Daarom maken we groentespiesjes met halloumi uit de oven. Dit komt toch aardig in de buurt. Serveer met brood, knoflooksaus, kerstomaatjes en een pastasalade.

Groentespies

Zaterdag

De Griekse keuken biedt een veelvoud aan hartige overgerechten, waarvan moussaka ongetwijfeld het meest bekende is. Helens vegan moussaka is dan ook ideaal voor een gezellige etentje op zaterdagavond.  Lekker met Griekse salade en tzatziki. Voor feta en yoghurt vind je trouwens plantaardige alternatieven in zowat elke goede supermarkt.

vegan moussaka

Zondag

Het weer slaat om en we willen ons weer binnen verwarmen na een lange wandeling. Rond deze tijd duikt de bij ons bijna vergeten vrucht, de kweepeer, weer even op. Ze is familie van de appel en de peer, maar laat zich toch niet rauw eten. De kweepeer is wel ideaal om te verwerken in allerlei bereidingen, zoals jam en gebak. Daarom bakken we vandaag een herfstige cake met kweepeer voor bij de koffie.

kweeperencake

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama