Open menu

kastanjecake thbDeze week gaan we voor comforteten, vaak met een klassieke inslag. Beginnen doen we met ouderwetse gebakken polentaplakken. Op dinsdag maken we een curry van prei en wortel in een kruidige pindasaus met daarbij gebakken tofu. Op woensdag eten we zelfgemaakte Oosterse burgers. Daarna is het de beurt aan een Thaise gele curry met zoete aardappel en broccoli. Het weekend beginnen we met een risotto met pompoen en geitenkaas en zetten we verder met het Griekse pastagerecht pastitsio. Tot slot bakken we een appel-kastanjecake.

Maandag

In plaats van aardappels, pasta of rijst maken we vanavond gebakken polentaplakken. Lekker en lekker ouderwets. Serveer met bruine bonen in eigen vocht, bloemkool en flink wat tartaarsaus.

polentaplakken bloemkool bruinebonen

Dinsdag

Onder het mom van "creatief met najaarsgroente" maken we vanavond prei en wortel in kruidige pindasaus met gebakken tofuplakken. Serveer met rijst.

Prei met pindasaus en tofu

Woensdag

We hebben nog flink wat tofu over van gisteren. Deze verwerken we samen met onder meer wortel, gember, sesam en zeewier tot Oosterse burgers. Serveer met boekweitnoedels en een salade.

tofuburgers

Donderdag

Een lekkere curry zet je in een handomdraai op tafel. De mogelijkheden zijn ook haast eindeloos. Op de website van supermarktketen Jumbo vinden we een recept voor een kleurrijke Thaise gele curry met zoete aardappel en broccoli. Lekker met aromatische rijst of kleefrijst.

Vrijdag

Risotto is comfort. Het kost je even roeren, maar je voelt je instant fijn, beter, danwel geweldig wanneer er een bord vol warme, romige en ‘lopende’ risotto voor je staat. In deze pompoenrisotto gaat, in tegenstelling tot een klassieke risotto, geen parmezaanse kaas, maar zachte geitenkaas. 

pompoenrisotto

Zaterdag

Pastistio, ook wel pasticcio, is een ovengerecht met pasta afkomstig van het Griekse eiland Corfu, die een sterke Italiaanse invloed heeft gekend omdat het onderdeel was van de Republiek Venetië. Onze pastitsio met groente lijkt van ver wat op lasagne, maar is toch een geheel eigen gerecht.

Pastitsio schaal

Zondag

Buiten gepofte kastanjes als tussendoortje worden tamme kastanjes in Nederland amper gegeten, dit in tegenstelling tot vele andere landen. Daarom maakt Emma een recept voor een herfstige kastanjecake met appel. Lekker voor bij de koffie.

kastanjecake

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama