Open menu

Pasta met groente en citroenkruim kleinHoewel we afscheid nemen van de typische zomergerechten, houden we het deze week toch nog meestal een beetje licht. Op maandag maken we bieten-bataatsalade met tempehchips en op dinsdag pasta met gegrilde groente en fris citroenkruim. Daarna eten we chana aloo, een Indiase curry. Op donderdag komt een frisse koolsalade met druiven op tafel en op vrijdag hartige Indiase bladerdeeggebakjes. Het zaterdagse diner begint met baba ganoush met crackers en gaat dan verder met couscous met venkel en biet. Het laatste recept van de week wordt dan pudding van polenta met kardemom en zuidvruchten in earl-greysiroop.

Maandag

Aardappelsalade kent iedereen, maar deze bieten-bataatsalade, dus met rode biet en zoete aardappel, is een leuke verrassende variant die je zowel koud als lauwwarm kan eten. Extra lekker met tempehchips erbij.

bietenbataatsaladegroot

Dinsdag

Wie houdt er niet van pasta met gegrilde groentes? Wij in ieder geval wel. Deze pasta met gegrilde groente en fris citroenkruim komt vanavond op tafel. Het gerecht leent zich trouwens uitstekend om restjes groente uit je koelkast op te maken.

Pasta met groente en citroenkruim

Woensdag

Koken kan ook met heel eenvoudige ingrediënten. Chana aloo is een klassieker in de Indiase keuken. De hoofdingrediënten zijn simpelweg kikkererwten, aardappels, een blik tomatenblokjes en een ui. Ideaal dus voor de studentenkeuken of voor wanneer je wil koken met de dingen die je al in huis hebt. Serveer met rijst of naan.

Chana aloo 2

Donderdag

Vanavond eten we een frisse koolsalade met druiven, maar de eigenlijke ster in deze salade is de mosterd. Serveer er bij waar je zin in hebt. Dit kan met bijvoorbeeld aardappelkroketten en een vegaburger. Maar ze kan ook als lunchgerecht met wat knapperig stokbrood.

frisse koolsalade

Vrijdag

Veg puffs zijn traditionele hartige bladerdeeggebakjes met kruidige aardappel-groentevulling uit het zuidoosten van India. Doorgaans worden ze als snack gegeten bij een kop koffie of chai massala, maar ze passen natuurlijk ook prima bij de borrel of als voorgerecht bij een uitgebreidere Indiase maaltijd.

Veg puff

Zaterdag

We houden het simpel en fris voor het avondeten, maar wel met lekker veel groente. Emma maakte dit fijne recept voor couscous met venkel en biet. Mocht je het wat uitgebreider willen, omdat je bijvoorbeeld vrienden hebt uitnodigd, geef dan crackers met baba ganoush als voorgerecht. Een kop koffie met een stukje goede chocolade kan dienen als simpel doch lekker nagerecht.

couscous met venkel en biet

Zondag

We sluiten af met een zonnig feestontbijt dat eveneens als dessert opgediend kan worden. Hedwig maakt deze pudding van polenta met kardemom en zuidvruchten in earl-greysiroop. Varieer gerust met de gedroogde vruchten: rozijnen, vijgen, cranberries, geconfijte ananas. Jij kiest.

polentapudding

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama