Open menu

rucolapesto thbIk hou van de nootachtige, licht bittere smaak van rucola, maar vaak gebruik ik voor twee personen hooguit de helft van een zakje. Omdat rucola toch echt binnen een paar dagen moet worden gebruikt, verwerk ik de rest vaak in een simpele rucolapesto. Die pesto behoort ondertussen tot mijn standaard broodbeleg, dus ik koop nu regelmatig rucola met als enig doel op de zondagavond een vers potje pesto te maken. In de pesto verwerk ik tevens knoflook en bosui, en amandelen zorgen voor een bitterzoet accent. Rucolapesto is ook erg lekker op een toastje, of als dip.

voor een potje van ca. 200 gram

1 zakje rucola (85 g)
75 g zonnebloempitten
10 amandelen
1 bosui
1 teen knoflook
½ tl zout
4 el olijfolie

Verder: staafmixer of keukenmachine

  • Doe alle ingrediënten in een maatbeker en pureer tot een pesto met de staafmixer of keukenmachine. Schep onder het pureren de pesto-in-wording een keertje om, zodat je geen sliertjes rucola in je pesto hebt.

rucolapesto


Meer pesto!

Eelco, site-administrator en culiredactie, maakt een goeie brunch op zondagochtenden. Werkt als onderzoeker aan 'recommender systems', ook voor recepten, en doet ook iets met privacy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama