Open menu

bonen seitanworstjes thbVoor dit weekmenu hebben we geen specifiek thema, wel houden we wat rekening met het weer. Net omdat het nu alle richtingen uit kan, wisselen we af tussen gerechten voor de beginnende herfst en gerechten met een veeleer zomers karakter. Beginnen doen we met een Poolse kasja met kastanjechampignons. Op dinsdag gaan we verder met een snelle pasta met courgette, paprika en roomkaas. Daarna is het de beurt aan lasagne met broccoli, bleekselderij, prei en witte bonen. Donderdag wordt erg simpel: spinaziestamppot met een kaassouffé. Op vrijdag maken we een onze eigen plantaardige bonen-seitanworstjes en op zaterdag eten we eenvoudige Chinese kool met kastanjechampignons in pinda-kokossaus. Tot slot bakken we op zondag gemberkoekjes.

Maandag

Kasja is een in Polen en Rusland zeer populair gerecht op bais van gierst of boekweit. Er zijn zeer veel variaties, maar vandaag maken we een Poolse kasja van boekweit met kastanjechampignons. Serveer met groenten naar keuze.

kasja

Dinsdag

Het is weer zonnig, dus gaan we voor een eenvoudig gerecht dat zomers oogt, snelle pasta met courgette, paprika en roomkaas. Tevens een van onze meer bekeken recepten op Vegatopia.

Pasta met roomkaas

Woensdag

Bij lasagne denken we doorgaans enkel aan tomatensaus of spinazie. Die klassiekers zijn natuurlijk altijd de moeite waard, en toch is het fijn om af en toe je repertoire uit te breiden, daarom deze lasagne met broccoli, bleekselderij, prei en witte bonen

lasagne groente witte bonen

Donderdag

We houden het heel simpel vandaag: we maken stamppot met kortgebakken of rauwe spinazie en geven hierbij een ouderwetse kaassoufflé uit het diepvriesvak van de supermarkt.

Vrijdag

We zijn blij dat we nu volop plantaardige worstjes kunnen vinden in de supermarkt voor speciale gelegenheden maar vaak smaken die toch naar... eenheidsworst. Daarom maken we dit keer zelf plantaardige bonen-seitanworstjes. Een beetje werk, maar wel de inspanning waard. En je kan ze invriezen. Lekker op de barbecue, bij een plantaardig AVG'tje of tussen een broodje.

bonen seitanworstjes bord

Zaterdag

Op zaterdagavond wil je geen banale kost, maar anderszijds hoeft dit ook niet ingewikkeld te zijn. Daarom maken we eenvoudige Chinese kool met kastanjechampignons in pinda-kokossaus. Serveer met rijst of rijstnoedels. Met gebakken tofuplakken, wat atjar en eventueel casavecrackers erbij wordt het uitgebreidere maaltijd zonder veel extra moeite.

chinese kool in pindasaus

Zondag

Koekjes bakken vereist soms toch wat vaardigheid of eerder ervaring. Maar voor dit recept voor gemberkoekjes ging Jolanda al volop op onderzoek, zodat ze zeker niet zullen mislukken wanneer je het recept volgt. Lekker bij de koffie of voor tijdens de week als toemaatje in de broodtrommel.

gemberkoekjes gr

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama