Open menu

TomatencurryLarisseSjabloonWe staan weer voor het begin van een week vol afwisselende gerechten. Starten doen we met twee maal Italiaanse inspiratie: op maandag vegan pasta alla Norma en de dag daarna zelfgebakken mini-calzones. Op woensdag slaan we een andere weg in met een curry met tomaten en kikkererwten. Op donderdag maken we een milde curry met witte asperges en peultjes. Het weekend zetten we in met martabak met kastanjechampignons. Op zaterdag koken we een volledig menu zonder al te veel inspanning; broccoli-courgettesoep, couscous met venkel en biet en daarna aardbeien met kwarkslagroom en koekkruimels.. Op zondag tot slot brunchen we met mediterrane toast met paprika en feta.

Maandag

Deze vegan pasta alla Norma is een heerlijk pastagerecht uit Sicilië. De Italiaanse keuken staat bekend om haar eenvoud en dit is bij deze klassieker niet anders. Tomaten en aubergines zijn de hoofdingrediënten van de spaghettisaus, wat dit recept afkomstig van de site BeVegan ook heel goedkoop maakt. 

Dinsdag

We laten ons opnieuw inspireren door de Italiaanse keuken en bakken mini-calzones, de bekende dubbelgevouwen pizza's. Voor de vulling gebruiken we mozzarella, geraspte kaas en olijven. Met een salade erbij kan dit als hoofdgerecht.

minicalzone klein

Woensdag

Het is nog niet het hoogseizoen voor de tomaten, maar ze beginnen wel van beduidend betere kwaliteit te worden in de winkel. We laten de tomaten in blik daarom staan en gaan aan de slag met verse exemplaren voor deze curry met tomaten en kikkererwten. Serveer met rijst of platbrood.

TomatencurryLarisse

Donderdag

We zijn dol op witte asperges, maar doorgaans houden we het bij klassieke bereidingen waarbij de asperges het ultieme hoofdingrediënt blijft. Dit is ook wel met reden, want wanneer je te veel andere dingen toevoegt, verdwijnt de delicate smaak van deze groente. Asperges zijn ook te duur om enkel als vulling te dienen. Toch maken we vanavond voor een keer een geslaagde milde curry met witte asperges en peultjes. Dien op met rijst of boekweitkorrels.

curry asperges peultjes

Vrijdag

Martabak is een soort hartige gevulde pannenkoek die erg populair is als snack op het Arabische schiereiland, maar ook in een groot deel van Zuidoost-Azië. We maken een puur plantaardige martabak met kastanjechampignons. Maak gerust een dubbele portie!

Messy martabak Vegan comfort

Zaterdag

We koken vandaag drie gangen zonder dat we hiervoor uren in de keuken moeten staan, want zaterdag dient vooral garant te staan voor ontspanning. Om te beginnen maken we een simpele broccoli-courgettesoep, gevolgd door couscous met venkel en biet. De groenten gaar je in de oven, dus daar heb je weinig omkijken naar. Als toetje geven we dan nog aardbeien met kwarkslagroom en koekkruimels. Dit is ook erg snel klaar en minstens even lekker als een aardbeientaart met slagroom.

couscous met venkel en biet

Aardbeientoetje

Zondag

Vandaag slapen we lekker uit en daarom vervangen we het ontbijt door een simpele brunch. Deze mediterrane toast met paprika en feta is precies wat we nodig hebben, met nog een nectarine of een ander stuk fruit achteraf.

Mediterrane toast

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama