Open menu

bloemkoolquiche kleinMijn moeder vroeg me onlangs of ik een recept voor bloemkoolquiche kende. Dus ja, bij deze. Deze quiche combineert het zoete van de paprika's met het neutralere van de bloemkool. Doordat we de bloemkool bakken samen met de paprika, sparen we niet enkel een pan uit maar geven we ook meer smaak aan het geheel. En zo tonen we ook weer dat de tanende populariteit van de bloemkool nergens op gebaseerd is. De quiche serveren we als hoofdgerecht bij het moederdagmenu.

Voor 3-4 personen, afhankelijk van wat je erbij serveert

1 ui
2-3 teentjes knoflook
1 gele paprika
1 rode paprika
een halve niet te grote bloemkool (300-400 g)
2 dl room
4 eieren
1 tl Provençaalse kruiden
150 g geraspte kaas
1 kruimeldeeg-taartbodem of bladerdeeg-taartbodem
ca. 12 ontpitte zwarte olijven
olie om te bakken
peper en zout

verder: springvorm of taartvorm

  • Hak de ui fijn en bak hem glazig in een ruime pan met wat olie. Snij de paprika's in blokjes en voeg toe. Hak de knoflook fijn en voeg deze toe. Snij de bloemkool in stukjes ongeveer even groot als de paprikablokjes. Je hoeft hem niet in keurige roosjes te snijden, want hij gaat toch de quiche in. Voeg de bloemkool bij de groente. Bak het geheel op middelhoog vuur met deksel ongeveer 10 minuten, totdat de groenten zacht worden.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Klop de eieren los in de room en kruid af met peper, zout en de Provençaalse kruiden.
  • Bekleed een springvorm of een taartvorm met bakpapier en vervolgens het deeg. Als je kruimeldeeg gebruikt, prik dan een paar keer met een vork in het deeg. Beleg het deeg met de groenten. Giet hierover het room-eimengsel. Verdeel de olijven over de taart en bestrooi ze daarna met de geraspte kaas.
  • Bak de quiche 25-30 op 200 graden in een voorverwarmde oven totdat het ei gestold is en de quiche gaar is.
  • Laat de quiche even afkoelen op een taartrooster en serveer.

Lekker met een salade.

bloemkoolquiche


Meer quiche!

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama