Open menu

penne met spinazie thbDit keer maken we, geïnspireerd door het warme weer, een weekmenu vol lekkere zomerse recepten. Op maandag trappen we af met een salade van geroosterde bloemkool en citroen. Op dinsdag zomeren we dan verder met een snelle pasta met avocado-pestosaus. Daarna maken we een licht experimentele chili Hawaii. Volkoren penne met spinazie, gegrilde tomaatjes en plantaardige 'kaas'-saus eten we op donderdag en op vrijdag bakken we paprikapannenkoekjes. Kofta met een harissa-sinaasappelsausje en parelcouscous is een mooi gerecht voor een zaterdagavond. Tot slot bakken we op zondag makkelijke aardbeientaarten. Dit is het laatste klassieke weekmenu voordat we in juli en augustus overschakelen naar een nieuw tijdelijk format vol leuke ideeën.

Maandag

We maken een salade van geroosterde bloemkool en citroen. Handig om mee te nemen naar het werk of naar een picknick, maar evengoed prima om thuis te eten met een stuk Turks brood erbij.

Dinsdag

We nemen twee avocado's en we maken er eens geen guacamole mee: vandaag gaan we voor een fusiongerecht, snelle pasta met avocado-pestosaus. We gebruiken de avocado's als basis voor een puur plantaardige pastasaus. Het staat zo op tafel, maar toch heeft het klein feestelijk tintje. Daarnaast is de saus ook prima als dipsaus of als beleg op toastjes.

 avocadopesto

Woensdag

Ananas is wellicht één van de meest gebruikte vruchten voor hartige gerechten en zonder twijfel het meest controverse ingrediënt. Om de gemoederen enigszins te bedaren, maken we geen pizza Hawaii maar chili Hawaii, een gemakkelijk studentengerecht, lekker én goedkoop. Serveer met rijst of tortilla's.

chili met tortillas

Donderdag

Een pastagerecht kan altijd, er zijn zoveel mogelijkheden! Zoals bijvoorbeeld dit recept voor volkoren penne met spinazie, gegrilde tomaatjes en plantaardige 'kaas'-saus. De kazige saus is gemaakt op basis van bloemkool. En zo krijgt iedereen stiekem nog een extra portie groente op het bord.

penne met spinazie

Vrijdag

We bakken hartige puur plantaardige paprikapannenkoekjes, op basis van kikkererwtenmeel. Lekker als lunch met een salade of als aperitiefhaps met een zonnige salsa als topping.

paprikapannenkoekjes

Zaterdag

Als gerecht met een feestelijk zomers tintje geven we vanavond kofta met een harissa-sinaasappelsausje en parelcouscous. De kofta kan eventueel op de barbecue of je kan het gerecht zelfs deel laten uitmaken van een uitgebreid barbecue-etentje.

koftaparelcouscous

Zondag

Zelf bakken hoeft niet moeilijk te zijn. Daarom maken we vandaag aardbeienbladerdeegtaartjes die niet kunnen mislukken. Werk desgewenst nog af met slagroom en witte chocolade.

aardbeientaartje

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama