Open menu

zomerse casserole thbEen casserole smaakt niet alleen in de winter, ook in de zomer is het een lekker simpel gerecht dat in de oven gaar wordt terwijl je lekker in de tuin zit. Deze zomerse casserole heeft een Italiaans tintje door de cocktailtomaatjes en de oregano, die goed combineren met de smakelijke, geroosterde bloemkool. De trouwe lezer zal herkennen dat dit recept erg lijkt op mijn casserole met wintergroenten van een aantal jaren geleden. Op een goed recept kun je tenslotte eindeloos variëren.

Voor één persoon (makkelijk te verdubbelen of te verviervoudigen)

200 g aardappel
150 g bloemkool
100 g cocktailtomaatjes
1/2 blik kikkererwten met vocht
sap van 1/2 citroen
1 teen knoflook
chilipepertje naar smaak
2-3 tl oregano
zout naar smaak
1 tl maizena

verder: ovenschaal, grootte afhankelijk van het aantal personen

  • Verhit de oven voor op 200 graden hetelucht.
  • Schil de aardappel en snij deze in kleine dubbelsteentjes. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Snij de cocktailtomaten in kwarten.
  • Vermeng in de ovenschaal het kikkererwtenvocht met knoflook uit de pers, chilipepertje naar smaak, citroensap, oregano en een snufje zout.
  • Vermeng groente, aardappel en kikkererwten goed met het vocht, er moet een bodempje vocht op de bodem van de schaal blijven waarin de groenten garen. Voeg, indien nodig, wat water toe, of groentebouillon, als je die toevallig hebt.
  • Bak in ca. 30 minuten onder af en toe roeren in de oven bijna beetgaar (hoe lang precies hangt af van de grootte van de blokjes en je oven, prik en/of proef dus).
  • Kijk of het vocht wat stroperig is geworden. Waarschijnlijk is het nog te vloeibaar, los dan 1 tl maizena in een scheutje water op en vermeng met het vocht.
  • Zet ca. 10 minuten terug in de oven en serveer meteen.

Peper en zout uit de molen mogen niet ontbreken. Rasp naar wens ook wat Italiaanse harde kaas over de casserole.

zomerse casserole

Eelco, site-administrator en culiredactie, maakt een goeie brunch op zondagochtenden. Werkt als onderzoeker aan 'recommender systems', ook voor recepten, en doet ook iets met privacy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama