Open menu

venkelloofkoekjes thbDeze week staat er comforteten dat bij een zomerse sfeer past op het menu. Op maandag maken we pasta met aubergine-tomatensaus. Op dinsdag houden we een klein kinderfeestje met Turkse linzensoep, kaas-tomaatpannenkoeken en brownies met ijs. Op woensdag eten we een pastasalade met courgette, feta en munt. Daarna gaan we verder met bakbananenburgers met satésaus. Op vrijdag halen we inspiratie uit de moestuin voor hartige koekjes van snijbiet en venkelloof met tomaten-munt-yoghurtdip. Op zaterdag serveren we een salade met krokante halloumi, geroosterde bloemkool en gegrilde avocado. Tot slot op zondag bakken we simpele aardbeientaartjes.

Maandag

Op deze maandagavond eten we pasta met aubergine-tomatensaus. Dit is in wezen een eenvoudige versie van de klassieke Pasta all Norma. Deze laatste wordt iets anders bereid dan dit recept en bevat vaak Parmezaanse kaas, ricotta en basilicum. Die kun je uiteraard ook nog toevoegen, als je dat lekker vindt.

Dinsdag

Vanavond maken we een relatief eenvoudige maaltijd die zowaar geschikt is om een doordeweekse kinderverjaardag te vieren. Beginnen we doen we met Turkse linzensoep. Als hoofdgerecht bakken we kaas-tomaatpannenkoeken van Chicks Love Food. Die houdt het midden tussen pannenkoek en pizza. Werk af met wat rucola. De feestelijke maaltijd sluiten we af met zelfgebakken brownies en een bolletje vanille-ijs.

turkse linzensoep

Woensdag

We maken een makkelijke pastasalade met een gouden trio in de hoofdrol: courgette, feta en munt. De balsamico geeft het geheel een zoetzuur tintje en de walnoten zorgen voor een lekkere crunch. Maak een extra grote portie zodat je er de volgende dag mee kunt lunchen, of neem het gerecht mee naar een picknick.

Donderdag

Bij de toko kochten we een paar bakbananen en deze toveren we om tot hartige bakbananenburgertjes. Serveer met rijst, satésaus en groenten naar keuze. Lekker hierbij zijn gegrilde groenten of rode kool.

Vrijdag

Wanneer je een moestuin hebt, maak je vaak andere dingen klaar dan iemand die alles in de supermarkt koopt. Het venkelloof hoef je toch niet weg te gooien. Zo maakte Emma koekjes van snijbiet en venkelloof met tomaten-munt-yoghurtdip. Lekker als borrelhapje of als onderdeel van een lichtere maaltijd met een stukje brood erbij.

venkelloofkoekjes

Zaterdag

Deze salade met krokante halloumi, geroosterde bloemkool en gegrilde avocado van Freya is eigenlijk ontstaan uit de restjes in de koelkast, maar de combinatie van de smaken passen perfect bij elkaar. Dus heb je geroosterde bloemkool over, maak de volgende dag deze salade. Of maak eerst deze salade en eet de volgende dag de rest van de geroosterde bloemkool.

salade met krokante halloumi

Zondag

De week eindigen we met makkelijke aardbeientaartjes voor bij de koffie of voor bij de picknick. Geen bakervaring vereist! Dit recept is eigenlijk een basistaart die past bij veel meer lekker zomerfruit: frambozen, zwarte bessen, bosbessen, braambessen. Werk af met poedersuiker bij wat zuurder fruit. Bij aardbeien is dit niet nodig.

aardbeientaartje

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama