Open menu

couscous groene groente pittige saus thbDeze week volgen we met ons weekmenu voor een groot gedeelte het seizoen, met als grote uitzondering de cowboy caviar en guacamole op vrijdag en de couscous met groene groente op zaterdag. We beginnen met een stevige one-pot lasagnesoep. Verder hebben we nog onder andere gestoofde prei, gegratineerd witlof en puree van peterseliewortel en appel. Eindigen doen we, zoals gebruikelijk, met zoetigheid, dit keer met een crumble van peren en chocolade. 

Maandag

We starten met een éénpansgerecht dat een combinatie lijkt van verschillende gerechten: het is een soep, het is een lasagne, maar vooral een éénpanspastagerecht dat gemakkelijk te maken is. Tijd voor de one pot lasagnesoep van de vega blog Leukegeit.  

Dinsdag

Een eenvoudige maaltijd kan ook heel lekker zijn. Daarom houden we het simpel vandaag. We eten gestoofde prei, aardappels in de schil, een groene salade en een zachtgekookt eitje

Woensdag

We bakken de overgebleven aardappels van gisteren op in de pan. Hierbij geven we puree van peterseliewortel en appel en een vegaburger naar keuze. Peterseliewortel vind je helaas niet in elke buurtsuper, daarom kun je hem ook vervangen door knolselderij of pastinaak.

Donderdag

Wintertijd, witloftijd. Of toch bijna winter... We maken vandaag onze eigen vegaversie van de Belgische klassieker chicon gratin, ofwel gegratineerd witlof uit de oven. Serveer met aardappelpuree of met zuurdesembrood.

Vrijdag

Vanavond nemen we een gemakkelijke Tex-Mex geïnspireerde snackmaaltijd die we lekker op de bank kunnen opeten. We maken de salade cowboy caviar en serveren hierbij tortillachips en guacamole. Maak deze laatste misschien een keertje extra pittig met wat cayennepeper.

Zaterdag

Met couscous kun je eindeloos variëren en het is heel snel klaar. Bij deze variant van couscous met groene groente, rozijnen en pistachenoten, die we lekker smeuïg maken met een goede olijfolie, lik je je vingers af. De (uiteraard) zelfgemaakte zoetzure saus is lekker om de groente in te dopen en is er eentje om te onthouden bij andere gerechten.

Zondag

Momenteel zijn de Hollandse peren in het seizoen. Een mooie fruitsoort om mee te koken in de koudere dagen, zeker in gebak en desserts! Chocolade en peren doen het klassiek goed samen. Daarom maken we vandaag een overheerlijke crumble van peren en chocolade.

CrumblePerenChocoEmma

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama