Open menu

jesseklaver thbIn aanloop naar de verkiezingen nodigen wij lijsttrekkers uit in onze keuken. Vandaag: Annemieke kookt voor Jesse Klaver.

 "Jesse, kom erin. Zet je fiets maar tegen die paal." "Met de auto? Ik dacht dat jij die niet kon betalen. Waar had ik dat nou gelezen?" "Ah, elektrisch."

Terwijl ik de cheddar rasp, staat Jesse mijn zonnepaneeltjes en HR++ ramen te bewonderen. Ik babbel ondertussen wat. "Vorige week waren Krol en Roemer hier ook. Die waren niet zo blij dat ik jouw poster had hangen. Mijn man en minnaar trouwens ook niet."

Ik krijg een schouderklopje. Opgelucht haal ik adem. Eindelijk een normaal etentje! "Hee, wil jij anders de pijnboompitten even roosteren, dat gaat bij mij altijd mi…"
"Wait a minute! Maak je nou een vegaquiche?" Jesse kijkt met grote ogen naar het fornuis. Een zeer groot neon vraagteken verschijnt boven mijn hoofd.
"Vandaag is mijn vleesdag, hoor!" roept ie.

Klaar ben ik met heel die parade aan lijsttrekkers in mijn keuken. De een nog maller dan de ander. Met een schop onder zijn kont verdwijnt hij naar buiten. Ik geef hem mijn fietssleutel en verwijder de poster. "In ruil voor je auto krijg je morgen mijn stem Jesse. Maak er wat moois van."

Tevreden schenk ik een wijntje in en app de redactie: geen lijsttrekkers meer a.u.b.

jesseklaver


Meer lijsttrekkers!

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama