Open menu

geertwilders thbIn aanloop naar de verkiezingen nodigen wij lijsttrekkers uit in onze keuken. Vandaag: Annemieke kookt voor Geert Wilders.

Speciaal voor Geert zet ik de Efteling-cd op. Zeg maar het enige dat we gemeen hebben: onze liefde voor het sprookjesgebeuren in Kaatsheuvel. Hij klopt op het raam: “De deurbel doet het niet.” “Dat klopt”, leg ik uit, “ik wil liever niet gestoord worden door vreemden.”

Hij hoort de lieflijke klanken van Droomvlucht en zijn blik wordt zacht. Ik denk zelfs een traan in zijn ogen te zien. Deze man wordt week van vogelgefluit, harpen en kunstmatige bloemenluchtjes. "Misschien wordt het toch nog een gezellige avond!" denk ik en duik positief gestemd de keuken in.

“Maak maar zoervleisj voor hem”, tipte collega Ellen. Een goed idee. We willen het natuurlijk niet al te exotisch maken en hem op zijn gemak houden. Terwijl ik wat laurierblaadjes en kruidnagels sta te kneuzen en nét bedenk dat een lepeltje baharat erin ook best lekker zal zijn, duikt Geert op. “Doe eens normaal man!” Ik schrik zo dat ik het bruine poeder zo over zijn hoofd flikker. Hij staat erbij als een roetpiet.

Ik schep zijn bord lekker vol. Plots springt Geert op zijn stoel en scandeert: "MINDER! MINDER!". Ok, Geert, kun je ook normaal zeggen.

Snel pak ik mijn telefoontje, open het Eftelingkanaal op YouTube en zet een virtuele tocht door Droomvlucht aan. Ik ga gezellig naast hem zitten, strijk ondertussen wat baharat uit zijn haren en fluister: “Geert, het komt goed, de elfjes zijn weer van ons.”

geertwilders


Meer lijsttrekkers!

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama