Open menu

henkkrol thbIn aanloop naar de verkiezingen nodigen wij lijsttrekkers uit in onze keuken. Vandaag: Annemieke kookt voor Henk Krol.

Henk Krol, voorman van 50plus. Zou mijn vader kunnen zijn. Ik noteer op mijn boodschappenlijst: iets nepvlezerigs en oordopjes. Op die manier zal ik de avond wel overleven, denk ik zo.

“WAT ETEN WE?” Na vijf minuten blijken die oordopjes al een gouden greep. Ik mompel wat terug: “hmfdsfl-shoarma.” - “Ah, vlees!”, en content is ie. Ik dacht het foefje van de vegaslager maar eens op Henk los te laten, want zo’n traditionele man is vast gewend aan de heilige drie-eenheid. En shoarma, daar wil hij kennelijk eventueel wel naar uitwijken.

Terwijl ik wat sla uit een zakje sta te schudden, staat hij in mijn nek te hijgen. “Hoeveel is dat?” Ik kijk op de zak: 500 gram. “Ok, doe alles maar”, commandeert hij. Ik protesteer, want ik wil eind van de week ook nog graag wat sla eten en niet alles nu opmaken. “Ach welnee”, fulmineert hij, “als je alles eruit schudt, blijft er echt nog wel wat over voor later in de week.” Een beetje beteuterd kijk ik naar de lege zak.

Terwijl ik tien tenen knoflook in mijn knoflooksaus pers (opdat Henk vannacht nog een keer aan me terugdenkt), staat hij bij mijn raam met zijn vinger in een poster te prikken. “Tis dat?”. “Dat is Jesse, Henk.”
“Ah ja, die vegetariër van GroenLinks.”
“Klaver is flexitariër, Henk, hij eet minder vlees, net als veel mensen in Nederland.”
“Dat is zielig voor mensen! Zeker voor de ouderen, die hebben al zo weinig. Minder vlees eten, dat is toch niet op te brengen!”
“Maar Henk, als ze nou meer bonen eten en minder vlees, dan blijft er toch juist meer geld over?”
“Bonen? BONEN? Van bonen lig ik ’s nachts altijd wakker!”

En van killer-knoflooksaus ook, Henk. Slaap lekker.

henkkrol


Meer lijsttrekkers!

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama