Open menu

kuzu thbIn aanloop naar de verkiezingen nodigen wij lijsttrekkers uit in onze keuken. Vandaag: Annemieke kookt voor Kuzu.

Een kwartier nadat Kuzu binnen is gekomen, snuffelt hij nog steeds rond op zoek naar verborgen camera’s en microfoontjes.
“Waar was je ook alweer van?”
“Vegatopia.”
“Is dat een bijlage van het NRC?”
“Nee, Vegatopia is een…”
“Ik wist het, stop toch eens met me te stalken!”

Net op het moment dat ik DENK dat hij de deur uit zal rennen, neemt zijn hongergevoel de overhand en komt hij knorrend naast me staan. Ik dreig een beetje afgeleid te raken door de pluizige landingsbanen boven zijn ogen, maar hak stug door.
“Wat zit er in dit potje?”
“Chilipoeder.”
“Ik denk dat het oregano is.”
“Het is chili.”
“Ja, dat zeg jij.”

Ik besluit het halve potje chili door mijn bonenchili te mikken en gooi er nog wat jalapeño’s bij, want deze man verdient dat. In paniek rent hij naar de spiegel. “Rood, ik ben rood! Het ziet er niet uit!” “Ach, wit, bruin, geel of rood. Allemaal even mooi, Kuzu, maak je niet druk. Artikel 1, je weet wel.”

Chili sin carne

kuzu

Meer lijsttrekkers!

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama