Open menu

Dit keer spotten we smakelijke mozzarella.

Wat? Biologische buffelmozzarella.

Is dat? Bio mozzarella. Wat is daar nou bijzonder aan, hoor ik je denken. Nou, echt lekkere buffelmozzarella is eigenlijk best zeldzaam. De meeste mozzarella heeft simpelweg te lang in een zakje liggen lummelen, waardoor hij van binnen heel zacht is geworden. Dat kan ook best smakelijk zijn, maar wie ooit verse heeft geproefd (in Italië of van een Nederlandse buffelboer) weet hoeveel lekkerder het nog kan. Verse buffelmozzarella is stevig (beetje als koemozzarella, maar dan minder rubberig) en wat 'melkig' van binnen. Helaas woon ik niet bij een Nederlandse buffelboer in de buurt en ga ik ook niet wekelijks naar Italië, dus moet ik het doorgaans doen met slobbermozzarella. Tot mijn grote vreugde bleek de biologische buffelmozzarella die Albert Heijn sindskort verkoopt (hij komt uit Italië) echt enorm lekker: stevig, melkig en erg goed van smaak.
Eet 'm op kamertemperatuur met fruitige olijfolie en wat peper uit de molen.

Kost 't? 2,29 euro

Waar gespot? Albert Heijn

Door wie? Annemieke

Beoordeling:

Wat zeggen die sterren?

Ook iets leuks gespot?

Voor de rubriek 'Gespot' zijn we op zoek naar gekke, grappige of gewoon erg lekkere (vegetarische) producten die je bent tegengekomen. Fotografeer het product, vermeld waar je 't hebt gevonden, wat het kostte en waardeer het met 1 (heel slecht) tot 5 sterren (uitzonderlijk goed). Stuur je inzending naar

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama