Ik heb ook het idee dat sommige mensen (niet meteen jij hoor, neleH) glutenvrij en koolhydraatarm met elkaar verwarren.
Toen ik nog in de winkel werkte, kreeg ik vaak vragen over koolhydraatarm eten, waarbij het duidelijk was dat veel mensen niet eens precies weten waar koolhydraten precies in zitten en hoe ze werken. En dat glutenvrij eten voor de meeste mensen echt niet nodig is. Ook wisten veel mensen niet dat als er geen gluten in zitten, er nog steeds veel koolhydraten in kunnen zitten
Volgens mij werkt het koolhydraatarme dieet (en dat is bij de meeste dieten) vooral omdat je een deel van je normale eetroutine schrapt en heel bewust met je eten bezig bent. Je mag geen suiker, dus geen koekjes, frisdrank etc, dat scheelt al veel. In dat opzicht kan het heel gezond zijn. En afwisseling is ook goed, een lekkere salade ipv een boterham met kaas is natuurlijk prima. Maar pas je een beetje op dat je nog wel "gezonde" koolhydraten binnen krijgt?
Veel succes ermee!