Vegatopia Forum

Perencarpaccio

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Jurr

Perencarpaccio
« Gepost op: 14 maart 2005, 20:03:27 »
Perencarpaccio.. een heerlijk en licht voorgerecht  :D Als je er maar wel een goede dressing bijdoet die neutraal maar fris qua smaak is  ;) :O
Hier de ingrediënten voor 4 personen:
walnoten
zakje pijnboompitten
1 stukje tête de moins kaas (of parmezaanse kaas)
rucola
4 peren

Bak de pijnboompitten even aan zodat ze lichtbruin worden. Laat het uitlekken op een stuk keukenrol en strooi er wat zout overheen. Snij vervolgens de peer in dunne plakjes met schil. Profs kunnen het met een mes, maar ik gebruik een kaasschaaf, net zo makkelijk ;). Leg de plakjes peer in de vorm van een bloem op het bord en giet er wat dressing overheen. Leg er nog wat rucola op en giet ook hier een beetje dressing overheen. Verdeel de dunne plakjes kaas. Strooi tenslotte de nootjes en pijnboompitten eroverheen.

TIP voor dressing:
Het lekkerste is een fruitige dressing van:
aceto balsamico
1 gesnipperde ui
kappertjes
en sinaasappelsap

PS. Ik ben nieuw dus fouten onder voorbehoud :-\
« Laatst bewerkt op: 14 maart 2005, 21:04:19 door Christiaan »

Offline Laurie

  • *****
  • 2.478
  • Geslacht: Vrouw
Re:* Peren Carpaccio *
« Reactie #1 Gepost op: 14 maart 2005, 20:15:58 »
Klinkt goed maar ik weet 't niet met de dressing. Ik kan niet zo goed tegen sinaasappelsap in dingen terwijl ik gewoon sinaasappelsap wel lekker vind. Ik kan ook niet tegen warm fruit. :pukey: Misschien een verkeerde associatie?  ::)