Vega gerechten
van bijgerecht tot hoofdgerechtEen leuk, praktisch en goedkoop kookboekje, klein maar dik, met veel makkelijk te maken recepten (zo'n 200), voornamelijk Frans-Italiaanse en Aziatische.
De gerechten zijn geschikt voor zowel de dagelijkse maaltijd als voor een etentje.
Het boekje is een vertaling van het Engelse
Vegie Food (Murdoch Books).
De ingredienten zijn grotendeels makkelijk te verkrijgen. Waar moeilijke pasta-soorten worden gevraagd, kan men dat ook vervangen door penne oid.
Opvallend is het vele gebruik van oranje zoete aardappelen!
Indeling:
Voorafjes; soepen; salades; hoofdgerechten; bijgerechten.
Er staan dus
geen nagerechten in dit boek!
Voorbeelden:
Geroosterde weidechampignons met dragon-citroenroomsaus
Paprika-walnotendip met geroosterd pitabrood
Indonesische pindabeignets
Aardpeer-knoflooksoep
Soep met snijbieten en rissoni met gruyerecroutons
Aardappelsoep met rucola
Warme aardappelsalade met olijvendressing
Warme choi-sumsalade
Vietnamese salade met citroengrasdressing
Ricottataartjes met aubergine en pasta
Zoete aardappelen en aubergine in groene curry
Griekse boerentaart
In honing geroosterde wortelgroenten
Zoeteaardappelpartjes met pittige komijnmayonaise
Spruitjes met kastanje-salieboterOp de ene bladzijde staat het recept, op de tegenoverliggende bladzijde een pagina-grote kleurenfoto van het gerecht.
400 Bladzijdes, achterin een alfabetisch register.
Nadeel is dat er geen tijdsaanduidingen bij staan. Ook wordt er geen voedingsinformatie verschaft.
Vega Gerechten
Veltman uitgevers
ISBN: 9059202619
BOL.com: Euro 9,95