Vegatopia Forum

paprika's

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Gabs

  • ****
  • 796
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat te doen met 5 kg paprika's?
« Reactie #20 Gepost op: 28 oktober 2007, 17:30:30 »
soep ervan maken en dan invriezen!?

Appel

Re:Wat te doen met 5 kg paprika's?
« Reactie #21 Gepost op: 28 oktober 2007, 21:30:35 »
Mensen, bedankt voor jullie tips :-*

Dit heb ik al gedaan:

- in blokjes gesneden en rauw ingevroren (helaas niet in snelle vriesstand)
- in oven geroosterd, ontveld, in reepjes gesneden en dan ingepot met azijn, kruiden en wat olie. Monnikenwerk, maar wel heel erg tevreden over.

 tip: na het in reepjes snijden een nacht laten uitdruppelen in een zeef en het vocht opvangen Het vocht is echt zoooo lekker!

En wat ik nog ga doen is...soep maken! Lekker makkelijk als je geen zin hebt in koken en toch iets lekkers wilt! Gabs bedankt!


Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.161
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re:Paprika's ontvellen
« Reactie #22 Gepost op: 26 december 2007, 12:35:29 »
Ha via google deze mega-oude draad gevonden, ik heb ook een paprika vraagje:

Hoe lang en hoe heet in de oven om ze te ontvellen?
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Paprika's ontvellen
« Reactie #23 Gepost op: 26 december 2007, 12:37:00 »
Heel erg heet, zo heet mogelijk en als je een grill hebt daaronder. En dan in de gaten houden: als de bovenkant zwart wordt een stukje draaien. Uiteindelijk moet (bijna) de hele paprika zwart zijn, want als dat niet het geval is, krijg je de schil er nog steeds niet af.
In totaal duurt het in de oven een kwartiertje ofzo.
This is between me and the vegetable!

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re:Paprika's ontvellen
« Reactie #24 Gepost op: 27 december 2007, 08:34:48 »
't Zal ondertussen vast niet meer nodig zijn, maar hier heb je een how-to (maar dan niet in de oven, maar boven een vlammetje).
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re:Paprika's ontvellen
« Reactie #25 Gepost op: 27 december 2007, 09:23:17 »
Ik regel dat altijd met een soldeerbrander, die woont voor dat doel bij mij in de keuken.

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re:Paprika's ontvellen
« Reactie #26 Gepost op: 27 december 2007, 10:54:38 »
wij hebben ze gister even op de grillplaat gedaan, dan in een ruime plastic zak en dan onder de kraan afgepeuterd. Maar dat mis je wel het sap.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.161
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re:Paprika's ontvellen
« Reactie #27 Gepost op: 27 december 2007, 19:59:36 »
't Zal ondertussen vast niet meer nodig zijn, maar hier heb je een how-to (maar dan niet in de oven, maar boven een vlammetje).
Ik heb het wel eens gedaan met een vlammetje, maar dat vond ik echt vervelend, want dan kun je er niet bij weglopen, en bij het gasfornuis van ons kun je niet zo goed zitten.

Wat ik uiteindelijk heb gedaan is de paprika's doormiddensnijden en op het bovenste rooster gelegd, en de grill aangezet. Maar dan moet je de halve paprika's een beetje kantelen om de zijkantjes ook donker te krijgen, dus de volgende keer doe ik reepjes.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re:Paprika's ontvellen
« Reactie #28 Gepost op: 27 december 2007, 23:57:03 »
wij hebben ze gister even op de grillplaat gedaan, dan in een ruime plastic zak en dan onder de kraan afgepeuterd. Maar dat mis je wel het sap.
Ik vind het zó ten koste van de "bbq-smaak"gaan als je ze onder de kraan schoonmaakt. Zonde. Ik rooster ze altijd gewoon op de gaspit. Gaat prima, duurt ongeveer 7 min. Daarna in een plastic zakje laten afkoelen en dan glijdt het vel er zo af. Zou het sap ook te maken kunnen hebben met de manier waarop een paprika is geteeld? Bv: een biologische paprika heeft voor mijn idee minder water in zich dan een gangbaar geteelde paprika.
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)

Kiwi

Re:Wat te doen met 5 kg paprika's?
« Reactie #29 Gepost op: 30 november 2009, 13:48:22 »
Ik heb hetzelfde probleem; ik heb een boodschappentas vol gele paprika's gekregen, die echter niet eeuwig houdbaar zijn. Mijn vriezer zit vol, dus invriezen wordt lastig. Iemand nog andere tips? :)

Offline LelleL

  • *****
  • 3.652
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat te doen met 5 kg paprika's?
« Reactie #30 Gepost op: 30 november 2009, 16:02:33 »
Weggeven?

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Wat te doen met 5 kg paprika's?
« Reactie #31 Gepost op: 30 november 2009, 16:30:09 »
Ik heb hetzelfde probleem; ik heb een boodschappentas vol gele paprika's gekregen, die echter niet eeuwig houdbaar zijn. Mijn vriezer zit vol, dus invriezen wordt lastig. Iemand nog andere tips? :)

Grillen en inmaken?
This is between me and the vegetable!

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat te doen met 5 kg paprika's?
« Reactie #32 Gepost op: 02 december 2009, 02:05:33 »
Ja, roosteren, velletjes en ingewanden er af, in een jampot doen en heet vocht (mengsel olie met beetje azijn) er op gieten en gelijk deksel dicht.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re:Wat te doen met 5 kg paprika's?
« Reactie #33 Gepost op: 02 december 2009, 07:37:55 »
En een deel ervan al opeten. Gisteren gevulde paprika's gegeten (2pp). Dan gaat het ook best hard.

Offline lieve lijn

  • ******
  • 4.047
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat te doen met 5 kg paprika's?
« Reactie #34 Gepost op: 02 december 2009, 07:57:36 »
lekker paprikasoepje van maken?
Ga vanavond naar bed met een goed boek, of iig met iemand die er een gelezen heeft!

Kiwi

Re:Wat te doen met 5 kg paprika's?
« Reactie #35 Gepost op: 03 december 2009, 20:21:25 »
Weggeven waren we uiteraard al mee bezig, maar dat schiet ook niet echt op (mensen willen hooguit drie paprika's ofzo ;)). We hebben nu allebei last van een of ander buikvirus, dus opeten gaat nu ook niet hard. Gelukkig eten de konijnen nog wel door. :P

Offline veggiesara

  • ***
  • 225
  • Geslacht: Vrouw
    • Vegetarisch Ecologisch Leven
Re:Wat te doen met 5 kg paprika's?
« Reactie #36 Gepost op: 14 december 2009, 20:53:56 »
Chutney van maken! Heel lekker en het houdt heel lang (als je te veel ervan maakt, word je het na een tijd wel beu)..

Of paprikasaus, heel lekker over pasta.

Offline trashydiva

  • **
  • 78
  • Geslacht: Vrouw
    • FAIRyFAIR natuurlijke verzorging & fairtrade woondecoraties
Re:Wat te doen met 5 kg paprika's?
« Reactie #37 Gepost op: 23 december 2009, 10:54:34 »
Maak lekker koude paprika soep!  :) Paprika's in oven tot de velletjes loslaten, dan in de blender met wat tomatenblokjes en knoflook en rode peper etc. Weet het recept niet uit mijn hoofd, maar het is heel lekker, en koud te eten en in te vriezen :)

Offline MissTries

  • **
  • 45
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat te doen met 5 kg paprika's?
« Reactie #38 Gepost op: 15 maart 2010, 16:41:56 »
Paprika relish  is superlekker en leuk om cadeau te geven in een weckpot.

(recept voor 1 kilo paprika's, verschillende kleuren geven een leuker effect)
(eventueel)2 Spaanse pepers (1 rode en 1 groene) (doe ik zelf nooit)
-500 g uien
-3 tenen knoflook
-3 el olie
-3 dl droge witte wijn
-2 dl azijn
-2 th lepels zout
--1/2 el gemberpoeder
-2 th lepels lichte peperkorrels
-1/kruiden naar smaak
-100 g suiker

Voorbereiding
-was de paprikas en verwijder zaad en zaadlijsten en snij ze in stukjes
-doe hetzelfde met de Spaanse pepers
**hou je van een scherpe relish, laat dan van 1 peper de zaadjes zitten**
-pel de uien en knoflook en snij in dunne ringen

Bereidingswijze
-verhit de olie in een braadpan en fruit de paprika, ui en knoflook glazig (niet te bruin!)
-meng de wijn en de azijn en 1,5 dl water
-meng zout,  gemberpoeder,  peperkorrels en kruiden goed dooreen en roer dit mengsel met een scheut van de vloeistof uit tot een glad papje
-schenk de vloeistof bij de groenten en voeg het kruidenpapje erbij
-meng alles en roer de suiker erdoor
-breng alles aan de kook en laat nog 15 min goed doorkoken onder af en toe roeren
-de groenten mogen knapperig zijn en moeten niet helemaal gaar gekookt zijn
-doe de massa over in schoongemaakte potten en sluit ze meteen af .

Ongeveer een jaar houdbaar en lekker bij bijna alles.
Als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg...

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Wat te doen met 5 kg paprika's?
« Reactie #39 Gepost op: 15 maart 2010, 16:46:10 »
Dat klinkt leuk, ga ik van de zomer een keer doen!
This is between me and the vegetable!