Vegatopia Forum

Koken met tofu

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Katleen

Koken met tofu
« Gepost op: 27 oktober 2004, 21:15:03 »
Wie zich wil specialiseren in tofu en aanverwante sojaproducten kan met dit boek aan de slag. In de inleiding staat wat uitleg over de verschillende soorten tofu en andere sojaproducten en over bereidingstechnieken (inclusief de wat onnozele mededelingen dat je tofu en tempeh met een mes kan snijden). Daarop volgen ruim 60 recepten met tofu en tempeh, van voor- tot nagerecht. Voor wie bij dat laatste vreemd opkijkt: je kan met tofu ook desserts maken zoals een tofu-bessen-kwarktaart of een worteltaart met glazuur van tofu (ik heb het zelf nog niet gedurfd om dit uit te proberen, maar ik weet van anderen dat het best lekker kan zijn.) Vegetariërs slaan het hoofdstuk met vlees-, kip- en visgerechten over. De recepten zijn ok, maar er zijn er natuurlijk wel veel bij die nogal wat weg hebben van elkaar. De foto’s die je stap voor stap moeten tonen hoe je het gerecht maakt, zijn meestal overbodig en sommige recepten dacht ik al gezien te hebben in andere kookboeken. Het boek toont vooral aan dat je tofu aan heel wat gerechten kan toevoegen. Als je dat al wist, kan je zeker wel nog wat inspiratie uit het boek halen maar naar mijn mening toch ook niet veel meer dan dat.

Koken met tofu
Becky Johnson
Veltman Uitgevers
ISBN 905920212-0
96 p., met kleurenfoto’s
9,95 euro