Dit boekje is vrij duur voor wat je krijgt, maar het lijkt me wel leuk om kadoo te geven aan mensen van wie je weet dat ze graag vaker vegetarisch zouden willen eten, maar zich er niet goed raad mee weten. (Als het mensen zijn die graag koken en gewoon zijn om met kookboeken aan de slag te gaan, zijn er zeker betere boeken.)
Op twee bladzijden wordt de essentie van vegetarisme uitgelegd en worden wat tips voor een gezonde vegetarische voeding meegegeven. Daarna komen de recepten: een mengeling van klassiekers (moussaka, gratin van aardappelen en courgette, couscous met groenten, …) en minder gekende gerechten (pilav met pikante perziksaus, avocadomousse met pistachenoten, …). Vaak wordt er zuivel gebruikt en Quorn komt ook regelmatig terug. Een troef is dat alle gerechten eenvoudig klaar te maken zijn.
Vegetarisch – 24 wereldse recepten
Bert de Bruyn
The House of Books
Isbn 90-443-0702-9
63 p., kleurenfoto’s
10,50 euro