Vegatopia Forum

curries, dahls en roti's

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: curries, dahls en roti's
« Reactie #60 Gepost op: 22 april 2008, 21:22:08 »
Quornkerrie

- 1 bakje Quornstukjes
- 1 hele grote rode ui (helft in ringen, andere helft gesnipperd)
- 1 klein bekertje crème fraiche
- 2 handjes diepvriesdoperwten
- 2 handjes gehakte peterselie (waarvan 1/3 gehakte koriander bijmag)
- 2 koffielepels sambal oelek
- 2 royale theelepels kerriepoeder (ik gebruik gewone van de AH)
- 1 hele grote (of 2 van gewoon formaat) knoflookteen

Bak de quornstukjes in een beetje olie bruin aan. Doe er dan de gesnipperde ui bij, en bak deze glazig. Dan de knoflook erbij persen en even bakken.
Doe er de sambal bij en roer goed door. Dan de uiringen en deze ook even zacht bakken. De kerrie erbij, en goed alles omroeren. Doperwten erbij, en deze even laten garen. Blijven roeren.
Dan het groen (peterselie en koriander) erbij en de crème fraiche. Even laten pruttelen tot de gewenste dikte is bereikt.
Serveren met witte rijst en komkommersalade.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Vegatopia

Re: curries, dahls en roti's
« Reactie #61 Gepost op: 24 februari 2015, 13:00:26 »
Aubergine-linzenschotel met cashewnoten en tamarinde

Gisteren plaatsten we een bespreking van het boek Peulvruchten van Jenny Chandler, vandaag een recept uit dit boek voor een aubergine-linzenschotel uit Kerala met cashewnoten en tamarinde.

Source: Aubergine-linzenschotel met cashewnoten en tamarinde

Vegatopia

Re: curries, dahls en roti's
« Reactie #62 Gepost op: 02 mei 2015, 13:00:51 »
Roti Dalbhari

Een Surinaamse roti is niet ingewikkeld om te maken, maar je bent er wel even mee bezig. Dat is zeker de moeite waard: dit gerecht streelt je smaakpapillen. Geen wonder dat roti door veel Surinamers, maar ook Nederlanders, wordt beschouwd als echt comfort food.

Source: Roti Dalbhari

Vegatopia

Re: curries, dahls en roti's
« Reactie #63 Gepost op: 25 juni 2015, 13:02:19 »
De lekkerste dahl

Onze gastredacteur Joke Boon is op dit moment druk aan het schrijven aan het kookboek 'Bonen!  Elke maand 12 verrassende recepten met bonen', dat medio november bij Carrera Culinair verschijnt. Wij zijn trots dat we de komende tijd alvast af en toe een voorproefje mogen plaatsen uit dit boek. De foto's blijven nog een verrassing, want de foto's die wij hier plaatsen, zijn nog niet de officiële. Vandaag: dahl, een Indiaas linzengerecht.

Source: De lekkerste dahl

Vegatopia

Re: curries, dahls en roti's
« Reactie #64 Gepost op: 15 december 2015, 13:00:25 »
Spitskoolcurry met rozijnen

Strikt gesproken is dit geen curry, maar eerder een pilao of een biryani: gekookte rijst met specerijen en groenten. Helemaal authentiek Indiaas is dit gerecht waarschijnlijk ook niet: de combinatie van kool, rozijnen en kerrie schijnt vooral in 'westerse' gerechten voor te komen. Hoe het ook zij, dit is een lekker makkelijk gerecht, met veel smaak en textuur.

Source: Spitskoolcurry met rozijnen

Vegatopia

[Koken] Curry van groene linzen met boerenkool
« Reactie #65 Gepost op: 19 januari 2016, 13:00:41 »
Curry van groene linzen met boerenkool

Onlangs bespraken we Easy Curry Vegetarisch van Madhur Jaffrey. Van redacteur Ellen kreeg dit boek maar liefst 5 sterren! Vandaag mogen we een recept eruit plaatsen, voor een curry van groene linzen met boerenkool (haray lentils aur kale):

Source: Curry van groene linzen met boerenkool

Vegatopia

[Koken] Rode curry met flespompoen
« Reactie #66 Gepost op: 08 juni 2016, 13:00:23 »
Rode curry met flespompoen

Eerder deze week recesenseerden we het mooie kookboek Love & Lemons. Vandaag plaatsen we er een lekkere, frisse curry uit met flespompoen en kokosmelk.

Source: Rode curry met flespompoen

Vegatopia

[Koken] Curry met tomaten en kikkererwten
« Reactie #67 Gepost op: 22 februari 2017, 13:00:57 »
Curry met tomaten en kikkererwten

Wist je dat er in Nederland meer dan 60 soorten tomaat worden gekweekt? En ze zijn allemaal anders! Rond, ovaal, glad of juist geribbeld. Van kleurrijke snoeptomaatjes tot smaakvolle trostomaten in alle soorten en smaken. Van tomaatjes in bes-formaat (tomberries), tot coeur de boeuf tomaat, een grote tomaat met een grillig uiterlijk die van binnenuit rijpt. Culinair is de tomaat één van de meest veelzijdige producten die ik ken. Een leuk detail vind ik dat de tomaat verhit zelfs nóg gezonder is dan rauw. Leef je dus gerust uit met tomatensoep, -saus of, waanzinnig lekker: deze curry van tomaat!

Source: Curry met tomaten en kikkererwten

Vegatopia

[Koken] Groentecurry
« Reactie #68 Gepost op: 16 oktober 2017, 13:00:51 »
Groentecurry

In deze curry spelen maar liefst drie, of nee, eigenlijk zelfs vier groenten de hoofdrol. Ik wist dus ook even niet hoe ik het moest noemen. Groentecurry dus maar. Een 'maak je koelkast leeg'-curry is het eigenlijk, want alle restjes gingen erin. Je kunt hier eindeloos mee variëren. Deze keer de eer aan aubergine, champignons en kikkererwten, maar ook paprika, courgette, pompoen, zoete aardappel, bloemkool en ga zo maar door kunnen er gerust in. Denk nou niet dat je een ingewikkelde currypasta moet maken of zo hoor. Met een beetje uit de voorraadkast en het specerijenrekje tover je deze curry zo op tafel.

Source: Groentecurry