Taart, zoet & hartigUitgave van het Nederlands Zuivelbureau, onderverdeeld in zoete taarten (
fruit, chocolade, zuivel, ijs, diverse), hartige taarten (
groente, kaas, vlees, vis, gevogelte) en nog 8 recepten van patisserieen uit Nederland, voor hen van wie het wel wat ingewikkelder mag.
De meeste recepten zijn geschikt voor vegetariers, op ong. 10 na.
Gelatine kan vervangen worden door agar-agar en voor het vlees zijn veelal vegetarische alternatieven. Misschien dat het vervangen van de vis wat moeilijker is, maar daar kan men hier op het forum wel tips voor geven.
Bij de recepten staat de bereidingstijd en voedingsinformatie. Ook achterin is nog voedingsinformatie opgenomen.
Voorin aandacht voor basistechnieken.
Voorbeelden:
Appel-calvadosslof, cheesecake met karamel en pecannoten, romige vanille-rijstevlaai, hazelnootschuimtaart, serehtaartje, tarte tatin met pittige pompoen en korianderroom, spinazietaart met olijven, polentataart met geroosterde paprika en paddestoelen.
96 pagina's, ruim 80 recepten
Immerc bv / Nederlands Zuivelbureau
ISBN: 9066112581
BOL.com 3,95 euro