Voor een thermometer, zoek op suiker thermometer, bij BOL kosten ze tussen de 20 en 30 euro. Die gaan tot 230 graden.
Ik vind een frituurpan wel zo makkelijk en ook veiliger, heb jaren een gewone pan gebruikt maar dat vond ik wel riskant. Het scheelde ook wel dat ik een keramische kookplaat heb die ik net niet op de goede temperatuur in kan stellen.
Ik was nooit een fan van friteuses omdat ik het vieze dingen vond, maar ik heb nu een friteuse met een kraantje waarmee je na afloop het vloeibare frituurvet weer in de verpakking kan laten lopen, en het is dan automatisch ook gezeefd. De hele set kan in de vaatwasser (muv het verwarmingselement) en dat is ook heel fijn. Ik heb dus altijd een lege frisgewassen friteuse in de kast, in plaats van een volle die (wat je ook doet) steeds plakkeriger wordt.
Voordeel van friteuse/frietpan boven een airfryer: je kunt er oliebollen, appelflappen en tempura in maken!