Na het snijden niet meer wassen, is mij altijd gezegd. Het zetmeel zorgt voor de krokante buitenkant. Het soort aardappel is ook heel belangrijk. De vaste soorten, vb Nicola, zijn niet zo geschikt, die blijven zacht. Ik weet niet of jullie echte 'frietaardappelen' hebben in Nederland.
Juist wel wassen, is mij gezegd! Ik doe het altijd zo...
Volgens mijn vriend google zijn de meningen daarover verdeelt, zo op het eerste zicht, dat vraagt dieper onderzoek...
Gewoon diepvriesfriet. Het is mij tenminste zelden of nooit gelukt om het zelf beter te krijgen dan dat, maar ik heb er ook nooit een studie aan gewijd.
Wat? Heiligschennis!
Om op de temperatuur vraag te antwoorden: de voorbak maakt niet zo heel veel uit, maar je moet vooral zien dat je met de afbak (vlaamse frietjestermen, kan je ze ineens goed gebruiken) zeker hoog genoeg zit, anders worden ze niet krokant...
Ze zijn trouwens goed voorgebakken als ze zingen
Vind ik zo poëtisch...