Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 17 gasten bekijken dit topic.

Offline Uniflame

  • ***
  • 180
Re: Kookvragen
« Reactie #4000 Gepost op: 03 september 2011, 16:16:13 »
Nee dat klopt wel. Ik was bezig met Abunaicon en de laatste weken voor de con + de week na de con is altijd super druk. Ik heb wel wat gelezen, maar niet veel gepost.

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4001 Gepost op: 09 september 2011, 20:48:34 »
http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/11625-de-functie-van-ontbijtkoek

Vraag aan Maartje!:
Mag bakpoeder of gist ook i.p.v. baksoda? Of is baksoda hetzelfde als bakpoeder?
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4002 Gepost op: 09 september 2011, 20:50:44 »
Ik zou echt voor baksoda gaan. Bakpoeder is niet hetzelfde en gist ook niet. Ze hebben allemaal een andere werking. Chinese winkels verkopen het (meestal bij de schoonmaakspullen) in oranje doosjes van Arm&Hammer, of anders een drogist of apotheek (maagzout).
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #4003 Gepost op: 09 september 2011, 22:40:31 »
Nee, met bakpoeder wordt het minder lekker, het wordt minder mooi ook. De Etos schijnt ook baksoda (natriumbicarbonaat) te hebben, in een groen doosje.
This is between me and the vegetable!

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4004 Gepost op: 11 september 2011, 00:57:16 »
Ja, gelukt bij Etos en idd. in een donkergroen doosje. Drie verkoopsters in rep en roer  ;D
Voor de geïnteresseerden: het was bij de geneesmiddelen.
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #4005 Gepost op: 11 september 2011, 17:07:16 »
Ja, gelukt bij Etos en idd. in een donkergroen doosje. Drie verkoopsters in rep en roer  ;D
Voor de geïnteresseerden: het was bij de geneesmiddelen.

Je kunt er ook goed mee schoonmaken.
En ik ga NU kijken of ik er een door aardappelzetmeel (vanwege rosti bakken voor 6 man) onklaargeraakte pan mee schoon kan krijgen maar dat denk ik niet want ik heb alles al geprobeerd.
,,,,فلافل

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re: Kookvragen
« Reactie #4006 Gepost op: 12 september 2011, 10:02:28 »
Natriumbicarbonaat kun je ook bij de groenteturk krijgen trouwens. Bij de een in losse platte bakjes, bij de ander in zo'n groen zakje. Briljant spul!
Sin chile, no tiene chiste!

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4007 Gepost op: 12 september 2011, 19:10:41 »
Wat kan ik er nog meer mee dan (behalve schoonmaken)?
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #4008 Gepost op: 12 september 2011, 19:13:51 »
Wat kan ik er nog meer mee dan (behalve schoonmaken)?

Iers Sodabrood.
Limonade met prik
,,,,فلافل

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4009 Gepost op: 12 september 2011, 19:16:25 »
Ik gebruik het meestal niet-voedsel gerelateerd. Ot wil nog wel eens wildplassen als Sien er net op is geweest en ze de bakken dus te vies vindt. Otje gaat dan op mn dekbed past in de wasmachine) zitten of in een hoekje van de slaapkamer. Ik heb daar vast tapijt. Na reinigen met gewoon anti-pieslucht-middel wrijf ik er dan een half pakje baksoda op en onder het stukje tapijt en laat dat minimaal een uur intrekken. Daarna alles opstofzuigen en de stink is weg.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Re: Kookvragen
« Reactie #4010 Gepost op: 12 september 2011, 20:04:28 »
Lol ik heb nog twee volle potten bakingsoda staan, kosten iets van 80 cent destijds in Engeland (vorig jaar gekocht, een nog ongeopend), geen idee wat ik ermee moet haha.

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4011 Gepost op: 12 september 2011, 20:19:27 »
Het pakje van Etos kostte 2,50 euro. Inhoud 125 gram.
Iers sodabrood klinkt als de moeite van het proberen waard. Ik zal eens een recept opzoeken.
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline Dot

  • *****
  • 2.630
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4012 Gepost op: 12 september 2011, 20:25:49 »
Iers sodabrood is geweldig. Zoek vooral een recept waar karnemelk gebruikt wordt!
Ze had een jurk met bloemknoppen aan
en toen ze in de zon ging staan
zijn al die knopjes één voor één open gegaan

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4013 Gepost op: 12 september 2011, 20:29:58 »
Het pakje van Etos kostte 2,50 euro. Inhoud 125 gram.

Roep de volgende keer even als je richting A'dam gaat.
Hier betaal ik ongeveer een euro voor een pakje van een pond bij de Chinese toko.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4014 Gepost op: 12 september 2011, 20:36:09 »
Thanks, ik ga niet zo snel naar Amsterdam (of jij moet weer een keer een krokettenmeet doen  ;) ), maar naast "mijn" biowinkel zit ook iets wat eruit ziet als een toko. Ik ben er nog niet naar binnen geweest, moet ik misschien toch eens doen.
Sodabrood is als ik de recepten zo lees ook zonder kneden, lekker makkelijk.
Kan ik nog meer met natriumbicarbonaat?
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4015 Gepost op: 12 september 2011, 21:35:42 »
Net wat verschillende recepten pver sodabrood opgezocht en dan kom je dus vanzelf ook op youtube terecht. Geweldig, allemaal grootmoeders die het familierecept trots tonen! Wat zijn Nederland en de huidige generaties (uitzonderingen daargelaten) dan arm aan kooktradities. 
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #4016 Gepost op: 12 september 2011, 21:46:27 »
In Engelse recepten wordt heel veel met baksoda gebakken. Vort, naar de bieb dus, en het Domestic Goddess-boek van Nigella halen, of een fijne Delia Smith, of hoe heet die donkere bakkende mevrouw met dat charmante spleetje tussen heur tanden?
This is between me and the vegetable!

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4017 Gepost op: 13 september 2011, 00:00:36 »
Gerda Havertong.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #4018 Gepost op: 13 september 2011, 09:04:45 »
Ik weet niet of die veel baksoda gebruikt, ik bedoelde Lorraine Pascale
This is between me and the vegetable!

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4019 Gepost op: 13 september 2011, 12:57:08 »
Die ken ik niet, maar ik dacht even dat Gerda misschien wel een kookrubriek in Sesamstraat had gehad.