Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 33 gasten bekijken dit topic.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #760 Gepost op: 23 februari 2007, 14:22:22 »
Ik denk dat het moeilijk is om die bladgroenten te importeren naar NL. Vaak lopen ze schade op vh lange vervoer. Bovendien is er ook maar weinig vraag naar. Je moet net iemand in NL hebben die het eens een keer wil kweken, waardoor het bij een gespecialiseerde groentenboer terechtkomt.

De mustard greens kan je misschien ook vervangen door komatsuna. Ik weet niet of dat in de grote stad / toko wel goed te verkrijgen is, maar de bioboer hier heeft het enkele jaren geleden eens voor de lol geprobeerd (toevallig had ik het toen ook net gezaaid). Het is makkelijk te kweken, het zou zelfs in een pot op het balkon kunnen.

Voor de rest zou ik die dingen gewoon vervangen door wat in die links in mijn bericht werd geadviseerd.

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #761 Gepost op: 23 februari 2007, 17:41:39 »
Mijn zus gaf me de tip om het tofublok een paar uur in een zeef te leggen met iets zwaars erop (bijvoorbeeld een beslagkom met daarin pak meel of rijst of zoiets). Ik moet zeggen, het werkte perfect. suk6!

Dat werkt heel goed (hoewel het soms uit elkaar valt), of je kunt het invriezen.
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Online Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.573
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Kookvragen
« Reactie #762 Gepost op: 24 februari 2007, 00:56:06 »
Mijn zus gaf me de tip om het tofublok een paar uur in een zeef te leggen met iets zwaars erop (bijvoorbeeld een beslagkom met daarin pak meel of rijst of zoiets). Ik moet zeggen, het werkte perfect. suk6!

Dat werkt heel goed (hoewel het soms uit elkaar valt), of je kunt het invriezen.

Ja, dat heeft inderdaad goed gewerkt! Tofublok in vergiet, daarop mijn broodbakje en daarop een bloemkool  ::). Dank voor de tip!
Gemüse ist mein Fleisch

mjets

Re: Kookvragen
« Reactie #763 Gepost op: 24 februari 2007, 10:58:52 »
vrolijk setje  :D

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.159
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #764 Gepost op: 25 februari 2007, 23:47:35 »
Deze week alleen thuis, dus ik wil wat gaan doen met polenta (als het dan mislukt, dan roept mijn familie niet dat het aan de polenta moet liggen en dat ik er nooit meer wat mee mag maken, maar dan kan ik het zelf gewoon nog een keer proberen).

Maarreh, heeft de supermarkt dat, of moet ik even langs een natuurwinkel?
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #765 Gepost op: 26 februari 2007, 07:53:50 »
Bij de Jumbo en de Edah hebben ze het, maar ik heb het nog nooit bij de AH gezien.
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

kee2

Re: Kookvragen
« Reactie #766 Gepost op: 26 februari 2007, 08:55:27 »
Hallo allemaal,

Kunnen jullie vertellen of je sojamelk altijd kunt gebruiken als er in een recept (koe)melk staat? Dus ook in bijvoorbeeld ovenschotels, warme gerechten e.d..? En ik heb ook zo'n pakje alpro soja cuisine in de kast staan, is dat te gebruiken als crème fraiche of als koksroom?

Alvast bedankt voor jullie antwoord! :)

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.159
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #767 Gepost op: 26 februari 2007, 09:23:49 »
Bij de Jumbo en de Edah hebben ze het, maar ik heb het nog nooit bij de AH gezien.
He, dat zijn nou net twee supermarkten die hier niet in de buurt zijn.

Ik heb een c1000, alleen bereikbaar per auto, maar daar ga ik zo naartoe, een super de boer, meerdere ah's, een dirk en een aldi.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.159
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #768 Gepost op: 26 februari 2007, 09:25:09 »
Hallo allemaal,

Kunnen jullie vertellen of je sojamelk altijd kunt gebruiken als er in een recept (koe)melk staat? Dus ook in bijvoorbeeld ovenschotels, warme gerechten e.d..? En ik heb ook zo'n pakje alpro soja cuisine in de kast staan, is dat te gebruiken als crème fraiche of als koksroom?

Alvast bedankt voor jullie antwoord! :)
Ik wissel af met sojamelk en water (soms wil je die sojasmaak gewoon niet in je eten). Kokosmelk kan soms ook wel.

Alpro cuisine is te gebruiken als koksroom.
Supercalifragilisticexpialidocious!

mjets

Re: Kookvragen
« Reactie #769 Gepost op: 26 februari 2007, 16:39:53 »
of granenmelk (kamut, rijst, tarwe) voor de afwisseling  :)

kee2

Re: Kookvragen
« Reactie #770 Gepost op: 26 februari 2007, 20:47:18 »
Dank! Die rijstemelk heb ik laatst gebruikt in een gerecht. ik dacht: laat ik ook eens een slokje proeven, gatverdakkie, dat is niet om zo te drinken (of stoot ik nu een aantal personen voor haar hoofd?).  :-\
Maar ik had laatst vanillesojamelk gebruikt in een recept voor pompoensoep, nou die hele soep smaakte naar die sojamelk. Volgende keer misschien maar gewone sojamelk nemen, die overheerst niet zo.....  ;)

Aiko

Re: Kookvragen
« Reactie #771 Gepost op: 26 februari 2007, 20:54:12 »
Maar ik had laatst vanillesojamelk gebruikt in een recept voor pompoensoep, nou die hele soep smaakte naar die sojamelk. Volgende keer misschien maar gewone sojamelk nemen, die overheerst niet zo.....  ;)

Sojamelk in soep? En dan vanille ook nog eens? Waarom niet gewoon water gebruiken voor je pompoensoep? Desnoods er een scheut kokosmelk (instructies verkeerd geinterpreteerd?) doorheen voor een wat romiger dinges.

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re: Kookvragen
« Reactie #772 Gepost op: 26 februari 2007, 21:02:06 »
Pompoensoep heeft inderdaad niks romigs nodig. Eventueel kan je ook wat meer olijfolie gebruiken.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

kee2

Re: Kookvragen
« Reactie #773 Gepost op: 26 februari 2007, 21:15:23 »
In het recept stond echt vanillesojamelk. Maar ik wel door dat ik dat de volgende keer dus niet meer moet doen haha.....

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #774 Gepost op: 26 februari 2007, 21:17:03 »
Rijstemelk is echt vreselijk lekker! Een godendrankje, dat is het!
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

kee2

Re: Kookvragen
« Reactie #775 Gepost op: 26 februari 2007, 21:22:39 »
Oeps, dat is al één! Sorry hoor... maar ik vond het echt gruwelijk... misschien moet je het ook leren drinken of had ik een fout merk? Geen idee, maar voor mij niet voor herhaling vatbaar....

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #776 Gepost op: 26 februari 2007, 21:43:22 »
Je beledigt me niet hoor... En smaken verschillen natuurlijk. (Gokje: je houdt ook niet van rijstepap?) Ik heb altijd die van RiceDream. De naturel is lekkerder dan de vanille. (Ik heb het ooit trouwens ook een keer zelfgemaakt, met wat zilvervliesrijst die ik overhad. Dat was inderdaad gruwelijk. :heehee: )
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

kee2

Re: Kookvragen
« Reactie #777 Gepost op: 26 februari 2007, 21:47:35 »
Ik heb even gekeken, ik heb die van Lima, een plastic fles is het.
En toevallig hou ik wel van rijstepap. Niet dat ik het vaak maak, maar ik lust het wel. Ik vond het erg waterig smaken. Nu ben ik ook wel een zoetekauw (rijstepap eet je natuurlijk met veeeeeel bruine suiker), dus misschien ligt het daaraan (alhoewel die vanillesojamelk ook niet aan mij besteed is....).

Aiko

Re: Kookvragen
« Reactie #778 Gepost op: 26 februari 2007, 21:48:34 »
Er zijn verschillende soorten sojamelk, ik neem aan dat hetzelfde ook geldt voor rijstmelk, havermelk, noemmaaropmelk. Er zijn ongezoete varianten (ongezouten wellicht ook?), verschillende manieren van fabricage dat duidelijk te proeven is per merk.

Wereld van verschil. Gewoon eens een andere variant of - beter - een ander merk proberen.

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #779 Gepost op: 26 februari 2007, 21:56:32 »
Probeer de RiceDream eens, zou ik zeggen (als je nu nog durft). Het smaakt wel naar waterige rijstepap. Hmm, dat klinkt ranzig: het smaakt naar drinkbare rijstepap. (Dat is niet veel beter, maar vooruit.)
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call