Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

mjets

Re: Kookvragen
« Reactie #740 Gepost op: 19 februari 2007, 16:34:05 »
Klopt het dat gedroogde champignons een beetje visserig ruiken?

zojuist even aan mijn aangebroken gedroogde champimix van de Xenos geroken. idd, het heeft iets vissigs... typisch eigenlijk

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #741 Gepost op: 21 februari 2007, 20:43:03 »
Wat zijn de Nederlandse namen voor 'collard greens', 'swiss chard' en 'mustard greens'? En jicama? En waar koop je die hier/kun je die hier kopen?
« Laatst bewerkt op: 21 februari 2007, 20:47:02 door Sanja »
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #742 Gepost op: 21 februari 2007, 20:48:47 »
Mustard greens: http://en.wikipedia.org/wiki/Mustard_greens
http://www.answers.com/mustard%20greens


Jicama: http://www.foodsubs.com/Tubers.html Vervanging = aardpeer of waterkastanjes

http://en.wikipedia.org/wiki/Collard_greens
Er staat hier dat ze ook gebruikt worden voor Caldo Verde, dan zou je het kunnen vervangen door boerenkool? Zo te zien is het wel familie:
http://images.google.nl/images?hl=nl&q=Brassica%20oleracea%20Acephala%20Group&btnG=Google+zoeken&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sa=N&tab=wi
Zie ook: http://www.answers.com/topic/collard-greens

Ga je Amerikaanse soul food koken?
« Laatst bewerkt op: 21 februari 2007, 20:58:44 door Hizikigrrrl »

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #743 Gepost op: 22 februari 2007, 08:17:40 »
Nee, maar op vegan blogs wordt er heel vaak met deze ingrediƫnten gekookt (leafy greens, voor calcium) en sommige gerechten leken me wel lekker. Maar ik kan de Nederlandse vertalingen niet vinden, dus vroeg me af of ze hier te koop waren en onder welke naam ze dan schuilgingen.
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

bonnie

Re: Kookvragen
« Reactie #744 Gepost op: 22 februari 2007, 17:26:34 »
Weet iemand een lekker (1 persoons ) gerecht met Mexicaans gekruide reepjes van Quorn ?

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #745 Gepost op: 22 februari 2007, 18:19:04 »
Nee, maar op vegan blogs wordt er heel vaak met deze ingrediƫnten gekookt (leafy greens, voor calcium) en sommige gerechten leken me wel lekker. Maar ik kan de Nederlandse vertalingen niet vinden, dus vroeg me af of ze hier te koop waren en onder welke naam ze dan schuilgingen.

Snijbiet
,,,,فلافل

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #746 Gepost op: 22 februari 2007, 18:26:15 »
Welke? Collard Greens?
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #747 Gepost op: 22 februari 2007, 18:35:00 »
Ja ik zit te twijfelen of we in Nederland het onderscheid tussen Swiss chard en collard greens kennen. Er zijn namelijk verschillende soorten snijbiet.. en dan heb je ook nog de jong geoogste en oud geoogste bladen die in het buitenland anders kunnen eten. Je hebt er ook die wel en niet ribbelen en volgens mij zijn zilverstelen ook nog een variant.

Ik denk dat ik mustard greens door raapstelen zou vervangen maar het zijn geen raapstelen. Ik vraag me af of ik in NL mustard greens heb gezien.

Heb je het stukje over cavolo nero gezien? Dat is ook wel vegan te maken en ook met snijbiet te maken.

Volgens mij zit er veel nitraat in dit soort groente, en dan in de biologische variant veel minder nitraat, is misschien iets om rekening mee te houden.
,,,,فلافل

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #748 Gepost op: 22 februari 2007, 18:40:44 »
De namen van snijbiet komen niet overeen met die van collard greens.

Wel met swiss chard.

Dank, dat is er al een.
« Laatst bewerkt op: 22 februari 2007, 18:41:10 door Sanja »
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #749 Gepost op: 22 februari 2007, 18:44:51 »
Ah zie nu dat collard greens kool familie zijn.
Ha daar biedt Johannes van Dams Dikke van Dam uitkomst: Collard Greens zijn een variant van boerenkool die niet krult.
Dat zijn er dan al 2.
,,,,فلافل

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #750 Gepost op: 22 februari 2007, 18:46:21 »
Is die variant ook in Nederland te koop?
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #751 Gepost op: 22 februari 2007, 18:49:30 »
Ik heb hem nog nooit gezien voor zover ik weet.
Ik moest daarom dus ook aan die Cavolo Nero denken, omdat dat een soort boerenkool is die bijna niet krult, maar aan de plaatjes van die collard greens te zien krullen die collard greens nog minder.
,,,,فلافل

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #752 Gepost op: 22 februari 2007, 18:49:58 »
Dit maakt mij toch wel erg nieuwsgierig naar mustard greens. In Frankrijk is het 'widely used'...
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #753 Gepost op: 22 februari 2007, 18:50:10 »
Dat zou trouwens wel een droeve uitkomst zijn, dat van de 3 groenten die je noemt, er 2 niet te koop zijn in NL.
,,,,فلافل

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #754 Gepost op: 22 februari 2007, 18:51:33 »
hmmm zou het bij de Chinese toko te krijgen zijn die mustard greens? Kan best dat ik het daar ooit wel heb gezien, maar ik betwijfel t toch.
,,,,فلافل

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #755 Gepost op: 22 februari 2007, 18:52:31 »
Ik moest daarom dus ook aan die Cavolo Nero denken

Klinkt interessant trouwens, ga ik eens naar op zoek. Er staat hier op de markt altijd een kraam die heel veel rare soorten choi heeft, ga eens kijken of ik gai choy (mustard greens dus) kan vinden.
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #756 Gepost op: 22 februari 2007, 18:53:36 »
Dat zou trouwens wel een droeve uitkomst zijn, dat van de 3 groenten die je noemt, er 2 niet te koop zijn in NL.

Drie van de vier zelfs. :(
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #757 Gepost op: 22 februari 2007, 18:54:31 »
oh ja die jicama had je ook nog
,,,,فلافل

Online Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.686
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Kookvragen
« Reactie #758 Gepost op: 23 februari 2007, 10:53:20 »
Tofu, zo direct uit de verpakking, is mij regelmatig te week, vochtig, kledderig, ... je krijgt het idee. Tijdens het snijden valt het spontaan uit elkaar en in de wok blijven de blokjes ook nogal kledderig (of ze vallen alsnog uit elkaar). Een uurtje buiten de verpakking laten drogen, had geen noemenswaardig effect.

Overigens heb ik ongeveer net zo regelmatig 'goede' tofu. Ik kan echter geen verband tussen kwaliteit en bepaalde merken vinden...

Voordat ik tofu definitief in de ban doe: hoe kan ik tofu zo maltraiteren dat het een beetje handelbaar en minder smurfensnot is?
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

mjets

Re: Kookvragen
« Reactie #759 Gepost op: 23 februari 2007, 11:05:14 »
Mijn zus gaf me de tip om het tofublok een paar uur in een zeef te leggen met iets zwaars erop (bijvoorbeeld een beslagkom met daarin pak meel of rijst of zoiets). Ik moet zeggen, het werkte perfect. suk6!
« Laatst bewerkt op: 23 februari 2007, 14:30:11 door mjets »