zocht me suf maar dit recept van panir of paneer (?) heb ik van een vriendin die dit met succes vaak maakt:Wie weet alle recepten samen een succesvol resultaat
Ingredienten
2,5 liter. volle melk
stremsel: 6 dl yoghurt of 4 eetl. citroensap
Bereiding
Breng de melk aan de kook in een pan met dikke bodem die zo groot is dat de melk omhoog kan komen zonder dat ze overkookt. Maak intussen een vergiet gereed door het aan de binnenkant met kaasdoek te bekleden en het boven een pan te zetten waarin de wei opgevangen kan worden.
Als de melk omhoog begint te komen, roert u er langzaam de yoghurt of het citroensap doorheen. Laat de melk weer aan de kook komen. De sponsachtige panir zal zich vrijwel onmiddellijk van de helder geel-groene wei afscheiden. Roer zo min mogelijk om de panir niet te breken. Als de wei niet helemaal helder wordt, doet u er nog een beetje yoghurt of citroensap bij. Zijn de panir en wei volledig van elkaar gescheiden, dan vangt u de panir op in de kaasdoek.
Panir wordt stevig als u hem in een kaasdoek ophangt en een paar uur laat uitlekken op een koele plaats.
Voorbereiding en kooktijd: 30 min.