Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 23 gasten bekijken dit topic.

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #580 Gepost op: 13 december 2006, 17:45:06 »
Ja voor de baba ganoush gooi je een hele aubergine in de oven.
Maar je prikt 'm wel even in met een vork want anders hoor je op een gegeven moment *BOMP*.

Ja, maar dan kun je dus niet het vruchtvlees van tevoren met zout bestrooien.
,,,,فلافل

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #581 Gepost op: 16 december 2006, 16:51:14 »
Kun je,als je net een nieuwe fles witte wijn hebt aangebroken, het resterende invriezen? Ik heb vandaag een beetje nodig voor kaasfondue en wil de rest volgende week met kerst gebruiken voor een risotto. Of kan ik dit gewoon in de fles (vacuüm) bewaren?
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #582 Gepost op: 16 december 2006, 17:13:28 »
Als je niet van plan bent 'm te gaan drinken dan kun je 'm tot die tijd gewoon in de koelkast bewaren.

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #583 Gepost op: 16 december 2006, 18:05:21 »
Altijd fijn dat er iemand hier snel antwoord! :D Ik ga 'm niet drinken, dus trek de fles wel vacuüm en bewaar het in de koelkast.
Thanx!
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #584 Gepost op: 16 december 2006, 18:06:16 »
Oh ja, maar ik ben eigenlijk nog steeds wel benieuwd of je wijn kunt invriezen!
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #585 Gepost op: 16 december 2006, 18:08:42 »
Om het daarna op te drinken: nee.

om het te verwerken in gerechten: ja (tenminste, ik heb het eens met rode wijn gedaan, maar dan zal het vast ook wel met witte kunnen, toch?).
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #586 Gepost op: 16 december 2006, 21:17:34 »
Ik heb een zak gedroogde zwarte bonen gekocht. Nu heb ik 900 gram gekookte bonen nodig.

Hoeveel gram gedroogde bonen heb ik dan nodig? Hoe lang moeten ze weken (ik gok een nacht?) en hoe lang moet ik ze koken?
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #587 Gepost op: 16 december 2006, 21:25:58 »
450 gram weken, volgens mij verdubbelen peulvruchten in gewicht. Daarna ca. 90 minuten koken. Je kunt ook meer weken en koken; gekookte peulvruchten kun je goed invriezen en dan heb je er volgende keer niet zoveel werk aan. (wel even op het zakje zetten hoeveel het is en wanneer je het ingevroren hebt  :))

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #588 Gepost op: 16 december 2006, 21:27:44 »
450 gram weken, volgens mij verdubbelen peulvruchten in gewicht. Daarna ca. 90 minuten koken. Je kunt ook meer weken en koken; gekookte peulvruchten kun je goed invriezen en dan heb je er volgende keer niet zoveel werk aan. (wel even op het zakje zetten hoeveel het is en wanneer je het ingevroren hebt  :))

Dat heb ik de laatste tijd met zo veel dingen gedaan dat mijn vriezer een beetje uitpuilt en het een kamikaze-actie is om mijn vriezertje te openen vol zit.

Dus 450 gram dan maar. ;)

Edit: O, het is een zak van 500 gram. ::)
« Laatst bewerkt op: 16 december 2006, 21:29:43 door Sanja »
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

fidodido

Re: Kookvragen
« Reactie #589 Gepost op: 18 december 2006, 15:02:33 »
Kan je Gagape van vega-vlees ook gebruiken om pangsit snacks van te maken? http://www.vegatopia.com/indonesisch/gagape_van_vega-vlees.html

Offline Apraxia

  • ****
  • 992
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #590 Gepost op: 22 december 2006, 12:07:51 »
Je kan em in een minuut of 40 (Afhankelijk van grootte) gaar koken in een hete oven en dan kan je daarna het gare middendeel er gewoon uitscheppen.
Het lekkere rooksmaakje krijg je als je het zo doet, maar dit is wel een werkje.
Ik heb zojuist een aubergine verpakt in zilverfolie (drie laagjes) en deze op een gaspit gelegd en af en toe gedraaid.
Het resulaat mag er wezen. Sneller heel zacht! Strax ff in de blender :)
Koud? Wat nou koud? De kindjes in Afrika....die hebben het pas koud!

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #591 Gepost op: 22 december 2006, 12:42:57 »
Je kan em in een minuut of 40 (Afhankelijk van grootte) gaar koken in een hete oven en dan kan je daarna het gare middendeel er gewoon uitscheppen.
Het lekkere rooksmaakje krijg je als je het zo doet, maar dit is wel een werkje.
Ik heb zojuist een aubergine verpakt in zilverfolie (drie laagjes) en deze op een gaspit gelegd en af en toe gedraaid.
Het resulaat mag er wezen. Sneller heel zacht! Strax ff in de blender :)

 :D
,,,,فلافل

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #592 Gepost op: 22 december 2006, 12:44:23 »
Kan je Gagape van vega-vlees ook gebruiken om pangsit snacks van te maken? http://www.vegatopia.com/indonesisch/gagape_van_vega-vlees.html

Ik zou zelf dan heel fijngesneden veggie-gehakt nemen, bv van die Tivallkruimels, en dan wellicht wat minder water doen.
,,,,فلافل

Re: Kookvragen
« Reactie #593 Gepost op: 22 december 2006, 13:13:59 »
Hoi!

Lang geleden... Wat goed dat het kookboek er is! Hulde!

Enfin, ik heb een vraag:
wat doe ik met vegetarische soja nepkip brokjes van de firma Bazhen?

Mijn chinees is niet zo best en op de verpakking zit verder alleen een weinig verhelderende sticker met daarop 'vegetarisch geroosterd kip acht smaken' (alleen al om de prachtige nederlandse volzin moest ik het proberen)
De stukjes hebben een wat aparte textuur die het midden houdt tussen droog rubber en aangebrande tofu: weinig smakelijk in originele vorm.

Kennen jullie die dingen? Moet ik ze eerst weken ofzo? Of wordt het beter als je ze bakt, kookt, frituurt of whatever?


Offline Apraxia

  • ****
  • 992
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #594 Gepost op: 22 december 2006, 13:37:39 »
Ik heb sesamzaadjes heel donker geroosterd en door de baba anoush gedaan. Dit is een aanrader :)
« Laatst bewerkt op: 22 december 2006, 13:38:35 door Apraxia »
Koud? Wat nou koud? De kindjes in Afrika....die hebben het pas koud!

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #595 Gepost op: 22 december 2006, 17:04:20 »
Hoi!

Lang geleden... Wat goed dat het kookboek er is! Hulde!

Enfin, ik heb een vraag:
wat doe ik met vegetarische soja nepkip brokjes van de firma Bazhen?

Mijn chinees is niet zo best en op de verpakking zit verder alleen een weinig verhelderende sticker met daarop 'vegetarisch geroosterd kip acht smaken' (alleen al om de prachtige nederlandse volzin moest ik het proberen)
De stukjes hebben een wat aparte textuur die het midden houdt tussen droog rubber en aangebrande tofu: weinig smakelijk in originele vorm.

Kennen jullie die dingen? Moet ik ze eerst weken ofzo? Of wordt het beter als je ze bakt, kookt, frituurt of whatever?



Ik heb eens Chinese nepkip gehad in een blikje op water. Wat gefrituurde seitan, moest je alleen nog even opbakken.
« Laatst bewerkt op: 22 december 2006, 17:04:31 door Sanja »
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #596 Gepost op: 22 december 2006, 17:26:44 »
Enfin, ik heb een vraag:
wat doe ik met vegetarische soja nepkip brokjes van de firma Bazhen?

Door een curry gooien?

brenda_lelie

Re: Kookvragen
« Reactie #597 Gepost op: 23 december 2006, 13:40:56 »
Ik wil graag zelf bakcamembert maken. Ik heb een rond stuk camembert maar hoe krijg je zo'n laagje eromheen en kun je het dan het beste in de pan bakken of in de oven?

Offline renske

  • ****
  • 809
  • Geslacht: Vrouw
    • Zoetekauwen
Re: Kookvragen
« Reactie #598 Gepost op: 23 december 2006, 13:52:12 »
Paneren met ei en paneermeel (2x) en dan bakken in de koekenpan.

brenda_lelie

Re: Kookvragen
« Reactie #599 Gepost op: 23 december 2006, 14:12:51 »
hmm ik heb geen eieren  :(
zonder te paneren druipt ie waarschijnlijk helemaal uit, nou ja ik probeer het toch maar denk ik