Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 26 gasten bekijken dit topic.

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #540 Gepost op: 05 november 2006, 12:04:58 »
Nee.
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Indira

  • ****
  • 520
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #541 Gepost op: 05 november 2006, 12:57:34 »
Is er in Nederland pompoen in blik te koop? Liefst in een winkel die ze in Groningen ook hebben.

why?  lijkt me erg vies.. behalve als het dan 'pure purree' zou zijn misschien, maar dat kan je zelf ook op voorraad maken en invriezen?
Za Zemiata!

Gwennepen

Re: Kookvragen
« Reactie #542 Gepost op: 05 november 2006, 13:02:37 »
Ik had net pompoensoep uit een pak. :pukey:
Er gaat niks boven vers.

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #543 Gepost op: 05 november 2006, 13:09:30 »
Voor een pumpkin pie schijnt het canned pumpkin beter te zijn dan verse (kijk hier en hier maar eens). En in alle recepten van pumkin pie die ik heb gelezen, zelfs hele fancy, wordt canned pumkin gebruikt.
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #544 Gepost op: 05 november 2006, 13:43:25 »
In/bij Groningen zat toch die super-supermarkt? Misschien hebben ze het daar wel.

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #545 Gepost op: 05 november 2006, 13:45:08 »
Oja, daar zou ik wel eens kunnen gaan kijken.
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #546 Gepost op: 05 november 2006, 19:30:08 »
Anders bij een groothandel als je daar toegang toe hebt. Makkelijk is het niet te krijgen. Wellicht bij Thomas Green in Groningen, volgens www.thomasgreen.nl wel (Libby's Pumpkin)
« Laatst bewerkt op: 05 november 2006, 19:31:02 door Selly »
,,,,فلافل

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #547 Gepost op: 05 november 2006, 19:43:52 »
Oja, daar kan ik ook wel eens even kijken. En mijn broer heeft toegang tot een groothandel, dus als ik het bij de Jumbo en Thomas Green niet kan vinden kan ik daar altijd nog een keer kijken.
« Laatst bewerkt op: 05 november 2006, 19:44:02 door Sanja »
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #548 Gepost op: 07 november 2006, 07:34:34 »
Ik ga een taart maken met een vulling van pompoen en ei. Op 1 ovenschaal wil ik 6 eieren gebruiken. Bovenop komt een laagje bladerdeeg (de taart wordt uiteindelijk omgekeerd).

Gaat de vulling en het bladerdeeg tegelijk gaar zijn? (op 200 graden)

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #549 Gepost op: 07 november 2006, 08:58:46 »
Ik zou de bodem 'voorbakken', helemaal omdat je bladerdeeg gaat gebruiken en de vulling met 6 eieren nogal nat is.
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #550 Gepost op: 07 november 2006, 14:30:26 »
Ja, maar daarom doe ik dus het bladerdeeg bovenop! en als ik het omkeer zit het bladerdeeg dus onderop, maar dan is het niet nat geworden.
Hoelang heeft die vulling denken jullie nodig om gaar te worden?

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #551 Gepost op: 07 november 2006, 14:32:41 »
Ja, maar daarom doe ik dus het bladerdeeg bovenop! en als ik het omkeer zit het bladerdeeg dus onderop, maar dan is het niet nat geworden.
Daar heb ik compleet over heen gelezen. :bloos:

Citaat
Hoelang heeft die vulling denken jullie nodig om gaar te worden?
Doe je er rauwe pompoen in of kook je die eerst?
« Laatst bewerkt op: 07 november 2006, 14:33:03 door Sanja »
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #552 Gepost op: 07 november 2006, 14:41:33 »
Gewone pompoen in blokjes + ei om te stollen ik denk 35 minuten.
Als je grotere stukken pompoen doet langer, maar dan zou ik folie over de bovenkant heen doen en die er op t eind afhalen.
6 eieren voor 1 taart lijkt mij erg veel.
,,,,فلافل

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re: Kookvragen
« Reactie #553 Gepost op: 10 november 2006, 09:38:58 »
Die heb ik, maar daar staat alleen maar dat je het rauw in de muesli of de salade kunt eten. Dus als je wil kijken: graag :D

Kasha is niet zozeer een graanvariant. Het kan van diverse granen (vroeger ook weleens groeten trouwens) worden bereid door te koken met water, melk, bouillon en room tot het op een soort droge rijst lijkt of tot een dikke puree.
Het kan zowel in de oven als op een fornuis klaargemaakt worden.
's Ochtends en 's avonds laat wordt het doorgaans zoet geserveerd, op andere tijden hartig.

Boekweit kasha:
Kooktijd zo'n 15 a 20 min voor 100 g boekweit, 150 ml water en ongeveer een 1/4 theelepel zout. Dan is het een beetje gezwollen, maar nog niet 'mushy'. Je kan het daarna nog een uurtje laten staan en weer een beetje opwarmen, maar meteen serveren kan ook.
Sommigen roosteren de korrels eerst in de koekenpan, al dan niet met een geklopt ei erdoor.
Je kan ook een soort risotto techniek erop na houden, al is dat niet helemaal 'true' natuurlijk.
Traditioneel serveren met goede boter.
Urbain Dubois kookt de kasha zoals bovenstaan tot het dik is, maar gooit het dan in een ovenschaal met het overgebleven vocht, boter en nootmuskaat. Bedek de schaal en stop het in de oven (er wordt geen temp aangegeven, maar ik neem aan dat het niet veel hoger dan 200 zal zijn) tot al het vocht eruit is. Meer boter toevoegen en ook wat Parmesan naar smaak. Nog 5 minuten bedekt laten staan en dan serveren.
Variaties: Gebakken uitjes, in stukjes gehakte hard gekookte eieren met boter, spek (Ik weet het, maar er is vast wel een soort vegaversie van te vinden toch?) en ui, gekookte paddestoelen en zure room. De laatste vereist gedroogde of verse paddestoelen.

Er staat nog meer in, maar hopelijk kun je hiermee even vooruit?




Sin chile, no tiene chiste!

Offline Agnesje

  • ***
  • 278
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #554 Gepost op: 10 november 2006, 10:46:13 »
aubergines slurpen zich echt ongelooflijk vol met vet, dus na het bakken proef je alleen nog maar de olijfolie...

De truc is, eerst een beetje op hoog vuur bakken, en daarna vrij lang op laag vuur, want dan komt de olijfolie er weer uit !! echt waar, het werkt !! en ze worden dan dus lekker bruin. eerst wel een beetje met knoflook insmeren, dat vindt ik het lekkerste tenminste !

Agnesje

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #555 Gepost op: 23 november 2006, 21:20:51 »
Als je noten roostert voor gebruik, hoe lang van tevoren kan je dat dan doen (zodat het nog zin heeft)?
Of: is het een slim plan om nu mijn hele doosje kemirinoten te roosteren om later niet steeds voor één noot mijn koekenpan uit de kast te hoeven trekken?
This is between me and the vegetable!

Offline Apraxia

  • ****
  • 992
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #556 Gepost op: 26 november 2006, 11:50:43 »
Als ik baba ganoush maak, hoe kan ik dan het beste de aubergines grillen?
Ik heb zowel een gasoven als een grill.
Koud? Wat nou koud? De kindjes in Afrika....die hebben het pas koud!

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #557 Gepost op: 26 november 2006, 12:26:13 »
Je kan em in een minuut of 40 (Afhankelijk van grootte) gaar koken in een hete oven en dan kan je daarna het gare middendeel er gewoon uitscheppen.
Het lekkere rooksmaakje krijg je als je het zo doet, maar dit is wel een werkje.
,,,,فلافل

Offline Apraxia

  • ****
  • 992
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #558 Gepost op: 26 november 2006, 13:26:17 »
Dankje Selly :)
Dat met vuur ga ik ook eens proberen. Als het om lekker eten gaat kan ik opeens best veel geduld opbrengen ;)
Koud? Wat nou koud? De kindjes in Afrika....die hebben het pas koud!

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #559 Gepost op: 26 november 2006, 13:30:23 »
Het lekkere rooksmaakje krijg je als je het zo doet, maar dit is wel een werkje.
Hey, dus dat krijg je niet als je het zo doet op de eerste manier? Ik maak dat namelijk nooit omdat ik die rooksmaak zo goor vind. (Alsof je een asbak uitlikt. :pukey:)
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call