Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 32 gasten bekijken dit topic.

Offline Nevyn

  • *****
  • 1.426
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #420 Gepost op: 01 augustus 2006, 19:09:05 »
Een pak rijst, een pak pasta en een paar potten saus mee?

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #421 Gepost op: 01 augustus 2006, 19:20:44 »
Je hebt wel een kookpitje?

Offline ingeping

  • ***
  • 143
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #422 Gepost op: 01 augustus 2006, 19:24:00 »
Kookpitje (2 zelfs) en een bbq

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #423 Gepost op: 01 augustus 2006, 19:28:22 »
Blikje mais, blikje kidneybonen, een paprika, een uitje en een pakje passata plus mexicaanse kruiden maakt een soepje.

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #424 Gepost op: 01 augustus 2006, 19:41:14 »
pasta, paprika, mais uit blik, olijven, kaas (redt het wel een dagje) maakt pastasalade. Oh, met olijfolie en knoflook natuurlijk.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #425 Gepost op: 01 augustus 2006, 19:58:11 »
oh, en er is pannenkoekenmix waar alleen water bij hoeft.
je kan ook bewaarmelk en eieren meenemen, maar de eieren worden wel eng he...

maar pannenkoeken, dat lust iedereen toch?
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #426 Gepost op: 01 augustus 2006, 20:23:48 »
Couscous met olijfjes/rozijntjes en zongedroogde tomaten.
Dat Mexicaanse gebeuren van Annemieke maar dan met rijst en tortillachippies. Daar kan eventueel ook nog seitan door, dat kun je makkelijk meenemen in een potje en hoeft niet gekoeld.

Voor ontbijt/lunch/tussendoor:
Je hebt Russische maaltijdcrackers bij AH, beetje zoetig, best okee.
Cornflakes met sinaasappelsap is okee, of gedroogde vruchten (pruimen enzo) met bessensap.
Instant noedelsoep
Brood met tartex, koop van die extra kleine kuipjes

Maartje heeft ook een leuk stukje over kampeerkoken geschreven
Cup a soepjes mee, achterop staat welke veggie zijn.
,,,,فلافل

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.573
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Kookvragen
« Reactie #427 Gepost op: 04 augustus 2006, 10:54:46 »
Gisteren een moussaka gemaakt, volgens een recept uit een vegetarisch kookboek - de variëteit aan recepten op Internet is ook schier eindeloos.

Schijfjes aardappelen gekookt, aubergine en courgette met zout in olijfolie gebakken. Linzen met een beetje knoflook en kaneel zacht gekookt, en daar samen met paprika, tomaat, rode wijn en oregano een sausje van gemaakt. En een bechamelsaus, met als verrassende noot een beetje mosterdzaad erdoor. Dit alles in laagjes in de ovenschaal, en wat kaas er over.

Het was errug smakelijk, maar het leek in de verste verte niet op de moussaka die ik in mijn vleeseetdagen van weleer heb gegeten. En nu vraag ik me dus af: wat bepaalt nu eigenlijk de specifieke smaak van moussaka?
Gemüse ist mein Fleisch

Wabi Sabi

Re: Kookvragen
« Reactie #428 Gepost op: 04 augustus 2006, 16:01:16 »
Oke, wie ben ik om te reageren. ;) Heb namelijk nooit moussaka gegeten toen ik nog vlees at (jaar of 10 terug).

Maar ik maak de linzensaus zelf met een laurierblad en hak er vervolgens wat verse koreander doorheen. En feta plus wat hollandse belegen door de bechamel, da's ook een goeie.

grts
Wabi Sabi

Gwennepen

Re: Kookvragen
« Reactie #429 Gepost op: 04 augustus 2006, 16:07:53 »
Ik doe er gyroskruiden van Silvo door.

Offline Twilightje

  • ***
  • 299
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #430 Gepost op: 04 augustus 2006, 16:15:53 »
Misschien toch ook vegetarisch gehakt bij doen, die textuur bij de smaak van aardappelen, aubergine en witte saus doet veel denk ik.
« Laatst bewerkt op: 04 augustus 2006, 16:17:22 door Twilightje »

Offline ingeping

  • ***
  • 143
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #431 Gepost op: 04 augustus 2006, 19:56:17 »
Heel erg bedankt voor alle reacties!
Dat wordt lekker eten het eerste weekend in Polen!

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.573
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Kookvragen
« Reactie #432 Gepost op: 07 augustus 2006, 10:55:43 »
Misschien toch ook vegetarisch gehakt bij doen, die textuur bij de smaak van aardappelen, aubergine en witte saus doet veel denk ik.

Daar zat ik ook al aan te denken. Maar ja, vegetarisch gehakt, dat vind ik ook weer zo wat. Ondertussen heb ik wat recepten voor 'vegetarisch gehakt' van oud brood gevonden, maar in vrijwel alle gevallen met een 'gehaktbal' als doel. In olijfolie roergebakken brood met wat knoflook en kruiden lijkt me geen verkeerd idee. Meer ideeën om rul gehakt te 'simuleren'?
« Laatst bewerkt op: 07 augustus 2006, 10:56:00 door Eelco »
Gemüse ist mein Fleisch

Offline Twilightje

  • ***
  • 299
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #433 Gepost op: 07 augustus 2006, 12:47:24 »
Ah ik dacht meer aan tofu-, quorngehakt, of sojabrokken. Of heb je daar iets tegen?

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.573
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Kookvragen
« Reactie #434 Gepost op: 07 augustus 2006, 13:27:55 »
Ah ik dacht meer aan tofu-, quorngehakt, of sojabrokken. Of heb je daar iets tegen?

Tofu lijkt me een beetje aan de weke kant, en quorn heb ik in Hannover nog niet kunnen vinden (ook niet actief gezocht, overigens). Sojabrokken zou best een optie kunnen zijn! Dat gaan we eens uitproberen. Dank!
Gemüse ist mein Fleisch

Offline willem

  • *****
  • 2.430
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #435 Gepost op: 11 augustus 2006, 18:34:24 »
Vandaag couscous gemaakt, maar ik heb er altijd ruzie mee. Wel lekker, maar het klontert zo. Weet iemand hoe je dit kunt voorkomen?
wees verdraagzaam, oftewel onderdruk je neiging te onderdrukken

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #436 Gepost op: 11 augustus 2006, 18:58:06 »
Vandaag couscous gemaakt, maar ik heb er altijd ruzie mee. Wel lekker, maar het klontert zo. Weet iemand hoe je dit kunt voorkomen?

meer water? bij mij klontert het eigenlijk nooit.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #437 Gepost op: 11 augustus 2006, 19:15:18 »
Vandaag couscous gemaakt, maar ik heb er altijd ruzie mee. Wel lekker, maar het klontert zo. Weet iemand hoe je dit kunt voorkomen?

Erg veel roeren. Naast het water ook wat olijfolie toevoegen.
Elke paar minuten roeren. Niet te grote hoeveelheden (bij hoeveelheden voor meer dan 4 personen eventueel in 2 bakken verdelen).
Ik herinner me nog die keer dat ik couscoussalade voor 125 man maakte  :-X
,,,,فلافل

Offline willem

  • *****
  • 2.430
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #438 Gepost op: 11 augustus 2006, 21:25:44 »
Het was voor drie personen en gedaan precies volgens gebruiksaanwijzing.
Meer water betekent dat je dit moet afgieten. Doe je dat dan ook?
wees verdraagzaam, oftewel onderdruk je neiging te onderdrukken

Offline Twilightje

  • ***
  • 299
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #439 Gepost op: 11 augustus 2006, 22:00:13 »
Meer water betekent dat je dit moet afgieten. Doe je dat dan ook?

 ???

Je giet gewoon kokend water over de couscous tot die net bedekt is, beetje olijfolie bij idd en bedekken. Minuutje of vijf wachten is voldoende. Dan moet je geen water afgieten hoor, is gewoon ingetrokken.