Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #360 Gepost op: 15 mei 2006, 10:57:19 »
Iemand nog een idee wat te doen met overgebleven eigeel?

Lemon curd! (maar daar moeten meer dan één eigelen in, ik draai dat dus altijd om: als ik lemon curd maak, eet ik in de periode erna schuimpjes ofzo (maar eiwit kan dan ook in de vriezer...))
This is between me and the vegetable!

Offline Gabs

  • ****
  • 796
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #361 Gepost op: 15 mei 2006, 21:43:44 »
oh ja, of door de midden snijden zodat ze niet omkantelen, een gleuf of v-vorm eruit halen in de lengterichting en vullen met tomaat, ui en veel knoflook, in een laagje bouillon zetten en dan een uurrtje in de oven. dan heb je een soort iman bayildi...

Doe je dan de schil naarboven?

ja met de schil naar boven...

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #362 Gepost op: 15 mei 2006, 23:13:07 »
lekker lijkt me!
,,,,فلافل

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #363 Gepost op: 02 juni 2006, 21:58:45 »
Ik had yoghurt met de staafmixer bewerkt tot knoflooksaus. Het werd erg waterig ineens, iemand die weet hoe dat kan?

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #364 Gepost op: 10 juni 2006, 22:26:10 »
Eten dat een paar uur in de hete zon heeft gestaan (gaat in dit geval om 2 broodprodukten, een met ui en een met kersen), eten jullie dat nog op?

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #365 Gepost op: 10 juni 2006, 22:37:07 »
dat kersenbrood? zeker :)
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #366 Gepost op: 10 juni 2006, 23:43:57 »
Ja

Offline Gabs

  • ****
  • 796
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #367 Gepost op: 11 juni 2006, 19:09:30 »
yoghurt in de knoflooksaus wordt idd te waterig, zeker als je er ook nog komkommer indoet. je moet de yoghurt daarom in een theedoek laten uitlekken of bulgaarse yoghurt gebruiken...

Offline Sven

  • *****
  • 3.932
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #368 Gepost op: 11 juni 2006, 19:32:27 »
Eten dat een paar uur in de hete zon heeft gestaan (gaat in dit geval om 2 broodprodukten, een met ui en een met kersen), eten jullie dat nog op?

Brood kan geen kwaad volgens mij. Kijk wel uit met bvb tomatensalades, ananas want die kunnen gisten en voor de niet-vega's zeker met vis.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #369 Gepost op: 14 juni 2006, 20:21:52 »
Waarom veranderd mijn zelfgemaakte ijs (ijsmachine) in de vriezer in een monsterlijke klont ijs waarmee ik de muur kan ingooien en blijft het australian ijs wel mooi vloeibaar?

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #370 Gepost op: 14 juni 2006, 20:33:35 »
Vanwaar het zout?

Ik dacht niet om het water eruit te halen, maar om het bittere eruit te halen. Ik proef het verschil ook wel.
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #371 Gepost op: 14 juni 2006, 23:23:22 »
Waarom veranderd mijn zelfgemaakte ijs (ijsmachine) in de vriezer in een monsterlijke klont ijs waarmee ik de muur kan ingooien en blijft het australian ijs wel mooi vloeibaar?

Zij stoppen er E's in?

BIj mij wordt het ook een klomp, maar ik maak het zonder suiker, dacht dat het daar aan lag. Ik zorg nu dus ook gewoon dat het in één keer op gaat  ;D

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re: Kookvragen
« Reactie #372 Gepost op: 14 juni 2006, 23:35:05 »
Waarom veranderd mijn zelfgemaakte ijs (ijsmachine) in de vriezer in een monsterlijke klont ijs waarmee ik de muur kan ingooien en blijft het australian ijs wel mooi vloeibaar?

Alcohol toevoegen?
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #373 Gepost op: 15 juni 2006, 08:20:03 »
Ik moet het ook in een keer opeten, want in de vriezer wordt het inderdaad keihard. Vervelend, maar het is niet anders.

Edit: ikheb trouwens wel een recept waar nadrukkelijk bij staat dat het niet keihard wordt. Zal het even opzoeken als ik er aan denk.
« Laatst bewerkt op: 15 juni 2006, 08:20:53 door Sanja »
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #374 Gepost op: 15 juni 2006, 09:13:57 »
Uit Nonna's Italian Kitchen van Bryanna Clark Grogan:

'All of these ices will get very hard in the freezer unless they contain a good proportion of wine or other alcohol, which doesn't freeze, or you can add a bit of kosher (vegetarian) gelatin or agar.'

Maakte je sorbet- of ander ijs? Bij sorbetijs gaat er ongeveer een 'cup' witte wijn door (op bijvoorbeeld 4 peren, 2 en een halve cup perziken of 2 pints verse aardbeien).
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re: Kookvragen
« Reactie #375 Gepost op: 16 juni 2006, 15:28:41 »
Iemand nog een idee wat te doen met overgebleven eigeel?

Lemon curd! (maar daar moeten meer dan één eigelen in, ik draai dat dus altijd om: als ik lemon curd maak, eet ik in de periode erna schuimpjes ofzo (maar eiwit kan dan ook in de vriezer...))

Oe heb je een recept daarvan?

Hoe lang zijn eierdooiers trouwens te bewaren in de koelkast?
Sin chile, no tiene chiste!

Kiwi

Re: Kookvragen
« Reactie #376 Gepost op: 16 juni 2006, 21:58:07 »


Ik zou graag vegetarisch Indisch of thaïs willen koken, weet iemand nog leuke recepten ( of sites ) ?

En weet iemand nog wat lekkere groentes die we hier niet kennen?


Aiko

Re: Kookvragen
« Reactie #377 Gepost op: 16 juni 2006, 23:00:07 »
Ik zou graag vegetarisch Indisch of thaïs willen koken, weet iemand nog leuke recepten ( of sites ) ?

Www.vegatopia.com

En weet iemand nog wat lekkere groentes die we hier niet kennen?

De Haagse Markt te Den Haag heeft honderden stalletjes, waarvan de helft groente en fruit. Vele stalletjes hebben excotische groenten en fruit, waarvan het meeste niet bij de gemiddelde supermarkt te vinden is. Ik vermoed dat in jouw buurt er vast ook wel een markt is met een hoog gehalte Middellandse of Midden-Oosterse invloeden.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #378 Gepost op: 19 juni 2006, 10:16:25 »
Iemand nog een idee wat te doen met overgebleven eigeel?

Lemon curd! (maar daar moeten meer dan één eigelen in, ik draai dat dus altijd om: als ik lemon curd maak, eet ik in de periode erna schuimpjes ofzo (maar eiwit kan dan ook in de vriezer...))

Oe heb je een recept daarvan?

Ja, ik zoek thuis even de precieze hoeveelheden van alles op.

Wat doe je met zuring? Ik heb zaterdag een forse bos gekocht, maar wat doe je ermee?
This is between me and the vegetable!

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #379 Gepost op: 19 juni 2006, 10:52:28 »
Iemand nog een idee wat te doen met overgebleven eigeel?

Lemon curd! (maar daar moeten meer dan één eigelen in, ik draai dat dus altijd om: als ik lemon curd maak, eet ik in de periode erna schuimpjes ofzo (maar eiwit kan dan ook in de vriezer...))

Oe heb je een recept daarvan?

Ja, ik zoek thuis even de precieze hoeveelheden van alles op.

Wat doe je met zuring? Ik heb zaterdag een forse bos gekocht, maar wat doe je ermee?

-Als sla, voor degenen onder ons die allergisch zijn voor sla
-soep van verse spinazie, met een blaadje zuring. Er ging nog iets door: room? beetje kaas? Het was iig een simpel soepje.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken