Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 8 gasten bekijken dit topic.

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3420 Gepost op: 20 augustus 2010, 18:17:30 »

Afijn, over welke soep hebben het eigenlijk M.?

Over 'cool curried zucchini and carrot soup'. Het is een recept uit 'Vegan soups and stews for all seasons'. Ik heb dat boekje al een tijdje, maar elke keer dat ik er in blader denk ik mwah mwah, terwijl ik erg van soep en stoofpot houd. Nu moet het er maar eens van komen, maar nadat ik het recept nader heb bestudeerd heb ik besloten dat ik wel het een en ander ga aanpassen qua ingrediënten. Zo moet er verse dille in, maar ook kerriepoeder, brrrrrrrrrrrrrrr, wat een combinatie zeg. Nou ben ik sowieso niet zo van de dille, maar jee hoe verzint ze het zeg. Of lijkt jullie dat wel lekker?
Nou ja, ik laat het allebei weg want ik heb helemaal geen zin in iets kerrie achtigs. Verder wordt de soep basis gemaakt van (gepureerde) witte bonen, en silken tofu. Geen idee of dat lekker is, maar ik ga het morgen merken.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #3421 Gepost op: 22 augustus 2010, 21:54:15 »
Gazpacho zou ook rillen bij het idee dat je hem vichysoise noemt trouwens.

Mij lijkt vichysoisse de nuffigste van het stel.
This is between me and the vegetable!

Offline Eline

  • ***
  • 243
Re: Kookvragen
« Reactie #3422 Gepost op: 22 augustus 2010, 23:18:32 »
Ikzelf ril dan weer bij de gedachte aan de Vichysoise die ik lang geleden at.
Die smaakte in mijn herinnering voornamelijk naar melk.
De ingrediënten (ui, prei, aardappelen, room, bieslook..) klinken overigens niet zo slecht. Warm zou het potage parmentier (parmentier=met aardappelen) zijn.
Wordt toegeschreven aan Chef Louis Diat van het Ritz Carlton te New York die vergeten zou zijn de soep op te warmen.

gewoon opwarmen en dan is het vast lekker

Offline Sam

  • ******
  • 7.146
Re: Kookvragen
« Reactie #3423 Gepost op: 23 augustus 2010, 01:03:26 »
Nee, met vijf bollen maak je denk, ehm, een halve liter?
Tweeenenhalf. Volgens mij noemde ze een bol per bak soyoghurt.

Calimero zit er echt dicht bij, misschien proeft ze hem nog steeds? :) Het recept staat nog op de site ergens volgens mij. Per bakje knoflooksaus, en dat is op basis van 2,5 dl yoghurt of yofu, genoeg voor 2 personen, gebruik je twee kleine of 1 grote bol knoflook. Met vijf bollen maak ik niet meer dan een liter, en dan moeten het echt flinke bollen zijn.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Kiwi

Re: Kookvragen
« Reactie #3424 Gepost op: 23 augustus 2010, 01:06:11 »
Het recept staat nog op de site ergens volgens mij.
Klopt. :)

Grbn

Re: Kookvragen
« Reactie #3425 Gepost op: 23 augustus 2010, 14:00:25 »
Bietenloof is prima eetbaar. Bietenloof zit vaak door sla-melanges.

Heel veel loof is eetbaar. Loof van wortelen, radijsjes, etc.

Kiwi

Re: Kookvragen
« Reactie #3426 Gepost op: 23 augustus 2010, 14:19:57 »
Klopt, en mijn konijnen weten dat ook. ;) Maar... waar is dit het antwoord op?

Re: Kookvragen
« Reactie #3427 Gepost op: 23 augustus 2010, 15:02:59 »
Klopt, en mijn konijnen weten dat ook. ;) Maar... waar is dit het antwoord op?

Zie pagina 1, helemaal onderaan. Denk ik.
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Kiwi

Re: Kookvragen
« Reactie #3428 Gepost op: 23 augustus 2010, 16:28:58 »
Aha, dat zou inderdaad heel goed kunnen. :D

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3429 Gepost op: 23 augustus 2010, 22:19:00 »
Ik heb hele schattige home grown pepertjes gekregen. Rode Habanero, gele cayenne, elf, nepali en piripiri. Om zelf sambal van te maken is het te weinig en ze zijn vrij klein.
Nog iemand leuke ideetjes?
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline ~Bianca~

  • **
  • 31
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3430 Gepost op: 26 augustus 2010, 18:57:50 »
Om nog even terug te komen op het lasagne met venkel vraagstuk: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=476616&rq=lasagne+venkel

Offline IneN

  • ****
  • 873
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3431 Gepost op: 31 augustus 2010, 13:05:03 »
Ik kocht op de markt een pattison (witte pompoen): wat voor lekkers kan ik ermee? Hij weegt 1,5 kg..

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re: Kookvragen
« Reactie #3432 Gepost op: 31 augustus 2010, 13:06:17 »
Soep.

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re: Kookvragen
« Reactie #3433 Gepost op: 31 augustus 2010, 13:11:41 »
Iets met pasta, fetakaas en amandelschilfers dat LL hier eens gepost had, was erg lekker. Als hij smaak genoeg heeft, natuurlijk, anders soep ;-)

Offline IneN

  • ****
  • 873
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3434 Gepost op: 31 augustus 2010, 13:17:55 »
Hmm dit ziet er ook goed uit! (http://eetbareplaneet.hyves.nl/blog/18581394/Gevulde_pattisons_met_knoflook_courgetterijst/tMZX/)
Kan je trouwens soep maken met het loof van jonge worteltjes? Ik heb er enorm veel van...

Offline RvO

  • ***
  • 286
Re: Kookvragen
« Reactie #3435 Gepost op: 31 augustus 2010, 17:05:00 »
Kan je trouwens soep maken met het loof van jonge worteltjes? Ik heb er enorm veel van...

Ja. Dat blijkt te kunnen. Google maar eens op recept+wortelloof.
Voorbeeldje: http://www.cuisinio.nl/recept-voor/soep-van-wortelloof/32393.html

Helaas heb ik daar nooit aan gedacht. En gister heb ik  de laatste worteltjes uit de tuin gegeten, loof weggegooid natuurlijk .  Na ja, idee voor volgend jaar.

Ik ben wel benieuwd of het lekker is.

Offline IneN

  • ****
  • 873
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3436 Gepost op: 03 september 2010, 13:45:07 »
Kan je trouwens soep maken met het loof van jonge worteltjes? Ik heb er enorm veel van...

Ja. Dat blijkt te kunnen. Google maar eens op recept+wortelloof.
Voorbeeldje: http://www.cuisinio.nl/recept-voor/soep-van-wortelloof/32393.html

Helaas heb ik daar nooit aan gedacht. En gister heb ik  de laatste worteltjes uit de tuin gegeten, loof weggegooid natuurlijk .  Na ja, idee voor volgend jaar.

Ik ben wel benieuwd of het lekker is.

Ben ook benieuwd, ga het straks maken en laat wel iets weten hier.. :hungry:

Offline Eline

  • ***
  • 243
Re: Kookvragen
« Reactie #3437 Gepost op: 03 september 2010, 15:19:51 »
Kan je trouwens soep maken met het loof van jonge worteltjes? Ik heb er enorm veel van...

Ja. Dat blijkt te kunnen. Google maar eens op recept+wortelloof.
Voorbeeldje: http://www.cuisinio.nl/recept-voor/soep-van-wortelloof/32393.html

Helaas heb ik daar nooit aan gedacht. En gister heb ik  de laatste worteltjes uit de tuin gegeten, loof weggegooid natuurlijk .  Na ja, idee voor volgend jaar.

Ik ben wel benieuwd of het lekker is.

Ben ook benieuwd, ga het straks maken en laat wel iets weten hier.. :hungry:

Weet niet waarom, maar ik denk niet dat dat heel erg lekker is ???

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3438 Gepost op: 04 september 2010, 21:30:20 »
Ik heb vandaag een doosje rondeel-eieren gekocht. Ik vind het doosje wel schattig en de eieren waren per stuk iets goedkoper dan biologische. Dit weekend de smaaktest of ze ook beter smaken dan gewone biologische.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #3439 Gepost op: 05 september 2010, 20:13:46 »
En hoe is het gelukt met het wortelloof IneN?

@Koekje: ja dat Rondeeldoosje is cool! Ik had ze ook laatst.
,,,,فلافل