Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 15 gasten bekijken dit topic.

Offline Poek

  • Forumkenner 2006, 2009 en 2011
  • ******
  • 11.915
  • Geslacht: Man
    • dimitri.org
Re: Kookvragen
« Reactie #3400 Gepost op: 16 augustus 2010, 17:13:26 »
Ik geloof niet dat Aiko dat doet. Hij zegt alleen dat de evolutietheorie het niet heeft over een doel. Maar eh, dit is off topic. Mea culpa, want ik deed het ook, maar als jullie over borsten en evolutie verder willen praten, moeten jullie misschien even een ander draadje openen.

Of hierzo ;)

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.319
Re: Kookvragen
« Reactie #3401 Gepost op: 16 augustus 2010, 17:16:30 »
Ik geloof niet dat Aiko dat doet. Hij zegt alleen dat de evolutietheorie het niet heeft over een doel. Maar eh, dit is off topic. Mea culpa, want ik deed het ook, maar als jullie over borsten en evolutie verder willen praten, moeten jullie misschien even een ander draadje openen.

Of hierzo ;)

Heel goed, dank!

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re: Kookvragen
« Reactie #3402 Gepost op: 16 augustus 2010, 17:45:14 »
Selly, jij was heel erg tegen het gebruik van gewone bloem voor verse pasta he?

Nee dat valt wel mee, nou ja, als je helemaal ravioli gaat maken zou ik dat maar meteen met de goeie bloem doen, maar lasagnavellen, ach. Bovendien viel ik bijna van mn stoeltje toen ik hoorde dat jij helemaal pastabloem ging kopen.

Met de juiste bloem is het lekkerder. Jammer dat die alleen niet zo gemakkelijk te krijgen is.

Re: Kookvragen
« Reactie #3403 Gepost op: 16 augustus 2010, 17:46:45 »
Ik geloof niet dat Aiko dat doet.

Dat geloof ik ook niet hoor. Maar met m'n mobiele browser zijn de smilies zo lastig toe te passen, en dan druipt de ironie er misschien niet zo vet vanaf. :p Ah zie je wel... :P
Maar terug on topic.
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re: Kookvragen
« Reactie #3404 Gepost op: 16 augustus 2010, 19:54:08 »
Je wil bloem van harde durum ivm de gluten. Je kan ook semolina gebruiken, dan blijft de oppervlakte wat ruwer, waardoor de saus beter kleeft.
Sin chile, no tiene chiste!

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3405 Gepost op: 20 augustus 2010, 10:07:52 »
Als er staat dat een soep op kamertemperatuur of koud moet worden opgediend, is de soep dan echt veel minder lekker als je hem gewoon warm eet? Ik heb het niet over een gazpacho trouwens.


Offline LelleL

  • *****
  • 3.652
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3406 Gepost op: 20 augustus 2010, 10:10:47 »
Wat is het verschil tussen een koude soep en een gazpacho? Ik dacht dat de definitie van gazpacho was.

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3407 Gepost op: 20 augustus 2010, 10:13:10 »
Gazpacho is ongekookt (toch??)

De soep waar ik het over heb moet wel gekookt worden, en daarna moet je hem laten afkoelen tot kamertemperatuur, of in de ijskast zetten en helemaal koud opdienen. Maar ik wil gewoon een warme soep eten!

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re: Kookvragen
« Reactie #3408 Gepost op: 20 augustus 2010, 10:23:43 »
Ik zou zeggen: probeer het eens uit...?

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3409 Gepost op: 20 augustus 2010, 10:26:10 »
Mmja, ik wil deze soep maken als vrienden komen eten, en dan is het een beetje jammer als het niet lekker is. Nou ja, ik kijk wel even, misschien maar een ander recept zoeken.

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re: Kookvragen
« Reactie #3410 Gepost op: 20 augustus 2010, 10:31:39 »
Je kunt het toch ook vooraf proeven: je maakt hem vooraf klaar, en als hij warm lekker is warm je hem gewoon weer op.

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re: Kookvragen
« Reactie #3411 Gepost op: 20 augustus 2010, 10:33:05 »
Ja, dat bedoelde ik. Je wou de soep toch op voorhand maken, nee?
Dan proef je hem net als je hem klaargemaakt hebt, en nog een keer net voor je hem zou opwarmen, een eetlepel of 2 is toch genoeg?

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re: Kookvragen
« Reactie #3412 Gepost op: 20 augustus 2010, 10:40:46 »
Zou ik ook zeggen.

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3413 Gepost op: 20 augustus 2010, 10:46:40 »
Ah, logisch.
Ik ben nog niet zo helder geloof ik.  :-[

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re: Kookvragen
« Reactie #3414 Gepost op: 20 augustus 2010, 10:58:23 »
Ah, logisch.
Ik ben nog niet zo helder geloof ik.  :-[

het is nog vroeg  ;)

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re: Kookvragen
« Reactie #3415 Gepost op: 20 augustus 2010, 11:47:35 »
Gazpacho is ongekookt (toch??)

De soep waar ik het over heb moet wel gekookt worden, en daarna moet je hem laten afkoelen tot kamertemperatuur, of in de ijskast zetten en helemaal koud opdienen. Maar ik wil gewoon een warme soep eten!

Bij mij kan het er ook niet in, koude soep.. Soep hoort warm te zijn. Ik heb dan ook nog nooit gazpacho gegeten om die reden.
Life isn´t about waiting for the storm to pass..
it´s about getting out there and dancing in the rain

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #3416 Gepost op: 20 augustus 2010, 13:04:52 »
Wat is het verschil tussen een koude soep en een gazpacho? Ik dacht dat de definitie van gazpacho was.

Gazpacho is een soep die koud geserveerd wordt, maar niet elke soep die koud geserveerd wordt is gazpacho. Vichysoisse zou rillen bij het idee dat je hem gazpacho noemt denk ik.
This is between me and the vegetable!

Offline LelleL

  • *****
  • 3.652
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3417 Gepost op: 20 augustus 2010, 14:29:39 »
Wat is het verschil tussen een koude soep en een gazpacho? Ik dacht dat de definitie van gazpacho was.

Gazpacho is een soep die koud geserveerd wordt, maar niet elke soep die koud geserveerd wordt is gazpacho. Vichysoisse zou rillen bij het idee dat je hem gazpacho noemt denk ik.

En elke dag leer ik weer wat bij.

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #3418 Gepost op: 20 augustus 2010, 15:42:35 »
Gazpacho zou ook rillen bij het idee dat je hem vichysoise noemt trouwens. Mén wat kunnen mensen vichyssoise vernaggelen.
Afijn, over welke soep hebben het eigenlijk M.?
« Laatst bewerkt op: 20 augustus 2010, 15:47:32 door Selly »
,,,,فلافل

Offline karl

  • *****
  • 6.353
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #3419 Gepost op: 20 augustus 2010, 18:00:48 »
Ikzelf ril dan weer bij de gedachte aan de Vichysoise die ik lang geleden at.
Die smaakte in mijn herinnering voornamelijk naar melk.
De ingrediënten (ui, prei, aardappelen, room, bieslook..) klinken overigens niet zo slecht. Warm zou het potage parmentier (parmentier=met aardappelen) zijn.
Wordt toegeschreven aan Chef Louis Diat van het Ritz Carlton te New York die vergeten zou zijn de soep op te warmen.