Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #320 Gepost op: 03 april 2006, 16:05:41 »
Was er niet iets met ginseng dat als je hoge bloeddruk hebt het niet mocht of was dat wat anders?
,,,,فلافل

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #321 Gepost op: 03 april 2006, 16:23:17 »
Hij kan het niet vragen omdat de brave man nu in Korea zit..... Ik wil wel es ernaartoe, maar vrees toch dat dat niet in de nabije toekomst gaat gebeuren.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #322 Gepost op: 04 april 2006, 13:47:51 »
Ik wil wel es ernaartoe, maar vrees toch dat dat niet in de nabije toekomst gaat gebeuren.

Doen!! Is gaaf geweldig leuk :cheer:
This is between me and the vegetable!

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #323 Gepost op: 05 april 2006, 18:21:59 »
Hoelang moet een klein filodeegquicheje waar twee eitjes inzitten eigenlijk in de oven?

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #324 Gepost op: 05 april 2006, 20:46:17 »
Hoelang moet een klein filodeegquicheje waar twee eitjes inzitten eigenlijk in de oven?

Nou ik hoop dat je hem er tegen nu al uit hebt  :heehee: Een niet al te hoge van doorsnede 18 cm een minuut of 18-22 lijkt me?
« Laatst bewerkt op: 05 april 2006, 20:46:29 door Selly »
,,,,فلافل

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #325 Gepost op: 06 april 2006, 12:15:52 »
Ik heb gisteren dan toch een stukje ginseng geproefd.....  :pukey:
Hopelijk krijg ik toch nog tips om er iets mee te doen, anders belandt de doos samen met de thee voor enkele jaren in de berging, tot ik alles es in de vuilbak kieper.
Je krijgt zoiets typisch van het land, dan verwacht je toch iets lekkers?? Als ik naar Korea zou gaan, zou ik een lekkere doos Belgische pralines meenemen. Zou toch spijtig zijn als die  Koreanen dat in de vuilbak zouden kieperen  ???

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #326 Gepost op: 06 april 2006, 14:00:23 »
Ja, maar mensen daar vinden hele andere dingen lekker dan wij. (Dat heb je hier toch ook al, hoeveel buitenlanders maak je blij met een lekkere zak zoute drop of een haring?)

Voorbeeld: suiker (en honing?) zijn in Japan veel later/minder geïntroduceerd dan hier. Daarom zoeten ze daar van oudsher allerlei dingen met zoete bonen. Die vind ik ontzettend goor (wee en klef-zoetig) maar daar wordt het massaal gegeten.

Koreaans eten is boven alles ontzettend heet. (Qua pedis dus.) De kans is groot dat een oprecht aangeboden maaltijd voor jou tandenbrandend heet zal zijn (al is daarvan wel redelijk bekend dat niet alle westerlingen dat evenzeer weten te waarderen)
« Laatst bewerkt op: 06 april 2006, 14:00:36 door Maartje! »
This is between me and the vegetable!

Offline Twilightje

  • ***
  • 299
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #327 Gepost op: 10 april 2006, 23:24:26 »
Maak je samosa's eigenlijk met bladerdeeg? Het lijkt mij iets anders te zijn, maar filodeeg ofzo is het toch ook zeker niet?

Offline Kupu-kupu

  • **
  • 47
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #328 Gepost op: 11 april 2006, 12:47:59 »
Ik heb samosa's wel eens met bladerdeeg gemaakt.  En dat smaakte prima. Kan ook met filodeeg .
Samosa deeg is gewoon bloem, margarine en water.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #329 Gepost op: 11 april 2006, 13:16:01 »
Ik maak het met een zelfgemaakt deeg (bloem, beetje meel, water, olie, komijn, kerrie, zout) hier staat ook een receptje
,,,,فلافل

Offline Twilightje

  • ***
  • 299
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #330 Gepost op: 13 april 2006, 19:54:11 »
Bedankt. Ik deed zowel met eigen deegje als met bladerdeeg. Maar het deeg was veel te dik. Ik heb nu wel geen deegrol, maar met maatbeker enzo toch kunnen uitrollen maar op een bepaald moment ging het gewoon niet beter, kromp het vanzelf terug samen. Tips voor een dun deeg?


Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #331 Gepost op: 13 april 2006, 21:16:40 »
Heb je het deeg wel een uurtje laten rusten? Dan moet het minder samentrekken.
,,,,فلافل

Offline Twilightje

  • ***
  • 299
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #332 Gepost op: 13 april 2006, 21:38:36 »
Heb je het deeg wel een uurtje laten rusten? Dan moet het minder samentrekken.

Heb het toch zeker drie kwartier laten rusten, en eer ik dan effectief bezig was.. misschien wel een uur ja.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #333 Gepost op: 13 april 2006, 21:47:06 »
Hm. Een eitje erdoor (of eet je dat niet?).
Je hebt dat Mayur Jaffrey recept min of meer gevolgd? Dat zou toch moeten kloppen zou je zeggen.
,,,,فلافل

Offline Twilightje

  • ***
  • 299
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #334 Gepost op: 14 april 2006, 16:34:21 »
Hm. Een eitje erdoor (of eet je dat niet?).
Je hebt dat Mayur Jaffrey recept min of meer gevolgd? Dat zou toch moeten kloppen zou je zeggen.

Ah, heb geen ei erdoor gedaan, stond toch niet in het recept? Heb vloeibare boter genomen ipv olie, voor de rest wel recept gevolgd, ik snap het niet. Lijkt me sowieso wel moeilijk om zo'n dun deeg te krijgen, niet?

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #335 Gepost op: 17 april 2006, 13:43:50 »
ik ga voor het eerst in jaren een cake bakken :cheer:
in mijn nieuwe siliconenbakblik van de Hema :cheer:

maar, moet je die dingen ook invetten?
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

langnek

Re: Kookvragen
« Reactie #336 Gepost op: 17 april 2006, 13:47:57 »
Staat zoiets niet in de gebruiksaanwijzing? ???
-misschien alleen bepoederen met meel?
-(ik weet het dus ook niet, maar veel succes met je baksel! ;)

Mei

Re: Kookvragen
« Reactie #337 Gepost op: 18 april 2006, 22:51:15 »
Nee je hoeft die dingen niet in te vetten, alleen voor gebruik omspoelen met koud water. En dan je cakebeslag er in.

Aiko

Re: Kookvragen
« Reactie #338 Gepost op: 19 april 2006, 00:20:52 »
Ik vet mijn bakblikken ook niet in. Maar blijf er als de donder uit met je metalen vorken, lepels, messen en ander gerei dat er een kras in maken kan! Anders dien je welzeker in te vetten, mocht dat nog helpen dan, tenminste...

Offline Superguppie

  • ***
  • 322
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #339 Gepost op: 19 april 2006, 13:09:26 »
Ik vet mijn bakblikken ook niet in. Maar blijf er als de donder uit met je metalen vorken, lepels, messen en ander gerei dat er een kras in maken kan! Anders dien je welzeker in te vetten, mocht dat nog helpen dan, tenminste...

Maar op silliconenvormen is dat hele krasverhaal niet echt van toepassing toch?
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit