Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 13 gasten bekijken dit topic.

Kiwi

Re: Kookvragen
« Reactie #2360 Gepost op: 25 april 2009, 09:12:30 »
Couscous hoef je inderdaad niet te koken. Alleen het water wat je er op giet moet koken (al lijkt dat niet eens nodig te zijn als ik Wombat mag geloven). Of valt het koken van water voor jou ook al onder 'koken', Poek?

Offline Poek

  • Forumkenner 2006, 2009 en 2011
  • ******
  • 11.929
  • Geslacht: Man
    • dimitri.org
Re: Kookvragen
« Reactie #2361 Gepost op: 25 april 2009, 09:34:15 »
Ah. Maar mie is wel lekkerder dan couscous.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #2362 Gepost op: 25 april 2009, 09:49:28 »
Bovendien kan mie best met aubergine, zeker dikke mie.

In dat geval zou ik er een potje groene currypasta bij scoren.
This is between me and the vegetable!

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #2363 Gepost op: 25 april 2009, 20:30:33 »
Zijn er nog bepaalde kruiden lekker bij een roerbakmengsel van zeg tofu, aubergine, paprika, ui en mie?

Limoensap op het laatst.
Koriander op het laatst.
Rode peper er door.
Ik gooi er altijd vegetarian stirfrysauce door (veggie oestersaus: http://ecx.images-amazon.com/images/I/31%2B-nZAw%2BAL._SL500_AA280_.jpg van de toko) da's lekker en niet raar.
Een beetje komijnpoeder kan ook.
,,,,فلافل

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2364 Gepost op: 28 april 2009, 17:07:03 »
Moet je snijbonen echt snijden of kunnen ze ook gewoon heel gekookt worden?

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #2365 Gepost op: 28 april 2009, 17:16:14 »
Op welke manier snijden bedoel je?

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2366 Gepost op: 28 april 2009, 17:19:02 »
In kleine stukjes snijden, dus dat je ze niet zoals bijvoorbeeld sperziebonen in hun geheel kookt.

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re: Kookvragen
« Reactie #2367 Gepost op: 28 april 2009, 17:19:50 »
Zoals je snijbonen altijd gesneden tegenkomt, dunkt me. Smalle schuine stukjes.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2368 Gepost op: 28 april 2009, 17:23:14 »
Zo kom je ze inderdaad altijd tegen, en ik vroeg me af waarom dat is.

Kiwi

Re: Kookvragen
« Reactie #2369 Gepost op: 28 april 2009, 17:24:43 »
Je kunt ze ook ongesneden koken, maar dat is minder lekker volgens mij. Daarom snijd ik ze altijd in iets grotere stukjes (van een cm ongeveer, en schuin inderdaad). Mijn moeder had daar vroeger (en nu misschien nog wel, dat weet ik niet) een snijbonenmolen voor, die ze in reepjes van nog geen halve cm sneed.

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re: Kookvragen
« Reactie #2370 Gepost op: 28 april 2009, 17:27:36 »
Mijn moeder had daar vroeger (en nu misschien nog wel, dat weet ik niet) een snijbonenmolen voor, die ze in reepjes van nog geen halve cm sneed.
En hoe sneed ze de snijbonen dan?
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #2371 Gepost op: 28 april 2009, 17:33:07 »
Zo kom je ze inderdaad altijd tegen, en ik vroeg me af waarom dat is.

Omdat de meeste snijbooneters zijn blijven hangen in de jaren zeventig?
Probeer het eens zou ik zeggen.

Kiwi

Re: Kookvragen
« Reactie #2372 Gepost op: 28 april 2009, 17:36:08 »
Mijn moeder had daar vroeger (en nu misschien nog wel, dat weet ik niet) een snijbonenmolen voor, die ze in reepjes van nog geen halve cm sneed.
En hoe sneed ze de snijbonen dan?

Ik wilde hier eerst nog serieus op ingaan, maar laat ook maar. :nooo:

Offline karl

  • *****
  • 6.380
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #2373 Gepost op: 28 april 2009, 17:58:54 »
In "blote billen in het gras" snijd ik de verse snijbonen gewoon manueel, schuins, in een viertal stukken. Vind ik eigenlijk een stuk lekkerder dan die in een snijbonenmolen vermorzelde snijbonen van vroeger, die ik dikwijls gegeten heb en ook wel zelf "gemalen", wat een prettige bezigheid was. Ze waren lekker gecombineerd met erwten of witte bonen (maar bonen aten we thuis niet, reden waarom ik waarschijnlijk zo van bonen hou, nog altijd iets goed te maken.)
« Laatst bewerkt op: 28 april 2009, 18:01:05 door karl »

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re: Kookvragen
« Reactie #2374 Gepost op: 28 april 2009, 18:17:18 »
Zo kom je ze inderdaad altijd tegen, en ik vroeg me af waarom dat is.

Omdat de meeste snijbooneters zijn blijven hangen in de jaren zeventig?
Ja, je kan wel af blijven geven op dat tijdperk, maar het was vooral erg praktisch om de snijbonen in stukjes te snijden omdat zo het vieze draadje aan de rug in stukken ging. Tegenwoordig is dat er uit veredeld. Is dat een verbetering? Er was toch een mooie oplossing?
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re: Kookvragen
« Reactie #2375 Gepost op: 28 april 2009, 18:35:52 »
Ik had wel boodschappen gedaan, maar absoluut geen puf om te koken, dus ik ben bij de biologische snackbar gaan eten. De vorige keer dat ik dat wilde doen kwam ik er achter dat ze op maandag dicht zijn, maar nu ben ik er dus eindelijk geweest. Lekker. Friet, mayo en een kaaskroket. Daarbij perensap.
Meestal als ik snackbarvoer eet haal ik het, en eet ik het thuis op, maar het er zaten gezellig gezinnen te eten, dus ben ik daar ook maar blijven zitten.

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #2376 Gepost op: 28 april 2009, 18:47:27 »
Zo kom je ze inderdaad altijd tegen, en ik vroeg me af waarom dat is.

Omdat de meeste snijbooneters zijn blijven hangen in de jaren zeventig?
Ja, je kan wel af blijven geven op dat tijdperk, maar het was vooral erg praktisch om de snijbonen in stukjes te snijden omdat zo het vieze draadje aan de rug in stukken ging. Tegenwoordig is dat er uit veredeld. Is dat een verbetering? Er was toch een mooie oplossing?

Joh, grapje. Ik ben vooral benieuwd naar het resultaat van Marla, mocht ze het gaan proberen.

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re: Kookvragen
« Reactie #2377 Gepost op: 28 april 2009, 18:55:23 »
Ik vond het altijd leuk om die bonen door de molen te draaien vroeger :)
Maar dan moesten we ze opeten  :nooo: sufgekookte snijbonen bij sufgekookte  aardappeltjes (en toen nog een stuk vlees) yukkie.

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2378 Gepost op: 28 april 2009, 19:06:27 »
Zo kom je ze inderdaad altijd tegen, en ik vroeg me af waarom dat is.

Omdat de meeste snijbooneters zijn blijven hangen in de jaren zeventig?
Ja, je kan wel af blijven geven op dat tijdperk, maar het was vooral erg praktisch om de snijbonen in stukjes te snijden omdat zo het vieze draadje aan de rug in stukken ging. Tegenwoordig is dat er uit veredeld. Is dat een verbetering? Er was toch een mooie oplossing?

Joh, grapje. Ik ben vooral benieuwd naar het resultaat van Marla, mocht ze het gaan proberen.

Ik durfde het toch niet aan  ::)
Heb ze zoals Kiwi zei in stukken van ongeveer 1 cm gesneden.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #2379 Gepost op: 28 april 2009, 20:37:39 »
Zonde! Ik eet ze al mn hele leven ongesneden (of 1x doormidden gesneden) en dat is heeeeerlijk.
,,,,فلافل