Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 24 gasten bekijken dit topic.

Offline Xiara

  • ***
  • 457
  • Geslacht: Vrouw
    • http://2.bp.blogspot.com/_rL_1BM7gbio/SYcSEez_SgI/AAAAAAAAAAM/1DIH_MZOQZs/s320/3267.gif
Re: Kookvragen
« Reactie #2260 Gepost op: 19 februari 2009, 08:59:12 »
dunne flensjes bakken, af laten koelen.
Met confiture besmeren en oprollen.
In kleine plakjes snijden en prikkertje er in steken?
Dan heb je kleine zoete hapjes
Als niemand je begrijpt ben je in elk geval niet simpel

Offline IneN

  • ****
  • 873
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2261 Gepost op: 19 februari 2009, 10:23:33 »
Dat lijkt me echt een supergoed idee!! Thx!!

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #2262 Gepost op: 19 februari 2009, 11:00:38 »
Poffertjes of een zoete blini met wat macarpone en het spul lijkt me ook een mooi hapje.
,,,,فلافل

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #2263 Gepost op: 23 februari 2009, 18:36:02 »
Kun je kant-en-klare gnocchi's invriezen?
This is between me and the vegetable!

Offline Nevyn

  • *****
  • 1.426
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2264 Gepost op: 23 februari 2009, 18:36:58 »
Volgens mij wel. Ik dacht dat ik dat wel eens gedaan heb, en dan gewoon bevroren en al in het kokende water gooien en koken totdat ze boven komen drijven.

Offline Xiara

  • ***
  • 457
  • Geslacht: Vrouw
    • http://2.bp.blogspot.com/_rL_1BM7gbio/SYcSEez_SgI/AAAAAAAAAAM/1DIH_MZOQZs/s320/3267.gif
Re: Kookvragen
« Reactie #2265 Gepost op: 23 februari 2009, 19:48:32 »
zelf gemaakte ook dan?
Als niemand je begrijpt ben je in elk geval niet simpel

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re: Kookvragen
« Reactie #2266 Gepost op: 24 februari 2009, 14:37:00 »
kan je zelfgemaakte loempia's invriezen? als ze van rijstpapier gemaakt zijn?

Offline Xiara

  • ***
  • 457
  • Geslacht: Vrouw
    • http://2.bp.blogspot.com/_rL_1BM7gbio/SYcSEez_SgI/AAAAAAAAAAM/1DIH_MZOQZs/s320/3267.gif
Re: Kookvragen
« Reactie #2267 Gepost op: 25 februari 2009, 09:01:23 »
Ik geloof dat mijn indische tantes ze idd gewoon in de vriezer gooien, wel met bakpapier er tussen zodat ze niet aan elkaar plakken.

ander vraagje,
Ik had gister voor het eerst gnocci gemaakt (daarvoor ook nooit gegeten), maar hoe moet dat eigenlijk smaken? Ik vond het namelijk vrij saai, de aardappel smaak ging eigenlijk behoorlijk weg en je proefde alleen maar iets zachts en kruiderigs. Is dat de bedoeling of deed ik het gewoon fout?
Als niemand je begrijpt ben je in elk geval niet simpel

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #2268 Gepost op: 26 februari 2009, 12:07:39 »
Aardappelgnocchi moet een beetje zacht en plakkerig smaken.
,,,,فلافل

Offline Xiara

  • ***
  • 457
  • Geslacht: Vrouw
    • http://2.bp.blogspot.com/_rL_1BM7gbio/SYcSEez_SgI/AAAAAAAAAAM/1DIH_MZOQZs/s320/3267.gif
Re: Kookvragen
« Reactie #2269 Gepost op: 26 februari 2009, 12:38:42 »
Denk dat ik het dan toch redelijk goed had gedaan  :-\
Geloof niet dat het helemaal mijn smaak is dan
Als niemand je begrijpt ben je in elk geval niet simpel

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re: Kookvragen
« Reactie #2270 Gepost op: 27 februari 2009, 12:39:15 »
Denk dat ik het dan toch redelijk goed had gedaan  :-\
Geloof niet dat het helemaal mijn smaak is dan

ik heb er eens voorgemaakte in de versafdeling gekocht, en die waren inderdaad wat flauw en spijs. Nooit maar gekocht, tot ik ze bij de zus van mijn vriend eens gegeten heb overgoten met gorgonzola en room en pijnboompitten. Toen was ik er ineens dol op. Maakte het geheel hartig.

Offline Sam

  • ******
  • 7.148
Re: Kookvragen
« Reactie #2271 Gepost op: 08 maart 2009, 20:26:37 »
Voor vrijdag de 13e wil ik een bloederige maaltijd in elkaar zetten. Bloody mary vooraf, rode wijn bij het eten, toetje met rood fruit na. Ik heb alleen geen idee van het hoofdgerecht, iets met tomatensaus is natuurlijk lekker rood maar dan kan ik geen bloody mary's vooraf doen, dat wordt een tomaten-overkill. Dus vraagje: bloederig aperitief zonder tomatensap of hoofdgerecht zonder tomaten, maar moeten dus allebei wel rood zijn. Iemand suggesties? :roodmannetje:
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Eefje1976

  • ***
  • 225
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2272 Gepost op: 08 maart 2009, 20:32:48 »
Gegrilde, ontvelde (rode) paprika's gemarineerd in knoflook?
Biet is ook lekker rood, vers zuurstofrijk bloed!!

Offline Sam

  • ******
  • 7.148
Re: Kookvragen
« Reactie #2273 Gepost op: 09 maart 2009, 16:22:33 »
Bietenrood/krotenrood is goed! Misschien moet ik maar borsjt maken.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #2274 Gepost op: 09 maart 2009, 17:25:09 »
Bruschetta met geroosterde paprikadip? (paprika, pepertje..)

Offline jol

  • *****
  • 2.653
Re: Kookvragen
« Reactie #2275 Gepost op: 11 maart 2009, 12:25:22 »
Campari als aperitief, eventueel met wat sinasappelsap er in om het een 'bloederiger' uiterlijk te geven.

Offline Sam

  • ******
  • 7.148
Re: Kookvragen
« Reactie #2276 Gepost op: 13 maart 2009, 14:51:48 »
Die brushetta met geroosterde paprikadip klinkt goed! Ik zat dan te denken aan: paprika's eerst roosteren, ontvellen, pureren met een pepertje en wat olijfolie en verse peper? Brushetta met tomaat en een gesnipperd uitje vind ik ook lekker. Daarna pastaschotel met tomatensaus uit de oven ( tomaat wordt niet te overheersend, ovenschotel is lekker makkelijk...) en als toetje rood-fruit crumble met custard. En we gaan er Braindead bij kijken  ;D

De campari laat ik maar even schieten, sommige dingen zijn echt te eng :)
* Sam heeft het gedronken, al was het maar 1 keer in het leven, en wil het daar graag bij laten...
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #2277 Gepost op: 13 maart 2009, 17:00:59 »
Die brushetta met geroosterde paprikadip klinkt goed! Ik zat dan te denken aan: paprika's eerst roosteren, ontvellen, pureren met een pepertje en wat olijfolie en verse peper?

Ja lekker, je kunt er natuurlijk een beetje van de tomaat bij doen die ook al in de pastasaus gaan, maar misschien is het wel leuk dat het gewoon een hele andere smaak is?
Vergeet niet het brood na het roosteren in te smeren met knoflook, olijfolie en zout.

Foodforthought

Re: Kookvragen
« Reactie #2278 Gepost op: 14 maart 2009, 13:40:33 »
IK koop het liefst kaas die met vegetarisch stremsel is gemaakt , "mijn"groene kruidenier in Helmond heeft daar gelukkig veel van. Maar mij komt de volgende vraag op : de buitenlandse kazen , met name de witte , uit Italie ( gorgonzola , moscarpone , mozzarella ) en frankrijk ( brie enzomeer) zijn die ook met kalvermaagjes ( bléh ) gemaakt , of gebruiken ze daar heel andere middelen ? Staat er vaak niet bij , helaas...    ???

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #2279 Gepost op: 14 maart 2009, 16:23:20 »
Als het er niet bijstaat, is het kalver.
This is between me and the vegetable!