Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 10 gasten bekijken dit topic.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1820 Gepost op: 07 april 2008, 22:14:28 »
Ze heeft gedeeltelijk gelijk. Foliumzuur uit spinazie bijvoorbeeld vergaat snel, maar andere vitaminen blijven wel behouden. Ik geloof dat vooral anti-oxidanten snel verminderen. Je kan groente en fruit het beste zo snel mogelijk opeten en dus niet teveel in een keer inkopen.

Groenten uit blik en diepvries zijn niet perse slecht. Uit de diepvries kan vaak gezonder zijn dan vers, aangezien het meteen na de oogst ingevroren wordt, en dus niet een paar dagen op de schap blijft liggen bij de groothandel en de supermarkt of de groenteboer.
Bij groenten uit blik voegen ze vaak suiker etc. toe, wat ik persoonlijk liever niet heb.

Hier staat een hoop goede info erover:
http://www.realage.com/NutritionCenter/Articles.aspx?aid=10488
« Laatst bewerkt op: 07 april 2008, 22:16:45 door Hizikigrrrl »

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.572
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Kookvragen
« Reactie #1821 Gepost op: 07 april 2008, 23:11:10 »
Ik vond ze echt heel vies, wie in de buurt van Delft woont kan een zak komen afhalen ...
Mocht Hildesheim dichterbij zijn, dan kun je ook daar een zak komen afhalen ...
Gemüse ist mein Fleisch

Aiko

Re: Kookvragen
« Reactie #1822 Gepost op: 07 april 2008, 23:11:58 »
Ik vond ze echt heel vies, wie in de buurt van Delft woont kan een zak komen afhalen ...

Zullen we er een ruil van maken?

Offline IneN

  • ****
  • 873
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1823 Gepost op: 08 april 2008, 11:21:17 »
Ze heeft gedeeltelijk gelijk. Foliumzuur uit spinazie bijvoorbeeld vergaat snel, maar andere vitaminen blijven wel behouden. Ik geloof dat vooral anti-oxidanten snel verminderen. Je kan groente en fruit het beste zo snel mogelijk opeten en dus niet teveel in een keer inkopen.

Groenten uit blik en diepvries zijn niet perse slecht. Uit de diepvries kan vaak gezonder zijn dan vers, aangezien het meteen na de oogst ingevroren wordt, en dus niet een paar dagen op de schap blijft liggen bij de groothandel en de supermarkt of de groenteboer.
Bij groenten uit blik voegen ze vaak suiker etc. toe, wat ik persoonlijk liever niet heb.

Hier staat een hoop goede info erover:
http://www.realage.com/NutritionCenter/Articles.aspx?aid=10488

Interessante website. Thx

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1824 Gepost op: 08 april 2008, 12:32:50 »


Hier staat een hoop goede info erover:
http://www.realage.com/NutritionCenter/Articles.aspx?aid=10488

Interessante website. Thx
:yes: Zowel Sanja als ik zijn grote fans van RealAge!
« Laatst bewerkt op: 08 april 2008, 12:33:49 door Hizikigrrrl »

Offline Agnesje

  • ***
  • 278
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1825 Gepost op: 08 april 2008, 13:19:57 »
Ik vond ze echt heel vies, wie in de buurt van Delft woont kan een zak komen afhalen ...
Mocht Hildesheim dichterbij zijn, dan kun je ook daar een zak komen afhalen ...
ik heb ook nog een zak. In Duitsland gekocht. Maar nu te Delft.  :O. Grappig.
Heb het eigenlijk nog niet gewaagd er iets van klaar te maken, is er eigenlijk wel iemand die ze wel lekker vindt?

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re: Kookvragen
« Reactie #1826 Gepost op: 08 april 2008, 14:06:40 »
Ik vond ze echt heel vies, wie in de buurt van Delft woont kan een zak komen afhalen ...
Mocht Hildesheim dichterbij zijn, dan kun je ook daar een zak komen afhalen ...
ik heb ook nog een zak. In Duitsland gekocht. Maar nu te Delft.  :O. Grappig.
Heb het eigenlijk nog niet gewaagd er iets van klaar te maken, is er eigenlijk wel iemand die ze wel lekker vindt?

Ik heb ze gekookt in shoyu, bouillon en nog wat kruiden. Daarna samen met rozijnen, rijst en waarschijnlijk ( weet niet meer zeker) fijngesneden ui, paprika enz in koolbladeren gerold. Daarover een zelfgemaakte, pittige tomatensaus en dat weer even in de oven. Was heerlijk.
Geloof dat deze brokjes ook in bamischijven enz terechtkomen. De sojabrok an sich vind ik niet te eten, maar als onderdeel van bijv de koolrolletjes, goed te doen
Life isn´t about waiting for the storm to pass..
it´s about getting out there and dancing in the rain

Aiko

Re: Kookvragen
« Reactie #1827 Gepost op: 08 april 2008, 15:17:33 »
is er eigenlijk wel iemand die ze wel lekker vindt?

Hiero! Lekker in de soep!

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #1828 Gepost op: 08 april 2008, 15:34:22 »
Ze doen het ook heel goed in veggie 'saucijzen'broodjes. Maakten mijn ouders vroeger.
,,,,فلافل

Gwennepen

Re: Kookvragen
« Reactie #1829 Gepost op: 08 april 2008, 15:47:57 »
is er eigenlijk wel iemand die ze wel lekker vindt?

Hiero! Lekker in de soep!

Ik vind ze ook lekker, mits goed gekruid en altijd iets zoetigs erbij doen in de marinade.

Kiwi

Re: Kookvragen
« Reactie #1830 Gepost op: 08 april 2008, 15:54:06 »
In de bami. Eerst koken in water met kruiden en ketjap, daarna met de groenten meebakken.
De mie kun je dan weer in het kookwater van de sojabrokjes koken, dan is die ook meteen een beetje gekruid.

Offline Piek

  • *****
  • 2.510
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1831 Gepost op: 08 april 2008, 15:55:59 »
In een stoofje is het toch ook wel lekker? Nooit geprobeerd, ga binnenkort eens een poging wagen.
Eet gezond & eet taartjes

Offline @rno

  • *****
  • 2.330
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #1832 Gepost op: 08 april 2008, 20:03:13 »
De moeder van mijn vriend beweert dat als je verse groenten 3 dagen in de koelkast laat liggen (dus wortel, tomaat, paprika, sla, noem maar op), er alle essentiële stoffen (de vitamines en alles wat de groente net zo 'groente' en gezond maakt) uit zijn. En dat je dan net zo goed groente uit blok kan eten.

Als er eten over blijft, bewaren we dit meestal in de koelkast. Het is dan wel makkelijk om aan te geven wanneer het gerecht in de koelkast is gezet. (Dan weet je tenmiste wanneer je het weg kan gooien).

Iemand uit ons gezin had er een briefje op gelegd met "Vandaag".
Kip, het meest veelzijdige stukje vrees. Sh*t!

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re: Kookvragen
« Reactie #1833 Gepost op: 09 april 2008, 10:08:16 »
Werkt sojamelk in een bechamelsaus of is dat geen aanrader?
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Agnesje

  • ***
  • 278
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1834 Gepost op: 09 april 2008, 10:16:24 »
ik ben toch weer een beetje overgehaald aangaande de sojabrokken. ga vanavond even in mijn kast duiken ( liggen ergens heeeeel achteraan) en eerst even checken of de houdbaarheidsdatum eigenlijk nog wel goed is, haha.
om er van die kroketten of sauzijcenbroodjes van te maken dat klinkt wel goed. leuk projectje voor het weekend.

Offline @rno

  • *****
  • 2.330
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #1835 Gepost op: 09 april 2008, 17:29:49 »
Werkt sojamelk in een bechamelsaus of is dat geen aanrader?

Ik gebruik het zelf nooit, maar er is sojamelk voor in de keuken. Meestal gebruik ik water in de bechamelsaus.
« Laatst bewerkt op: 09 april 2008, 17:30:06 door @rno »
Kip, het meest veelzijdige stukje vrees. Sh*t!

Offline Dot

  • *****
  • 2.630
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1836 Gepost op: 10 april 2008, 19:29:29 »
Heeft iemand hier misschien een goed recept voor cheesecake?
Ze had een jurk met bloemknoppen aan
en toen ze in de zon ging staan
zijn al die knopjes één voor één open gegaan

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #1837 Gepost op: 12 april 2008, 16:04:33 »
Ik heb hier citroenkwarttaart staan. En de basis is grotendeels gebaseerd op een kwarttaart van de AH waarnaar ik ook link (1e zin onder de ingredientenlijst).
« Laatst bewerkt op: 12 april 2008, 16:04:49 door Annemieke »

Offline Dot

  • *****
  • 2.630
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1838 Gepost op: 12 april 2008, 16:30:21 »
Dank je wel, ziet er heerlijk uit! Lijkt me een uitstekende taart om te maken voor de verjaardag van m'n vriend.
Ze had een jurk met bloemknoppen aan
en toen ze in de zon ging staan
zijn al die knopjes één voor één open gegaan

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #1839 Gepost op: 12 april 2008, 18:16:01 »
 :D