Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 6 gasten bekijken dit topic.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.572
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Kookvragen
« Reactie #1500 Gepost op: 12 december 2007, 15:17:39 »
De afgelopen 7 berichten:
- Doe je vinaigrette beter vooraf op tomaten of juist voor het serveren?
- Beter 10 minuten ervoor
- Loopt dat  dan lineair?
- Maar beter niet de dag ervoor?
- Nee dat wordt erg klef.
- Ik doe 5 kwartier op 160 graden...
- merci!

Maar goed dat er braaf wordt gequoot, anders zou je er geen touw meer aan vast kunnen knopen  :heehee:.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline Indira

  • ****
  • 520
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1501 Gepost op: 12 december 2007, 18:55:42 »
Kan je broodpudding ook met meergranenbrood maken of alleen met wit brood? En wat doe je er allemaal in? Rozijnen wist ik al...

lijkt me wel, wordt alleen wat minder luchtig  en misschien minder zoet. misschien banaan erdoor lekker?
Za Zemiata!

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #1502 Gepost op: 13 december 2007, 12:10:09 »
In de gebruiksaanwijzing van mijn oven staat expliciet dat ik geen aluminiumfolie op de bodem mag leggen. Terwijl dat juist zo handig zou zijn, omdat er nu de hele tijd dingen direct op het verwarmingselement lekken.

Waarom mag er geen aluminiumfolie op?
This is between me and the vegetable!

Re: Kookvragen
« Reactie #1503 Gepost op: 13 december 2007, 12:14:25 »
Ik vermoed vanwege kortsluitingsgevaar als de folie ergens in/onder/achter terecht kan komen?
Vooral bij een fan-assisted (hoe zeg je dat in fatsoenlijk Nederlands? met-geforceerde-luchtcirculatie of zo?) oven kan ik me daar iets bij voorstellen. Al lijkt het me toch dat het ontwerp van de oven de mogelijkheid uit moet sluiten dat er onbevoegd materiaal bij elektrische verbindingspunten kan komen.
« Laatst bewerkt op: 13 december 2007, 12:15:31 door Juf @ñs »
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Offline Meneer de Uil

  • ****
  • 794
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #1504 Gepost op: 13 december 2007, 14:23:28 »
Vooral bij een fan-assisted (hoe zeg je dat in fatsoenlijk Nederlands? met-geforceerde-luchtcirculatie of zo?) oven kan ik me daar iets bij voorstellen.
Gewoon heteluchtoven. Ventilatieoven of circulatieoven kom je ook wel tegen, maar heteluchtoven is de standaardterm.
Forumkenner 2007 8)

Re: Kookvragen
« Reactie #1505 Gepost op: 13 december 2007, 15:02:36 »
Gewoon heteluchtoven.

Ach ja natuurlijk. Al lijkt het me dat hete lucht per definitie een eigenschap is van alle ovens. :P
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Offline Indira

  • ****
  • 520
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1506 Gepost op: 13 december 2007, 18:45:04 »
In de gebruiksaanwijzing van mijn oven staat expliciet dat ik geen aluminiumfolie op de bodem mag leggen. Terwijl dat juist zo handig zou zijn, omdat er nu de hele tijd dingen direct op het verwarmingselement lekken.

Waarom mag er geen aluminiumfolie op?

Heb ik ook met mijn oventje, ik gebruik bakpapier in plaats. Maar heti s me wel eens in de fik gevlogen..
Za Zemiata!

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1507 Gepost op: 17 december 2007, 16:16:20 »
Kan je broodpudding ook met meergranenbrood maken of alleen met wit brood? En wat doe je er allemaal in? Rozijnen wist ik al...
Nog geen antwoord tot nu toe, dus tweede poging  ;)

En dan nog een vraag: als ik een quorn-curry-salade wil maken (zoals kip-curry) moet ik de quorn dan opbakken of kieper ik het zo uit het pakje in de curry-mayo?

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1508 Gepost op: 17 december 2007, 16:35:18 »
Het is misschien lekker om de quorn eerst een beetje aan te bakken, maar het hoeft niet. Op je eerste vraag  heb ik helaas geen antwoord.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1509 Gepost op: 17 december 2007, 16:39:44 »
Kan je broodpudding ook met meergranenbrood maken of alleen met wit brood? En wat doe je er allemaal in? Rozijnen wist ik al...

Cacao, kaneel, likeur, sinaasappelrasp, fruit, vanille-extract, amandel-extract, nootjes...
Deze heb ik eens gemaakt en het was heel erg lekker (moet ik maar snel weer eens maken):
http://www.molliekatzen.com/recipes/recipe.php?recipe=banana_bread_pudding

Geen idee of het met meergranenbrood kan, er wordt wel aangeraden om het met stevig wit brood te maken, zoals bv. ciabatta. Stokbrood lijkt me ook kunnen.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #1510 Gepost op: 17 december 2007, 16:52:25 »
Je kunt ook prima donker(der) brood gebruiken, het ziet er alleen minder charmant uit.
This is between me and the vegetable!

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re: Kookvragen
« Reactie #1511 Gepost op: 18 december 2007, 14:44:41 »
Heeft iemand een eenvoudig recept om samosa deeg te maken?

Om het origineel zo dicht mogelijk te benaderen heb je besanmeel nodig begrijp ik, vind ik dat in zowel een turkse als chinese toko?

Gracias
Life isn´t about waiting for the storm to pass..
it´s about getting out there and dancing in the rain

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #1512 Gepost op: 18 december 2007, 14:48:36 »
De natuurwinkel heeft het ook, toch?
This is between me and the vegetable!

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #1513 Gepost op: 18 december 2007, 14:50:34 »
Ik gebruik er nooit besan voor. Ik gebruik mix van bloem en volkorenmeel en doe er een beetje kerrie door (door 't deeg).
Ik ben nooit besan tegen gekomen bij Natuurwinkel.
« Laatst bewerkt op: 18 december 2007, 14:51:04 door Selly »
,,,,فلافل

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #1514 Gepost op: 18 december 2007, 14:52:07 »
Het heet dan kikkererwtenmeel, maar ik dacht dat dat hetzelfde is.
This is between me and the vegetable!

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #1515 Gepost op: 18 december 2007, 17:05:57 »
Het heet dan kikkererwtenmeel, maar ik dacht dat dat hetzelfde is.

Ja da's toch wel erg hetzelfde  :)
,,,,فلافل

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #1516 Gepost op: 18 december 2007, 21:38:32 »
Heeft iemand een eenvoudig recept om samosa deeg te maken?

Om het origineel zo dicht mogelijk te benaderen heb je besanmeel nodig begrijp ik, vind ik dat in zowel een turkse als chinese toko?

Gracias

Ik koop het bij een Indo-toko.
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1517 Gepost op: 21 december 2007, 15:54:42 »
Waar vind je ongezouten, gepelde pistachenoten?

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #1518 Gepost op: 21 december 2007, 15:59:18 »
Je zou het op de markt kunnen proberen, maar of ze daar ook gepelde hebben...
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1519 Gepost op: 21 december 2007, 16:02:02 »
bij de bakspullen van dr. oetker?