Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 12 gasten bekijken dit topic.

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1360 Gepost op: 23 oktober 2007, 18:53:49 »
Hoe weet je of blauw, rood of witschimmelkazen zoals bleu d'auvergne of camembert écht niet meer goed zijn, als ze over de datum zijn?
« Laatst bewerkt op: 23 oktober 2007, 19:31:44 door Modub »

Offline renske

  • ****
  • 809
  • Geslacht: Vrouw
    • Zoetekauwen
Re: Kookvragen
« Reactie #1361 Gepost op: 23 oktober 2007, 19:05:59 »
Jaa, dat wil ik ook wel weten, ik sta altijd naar blauwe kaas schimmels te staren (als ze al even in mijn koelkast wonen) maar ik word er niet wijs uit.

Offline Meneer de Uil

  • ****
  • 794
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #1362 Gepost op: 23 oktober 2007, 19:10:27 »
Ik zal het morgen eens aan de kaasexpert vragen.
Forumkenner 2007 8)

Offline Dame Noire

  • ***
  • 326
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1363 Gepost op: 23 oktober 2007, 19:29:05 »
Gisteren heb ik geprobeerd gebakken aardappels op te warmen in de magnetron, maar ze werden VIES, niet te geloven. Ik heb ze uit de diepvries, in een plastic bakje zonder deksel tien minuten erin gedaan en ze waren waterig, uit elkaar gevallen en smakeloos.
Wat heb ik verkeerd gedaan?

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1364 Gepost op: 23 oktober 2007, 19:31:16 »
Als ik tarte tatin van stoofperen wil maken, moet ik de peren dan eerst gaarkoken, of komt dat goed binnen de baktijd van de taart?

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #1365 Gepost op: 23 oktober 2007, 19:37:57 »
Als ik tarte tatin van stoofperen wil maken, moet ik de peren dan eerst gaarkoken, of komt dat goed binnen de baktijd van de taart?

Kan me niet voorstellen dat dat zonder voorkoken goedkomt.
,,,,فلافل

Offline Meneer de Uil

  • ****
  • 794
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #1366 Gepost op: 24 oktober 2007, 20:13:56 »
Hoe weet je of blauw, rood of witschimmelkazen zoals bleu d'auvergne of camembert écht niet meer goed zijn, als ze over de datum zijn?
Als ze naar ammoniak ruiken dan kun je ze maar beter weggooien.  Op lysteria na zijn schimmels op kaas niet gevaarlijk, dit i.t.t. broodschimmels.
Forumkenner 2007 8)

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1367 Gepost op: 24 oktober 2007, 20:26:07 »
Ik hoor net dat de dat de camembert al in de vuilnisbak ligt want volgens mijn wederhelft rook ie al behoorlijk naar ramen lappen.

Bedankt voor de info.

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re: Kookvragen
« Reactie #1368 Gepost op: 25 oktober 2007, 08:54:19 »
Ik heb dus gisteren ietwat teveel gemalen komijn in de pompoensoep gekiept, hoe kan ik deze smaak enigszins opheffen?
Life isn´t about waiting for the storm to pass..
it´s about getting out there and dancing in the rain

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.159
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #1369 Gepost op: 25 oktober 2007, 11:20:21 »
Om hoeveel komijn hebben we het dan? Ik gooi altijd het hele potje erin, maar ik vind komijn erg lekker.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.572
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Kookvragen
« Reactie #1370 Gepost op: 25 oktober 2007, 11:56:08 »
Ik heb dus gisteren ietwat teveel gemalen komijn in de pompoensoep gekiept, hoe kan ik deze smaak enigszins opheffen?
Pfoeh, da's lastig. Net zoals je ook niet wat zout uit de soep kunt halen. Het enige dat mij invalt, is de overige smaakcomponenten te versterken. In ieder geval extra suiker, zou ik zeggen. En extra kerrie (afhankelijk van wat voor pompoensoep je hebt gemaakt). Op het gevaar af dat het geheel zo gekruid is, dat je nauwelijks meer nuances proeft. Dat kun je dan weer neutraliseren met een scheut melk of room. Maar ja, het blijft een beetje behelpen.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline Meneer de Uil

  • ****
  • 794
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #1371 Gepost op: 25 oktober 2007, 11:59:40 »
Met je neus dicht eten. ;D
Forumkenner 2007 8)

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #1372 Gepost op: 25 oktober 2007, 12:17:27 »
Meer pompoen, meer water en dan een boel invriezen.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.572
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Kookvragen
« Reactie #1373 Gepost op: 25 oktober 2007, 12:21:23 »
Meer pompoen, meer water en dan een boel invriezen.
Da's natuurlijk ook een goede oplossing, zij het een beetje bewerkelijker.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re: Kookvragen
« Reactie #1374 Gepost op: 25 oktober 2007, 12:51:23 »
Meer pompoen, meer water en dan een boel invriezen.

Dat was iid ook ongeveer wat ik van plan was, al wist ik niet zeker of je het kon invriezen.
 Probeer nu een combi van jullie tips, feit blijft alleen dat het niet te gekruid mag zijn ivm de zwangerschap van mijn gast.


gracias por la información
Life isn´t about waiting for the storm to pass..
it´s about getting out there and dancing in the rain

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.572
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Kookvragen
« Reactie #1375 Gepost op: 25 oktober 2007, 13:00:13 »
gracias por la información
De nada! Bitte schön!  ;D

Dan heb ik ook een kookvraag, of eigenlijk zoek ik inspiratie. Ik heb nog een halve rode kool liggen. Normaliter stoof ik de rode kool met appel, rozijn, balsamico, knoflook (en vaak ook gember en Indiase kruiden). Ik wil er wel eens wat anders mee doen. Iemand goede recepten?
« Laatst bewerkt op: 25 oktober 2007, 13:03:51 door Eelco »
Gemüse ist mein Fleisch

Offline Meneer de Uil

  • ****
  • 794
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #1376 Gepost op: 25 oktober 2007, 13:12:27 »
Salade van rode kool met een dressing van olie, citoensap en eventueel iets zoets als je van zoetzuur houdt.
Forumkenner 2007 8)

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.572
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Kookvragen
« Reactie #1377 Gepost op: 25 oktober 2007, 13:32:28 »
Ik ben niet zo van de rode-koolsalade.

Misschien een variatie op de rode-koolpastaschotel van Odin. Maar dan met lasagnebladeren.

En liefst nog een andere groente, als aanvulling op de rode kool. Paprika wellicht? Welke groenten combineren gverder nog met rode kool? Broccoli vast niet, wortel waarschijnlijk wel? Maïs?

Ik kan het natuurlijk gewoon uitproberen, maar vragen is veiliger  ;)
Gemüse ist mein Fleisch

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re: Kookvragen
« Reactie #1378 Gepost op: 25 oktober 2007, 14:06:51 »
Rode kool is een van de weinige groenten die ik vermijd in de keuken, maar dat komt waarschijnlijk vanuit mijn kindertijd.. Maar gezien mijn culinaire uitspattingen enkel positief eindigen sinds ik hier rondneus, ga ik tzt misschien wel rood kooltje aanpakken ;)


Life isn´t about waiting for the storm to pass..
it´s about getting out there and dancing in the rain

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #1379 Gepost op: 25 oktober 2007, 15:17:47 »
Ik heb nog een halve rode kool liggen.

Ik ook! Ik ga er nu een curry van maken. Of dat lukt is de vraag.
Mijn rode koolsla daar ben ik nog op aan t oefenen, ik vind die bij sommige saladebuffetten altijd zo lekker, maar ik heb nog niet de goede dikte gevonden van de slierten rode kool. Afijn, gister at ik een beetje rodekool sla met een yoghurt-tahindressing, en dat was wel lekker.
Als salade bij falafel in t broodje is ook een goeie trouwens.
Edit: ah lees net dat je niet zo van de rode kool salade bent. Dat krijg je toch juist overal in DUitsland?
« Laatst bewerkt op: 25 oktober 2007, 15:18:53 door Selly »
,,,,فلافل