Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 23 gasten bekijken dit topic.

mjets

Re: Kookvragen
« Reactie #1100 Gepost op: 23 mei 2007, 21:04:40 »
In de vriezer.
Het is altijd vrij slap.
De echte falafelguys hebben er een dingetje voor.
Ik ben ermee opgehouden, zelf falafel maken, die van Maoz bleef lekkerder: minder droog.
Wil nog wel nog steeds een keer tuinbonenfalafel maken, maar dat komt er maar niet van.


Vandaag zo fijn mijn eerste broodje falafel gegeten bij Maoz (coolsingel rotterdam).. Na alle Maoz en falafel verhaaltjes hier. EN:  ZO LEKKER en die koriandersaus ook ZO LEKKER... heb de dame nog uitgehoord over het falafeldingetje maar (ze moest wel lachen) die kwam uit Israel. Snik! Enig dingetje wil ik toch ook!

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #1101 Gepost op: 24 mei 2007, 08:37:12 »
Kun je overgebleven stukken cheesecake in de vriezer bewaren?

Offline Lona

  • ****
  • 812
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1102 Gepost op: 24 mei 2007, 14:18:24 »
heetf iemand een recept voor pasta met spinazie?
"It does not do to dwell on dreams and forget to live". Dumbledore. :witch2:

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #1103 Gepost op: 24 mei 2007, 14:31:00 »
Hier staan recepten met spinazie in pastasaus.

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #1104 Gepost op: 24 mei 2007, 17:31:32 »
Kun je overgebleven stukken cheesecake in de vriezer bewaren?

Dat zou ik niet doen.
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Lona

  • ****
  • 812
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #1105 Gepost op: 25 mei 2007, 15:12:58 »
Hier staan recepten met spinazie in pastasaus.

dank je  :-[
"It does not do to dwell on dreams and forget to live". Dumbledore. :witch2:

Glutonavis

Re: Kookvragen
« Reactie #1106 Gepost op: 25 mei 2007, 16:38:36 »
Moet je als je crème brulée wilt maken de room eerst kloppen tot het echte slagroom is of kun je het direct in de pan gooien?

Kiwi

Re: Kookvragen
« Reactie #1107 Gepost op: 25 mei 2007, 16:46:42 »
Volgens mij moet je het ongeklopt in de pan gooien.

Offline Sam

  • ******
  • 7.149
Re: Kookvragen
« Reactie #1108 Gepost op: 25 mei 2007, 17:07:16 »
Yep, ongeklopte room.

Ik ben eigenlijk wel op zoek naar een recept voor een vegan creme brulee... hoe zou dat gaan? Op basis van zachte tahoe met vanille extract bijvoorbeeld?
Edit: inderdaad met silken tofu: recept. Moet ik eens proberen!
« Laatst bewerkt op: 25 mei 2007, 17:08:41 door Sam »
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #1109 Gepost op: 25 mei 2007, 17:52:31 »
Yep, ongeklopte room.

Ik ben eigenlijk wel op zoek naar een recept voor een vegan creme brulee... hoe zou dat gaan? Op basis van zachte tahoe met vanille extract bijvoorbeeld?
Edit: inderdaad met silken tofu: recept. Moet ik eens proberen!
:D Ik ook!
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.159
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #1110 Gepost op: 25 mei 2007, 18:18:14 »
 :D Ik ook!
Supercalifragilisticexpialidocious!

Kiwi

Re: Kookvragen
« Reactie #1111 Gepost op: 25 mei 2007, 18:20:06 »
Het wordt afgezaagd ;): ik ook! :D

Glutonavis

Re: Kookvragen
« Reactie #1112 Gepost op: 26 mei 2007, 12:27:33 »
Merci!
Ik vroeg het omdat ik inderdaad ongeklopte room in de pan had gegooid, maar de crème brûlée uiteindelijk toch mislukt is. Het wilde maar niet stevig worden  ??? Ik snap er niets van! Het is gewoon een dikke chocoroomsaus (had een chocolade crème in gedachten)...
Heb er nu maar ijs van gemaakt!  ;D
« Laatst bewerkt op: 26 mei 2007, 12:29:09 door Glutonavis »

Offline renske

  • ****
  • 809
  • Geslacht: Vrouw
    • Zoetekauwen
Re: Kookvragen
« Reactie #1113 Gepost op: 26 mei 2007, 15:45:53 »
In de vriezer.
Het is altijd vrij slap.
De echte falafelguys hebben er een dingetje voor.


Oeh, dan ben ik ene echte falafelgirl, ik heb zo'n dingetje! Van familie in Israel gekregen.

 :ylsuper:
En werkt het handig?

Ja, het werkt goed, alleen ik was dom en deed m in de vaatwasser :bloos: en nu doet hij het heel stroef en zegt hij piep.

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #1114 Gepost op: 26 mei 2007, 18:58:02 »
Ik heb eindelijk rode kleurstof gevonden. Als ik nu een héél klein beetje daarvan door witte frosting doe, wordt de frosting dan rood of roze? Of verschilt dit per kleurstof?
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

mjets

Re: Kookvragen
« Reactie #1115 Gepost op: 26 mei 2007, 19:39:35 »
In de vriezer.
Het is altijd vrij slap.
De echte falafelguys hebben er een dingetje voor.


Oeh, dan ben ik ene echte falafelgirl, ik heb zo'n dingetje! Van familie in Israel gekregen.

 :ylsuper:
En werkt het handig?

Ja, het werkt goed, alleen ik was dom en deed m in de vaatwasser :bloos: en nu doet hij het heel stroef en zegt hij piep.

Ja, dat las ik op een falafeldingetjes website... toevallig...
Ik heb er eentje besteld  :cheer: en kan niet wachten tot ie komt! 8 dollar maar (zes euroootjes) incl shipping enzo!! Moet volgens vriendin wel rekening houden met invoerkosten...? So What!

Kiwi

Re: Kookvragen
« Reactie #1116 Gepost op: 26 mei 2007, 19:56:59 »
Oh, waar heb je die besteld? Ik wil ook wel zo'n dingetje namelijk, lijkt me reuze handig! :yes: :D

mjets

Re: Kookvragen
« Reactie #1117 Gepost op: 26 mei 2007, 20:03:45 »
Oh, waar heb je die besteld? Ik wil ook wel zo'n dingetje namelijk, lijkt me reuze handig! :yes: :D

Jerusalem... is ie goed dan! En echt, ik heb het heus geprobeerd in de buurt (ivm voetafdruk enzo) bij 2 kook-zaken in Rotterdam, en eentje in Den Haag... ijsbolletjesschep doet het ook... zei die... tssss! dat bedoel ik toch niet!  ::)
Komt ie
shalom zei die, echt heel aardig (want ik had geen creditcard dus wilde geld over gaan maken en heb ze gemaild). Maar vriendin met creditcard was toch eenvoudiger... en sneller

Kiwi

Re: Kookvragen
« Reactie #1118 Gepost op: 26 mei 2007, 20:14:11 »
En echt, ik heb het heus geprobeerd in de buurt (ivm voetafdruk enzo) bij 2 kook-zaken in Rotterdam, en eentje in Den Haag... ijsbolletjesschep doet het ook... zei die... tssss! dat bedoel ik toch niet!  ::)
Dat antwoord heb ik ook al een paar keer gekregen, ik heb namelijk ook al een aantal online-kookwinkels aangeschreven ("misschien biedt een kleine ijsbolknijper uitkomst, daarin zit een mechanisme dat het bolletje eruit wipt." ::))
Bedankt voor de link!

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #1119 Gepost op: 26 mei 2007, 20:43:26 »
Ik heb eindelijk rode kleurstof gevonden. Als ik nu een héél klein beetje daarvan door witte frosting doe, wordt de frosting dan rood of roze? Of verschilt dit per kleurstof?

Ik zou zeggen roze maar ik ben er geen deskundige in.
,,,,فلافل