Vegatopia Forum

bonen, peulen en peulvruchten.

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

IrisH

Adukibonen
« Reactie #20 Gepost op: 12 augustus 2005, 21:13:00 »
Ik wil graag iets 'lekkers' met adukibonen maken. Hebben jullie recepten voor me? Ik heb al op internet gezocht maar niet iets gevonden en improviseren lijkt me ook niet zo'n goed plan...
Thanks!
« Laatst bewerkt op: 13 augustus 2005, 19:42:26 door Hizikigrrrl »

Offline Poek

  • Forumkenner 2006, 2009 en 2011
  • ******
  • 11.929
  • Geslacht: Man
    • dimitri.org
Re:adukibonen
« Reactie #21 Gepost op: 12 augustus 2005, 21:33:27 »
Een zoekuitdaging ga ik nooit uit de weg!

Deze had je vast al gevonden.

Soep met bonen en gedroogd fruit (Abgushte Miveh)
Sehikan - Rode rijst
Peulvruchtensoep
Ovenschotel met Seitan
Bonenpate

Misschien dat je in gerechten met linzen de linzen kan vervangen door adukibonen. Of is dat onzin Christiaan?

sokkie1234

Re:adukibonen
« Reactie #22 Gepost op: 12 augustus 2005, 21:38:45 »
hallo

ik heb 1 iets gevonden

1 blik adukiboon
1 tl voedingsgist
1 ui
2 teentjes knoflook
1 scheut brood
beetje bloem
zout & peper




Bereidingswijze:
De bonen fijnstampen in een blender of met een vork. Ui fijnsnijden, alsook look. Ui en look bakken tot ze bruin zijn. Eventueel voedingsgist toevoegen. Op laag vuurtje bakken. Het brood verkruimelen. Alle ingrediënten mengen, behalve de bloem. Burgertjes van vormen, met bloem bedekken en in een beetje olie bakken.
De link hiervan is: http://www.vegetarisme.be/php/recept.html?menu=new&s=5&ss=1&sss=0&ID=28&pers=1




Kiwi

Re:adukibonen
« Reactie #23 Gepost op: 12 augustus 2005, 21:43:09 »
ik heb 1 iets gevonden

Onze eigen Google-:king: was sneller!  ;)

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:adukibonen
« Reactie #24 Gepost op: 12 augustus 2005, 21:55:12 »
ik ben er niet dol op.
Eventueel als onderdeel van de vulling in een tortillataart is het wel okee. En gebakken met wortel, knoflook, chilisaus en andere kruiden en dan serveren met rauwe zuurkool (lekkere uit een tonnetje) en met wat knoflooksaus in een pitabroodje gaat ook wel.
,,,,فلافل

Kiwi

Re:adukibonen
« Reactie #25 Gepost op: 13 augustus 2005, 01:41:47 »
Nog een recept voor adukibonenburgers:

Adukibonen-burger

225 gram adukibonen
1 eetlepel olie
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, uitgeperst
2 stelen bleekselderij, fijngehakt
1 eetlepel Marmite
1 kleine winterwortel, geraspt
100 gram volkorenbrood kruimels
50 gram zonnebloempitten, geroosterd
1 ei, geklopt
zout en peper

Laat de adukibonen 24 uur weken. Kook ze 45 minuten. Giet de bonen af, bewaar wat van het kookvocht. Pureer de bonen.
Fruit ui en knoflook gedurende 3-4 minuten. Voeg de bleekselderij toe en fruit nog 3 minuten. Neem de pan van het vuur en roer de Marmite door de groente.
Meng wortel, broodkruimels, zonnebloempitjes en bonenpuree door elkaar. Doe dan ook het ei en het groentemengsel erbij. Breng op smaak met zout en peper. Als de massa te stevig is kun je nog iets kookvocht toevoegen. Vorm 8 burgers van de massa en bak die in een koekenpan met olie aan beide zijden goudbruin.

(van de NVB-site)

sokkie1234

Re:Juice - Dublin
« Reactie #26 Gepost op: 15 augustus 2005, 20:46:31 »
Hey

Deze bonen kun je ook vinden onder de naam azuki in plaats van aduki ;)

sokkie1234

Re:Juice - Dublin
« Reactie #27 Gepost op: 15 augustus 2005, 20:53:03 »
hey hier een recept met adukibonen of ook wel genoemd azukibonen:

Soep met bonen en gedroogd fruit (Abgushte Miveh)  omhoog
 
Ingrediënten:
75 gr spliterwten
75 gr azukibonen, 1 dag of nacht geweekt
1 bietje, geschild en in stukken
1 ui, fijngehakt
1/2 eetl kerriepoeder
zout
versgemalen peper
8 dl water
150 gr gemengd fruit (abrikozen, pruimen, perziken)
4 tofustokken, in stukken en 30 minuten geweekt (evt. een andere
vleesvervanger, bv in blokjes gesneden tofu)
1 a 2 eetl citroensap (desgewenst)


Bereiding:

1. Doe de spliterwten, de bonen, het bietje, de ui, het kerriepoeder en het zout en peper naar smaak in een pan. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat het geheel op een kleine pit en op laag vuur met een deksel op de pan 1 uur zachtjes stoven.
2. Snijd het fruit in grote stukken en voeg toe, samen met de stukken tofustok. Laat nog 1 uur stoven.
3. proef de soep en voeg indien de smaak te zoet is de gewenste hoeveelheid citroensap toe.





Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Adukibonen
« Reactie #28 Gepost op: 16 augustus 2005, 13:27:08 »
Zijn azuki en aduki's hetzelfde?
Dat zijn toch ook die bonen waar Japanners allerhande zoetigheden van maken (en die zijn echt heel vies...)?
This is between me and the vegetable!

Offline Amarillo

  • Forumkenner 2004, 2005, 2007 en 2014
  • *****
  • 3.233
Re:Adukibonen
« Reactie #29 Gepost op: 16 augustus 2005, 17:44:04 »
Er staat dus gewoon een adukirecept op Vegatopia zelf! :king:
Moet je wel weer weten wat kombu is (en waar je het vindt).

Veel plezier ermede! :)
Ik wil vega bananenschuimpjes.

anjo

Re:Adukibonen
« Reactie #30 Gepost op: 16 augustus 2005, 19:54:59 »

travelgirl

adukibonen
« Reactie #31 Gepost op: 22 september 2006, 17:52:40 »
hallo allemaal!
Ik zag een keer in het programma "wat je eet ben jezelf" dat adukibonen heel erg gezond zijn, nu heb ik ze gekocht maar ik kan nergens recepten vinden. Ik hoop dat jullie me eraan kunnen helpen?
Bedankt!!

Gwennepen

Re:adukibonen
« Reactie #32 Gepost op: 22 september 2006, 18:07:55 »
Ik heb ze ook net gekocht.Bij de natuurvoedingswinkel zeiden ze eerst weken en koken zoals op de verpakking staat.En dan pletten en burgers van maken met bloem ei en kaas en kruiden.En dat zij er in ieder geval bonenkruid doordeden tegen gasvorming.

Offline Nick

  • ****
  • 578
Geweekte bonen
« Reactie #33 Gepost op: 13 februari 2008, 11:43:03 »
Normaal gebruik ik altijd bonen uit blik of bokaal maar nu heb ik voor de eerste! keer bonen geweekt. Wat scheelt er met de bovendrijvende? Zijn die niet meer goed of zo?
En kook ik ze dan in het weekwater of in vers water?
« Laatst bewerkt op: 13 februari 2008, 11:54:26 door Nick »
"Teaching a child not to step on a caterpillar is as valuable to the child as it is to the caterpillar."
-- Bradley

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re:Geweekte bonen
« Reactie #34 Gepost op: 13 februari 2008, 14:08:06 »
Ik ververs het water een aantal maal en ik kook ze ook in vers water. Of de bovendrijvende misschien niet meer helemaal ok zijn weet ik niet, bedenk me net dat ik daar nooit zo op let  :o
Life isn´t about waiting for the storm to pass..
it´s about getting out there and dancing in the rain

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Geweekte bonen
« Reactie #35 Gepost op: 13 februari 2008, 14:53:30 »
Ik kook linzen meestal in het weekwater.
En volgens mij kan je de bovendrijvende bonen ook gewoon eten, het zijn geen mossels...
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Nick

  • ****
  • 578
Re:Geweekte bonen
« Reactie #36 Gepost op: 14 februari 2008, 11:13:00 »
... het zijn geen mossels...

Wel,daar dacht ik ook aan. ..  ;D

Weet iemand waarom ze bovendrijven?
"Teaching a child not to step on a caterpillar is as valuable to the child as it is to the caterpillar."
-- Bradley

Offline Nick

  • ****
  • 578
Re:Geweekte bonen
« Reactie #37 Gepost op: 14 februari 2008, 11:55:55 »
En is het normaal dat het water schuimt?
"Teaching a child not to step on a caterpillar is as valuable to the child as it is to the caterpillar."
-- Bradley

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Geweekte bonen
« Reactie #38 Gepost op: 14 februari 2008, 12:03:03 »
Schuimend water?
Misschien ze eerst gewoon wassen zonder dreft?  :P

Bij mijn weten zit er geen waslaagje op gedroogde peulvruchten, maar ze een keer extra van te voren afspoelen kan wellicht geen kwaad, als het echt lijkt alsof er shampoo in het weekwater zit.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Nick

  • ****
  • 578
Re:Geweekte bonen
« Reactie #39 Gepost op: 14 februari 2008, 22:16:01 »
Ik weet niet wat het is maar het lijkt helemaal niet te lukken.  :-\
Ze staan nu al meer dan een uur te koken en ze zijn nog steeds hard. Bah, nu wou ik het eens  "echt" doen.
"Teaching a child not to step on a caterpillar is as valuable to the child as it is to the caterpillar."
-- Bradley