Je bedoelt
dit recept, neem ik aan. Ik heb ooit ook een
recept voor koolrabischnitzel gepost - geloof het of niet, zonder mosterd!
nou ja, bijna: "Serveer met een lik mosterd erbij.". Staat bij ons regelmatig op tafel, bijvoorbeeld met in de schil gekookte aardappelen en wat salade.
Koolrabi doet het ook best leuk in een kokos-currysausje, maar dat kent de boer vast niet. Koolrabi-aardappelgratin is ook lekker, maar dat is niet geheel kaasloos. Of een wortel-koolrabi-kidneybonensalade met een yoghurtdressing (met pepertje, mosterd, komijnzaad, drupje honing). Of in schijven met genoemde yoghurtdressing als dip.
Of gestoofd met een mosterdsausje, geserveerd met bijvoorbeeld bulgur, en dan zou ik er nog wat anders bijmaken (kidneybonen in pittige tomatensaus, tarka dhal, of zo).
Annemieke heeft ooit ook een
merkwaardig koolrabirecept gevonden, waarschijnlijk op dezelfde manier als ik.
Je kunt er ook soep van maken, maar dat vind ik dan weer zonde (net als verbergen in de aardappelpuree). Tja, het is een eigenzinnige groente. Koolrabi schijnt in Kashmir vrijwel dagelijks op het menu te staan (
kashmiri kohlrabi). Ook interessant:
kohlrabi pickle.
Eh, ik dwaal af, geloof ik. Dit kent de boer allemaal niet.
Edit:
http://rosajackson.blogspot.com/2008/03/celeriac-and-kohlrabi-rsti.html
Klinkt goed!