bijna een hele brie,
Oooh, een hele brie. Nou ja, bijna dan. Ondertussen is ie vast wel op, maar ik heb altijd al een recept met een hele brie (echt zo'n ronde met een diameter van 30 cm!) willen maken. Maar die hele brieen zijn voornamelijk in Frankrijk te koop. Hier in Zwolle heb ik ze nog niet gezien. Tenminste,niet voor een okay prijsje....
Het is een recept uit het kookboek van Rose Elliot "Vegetarische Superchef"
Gebakken brie in filodeeg met abrikozensaus:
Voor 6 pers.
500 gr. Filodeeg
50-75 ml olijfolie
1 hele brie, doorsnede van 20-25 cm, niet te rijp
1 pot abrikozenpuree, a 500 gram
4 el citroensap
Een paar vellen filodeeg bestrijken met olie en op elkaar stapelen, zodat je een grote vierkante lap krijgt.
De brie erop leggen en 10 cm rond de brie de filodeeg afsnijden.
Nu meer vellen filodeeg erop leggen en 5 cm laten overlappen. De onder- en bovenkant tegen elkaar aandrukken. Het deeg rondom met olie bestrijken en een stoomgat in he midden maken.
De Brie 30-40 min. op 200 graden bakken, tot goudbruin en knapperig.
10-15 min. laten rusten en op een mooie schaal serveren.
Voor de saus:
de abrikozenpuree en citroen aan de kook brengen. In een kannetje schenken en bij de brie serveren.
Lekker met aardappelpuree en sperzieboontjes!
Ooit ga ik het eens maken....