Vegatopia Forum

Wat kan ik met de volgende ingredienten?

0 leden en 15 gasten bekijken dit topic.

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2540 Gepost op: 11 juni 2015, 21:08:49 »
Ok, dankuwel, zoveel tips, nu weet ik niet wat kiezen   ;D

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2541 Gepost op: 29 juli 2015, 22:59:41 »
Wat doet men met een grote spaghetti-pompoen (3x)?
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2542 Gepost op: 30 juli 2015, 08:44:23 »
Soep?
,,,,فلافل

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2543 Gepost op: 30 juli 2015, 10:37:07 »
Soep?
Maar niet met recept van de oranje lijkt me: hij heeft een andere structuur en schijnt wat notige smaak te hebben.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Sam

  • ******
  • 7.192
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2544 Gepost op: 30 juli 2015, 11:40:02 »
Een pompoencurry?
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.627
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2545 Gepost op: 30 juli 2015, 13:33:41 »
Lading in de oven roosteren. Dan kan je nog verzinnen of je er later soep, curry of iets anders van maakt. Of zo op eet. In een quiche is ook lekker, zeker als de pompoen een beetje nootachtig smaakt. De rest die je overhoudt, in zakjes in de vriezer. Dan heb je er nog lang plezier van :)

Verdere ideeën, in een lasagne met verse geitenkaas, door de couscous, de pompoensouflé uit het Vegatopia boek, misschien op z'n japans met miso?

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2546 Gepost op: 30 juli 2015, 22:17:53 »
Lading in de oven roosteren. Dan kan je nog verzinnen of je er later soep, curry of iets anders van maakt. Of zo op eet. In een quiche is ook lekker, zeker als de pompoen een beetje nootachtig smaakt. De rest die je overhoudt, in zakjes in de vriezer. Dan heb je er nog lang plezier van :)

Verdere ideeën, in een lasagne met verse geitenkaas, door de couscous, de pompoensouflé uit het Vegatopia boek, misschien op z'n japans met miso?
Dank voor de suggesties, ik laat de man verder beslissen. Zijn ouders aten het altijd gevuld met pinda's en pindakaas, klinkt wel vet. En we hebben dus 3 grote! En er komen er nog meer ...
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Online Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.681
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2547 Gepost op: 18 oktober 2015, 17:06:48 »
Kweeperen? Kristof denkt aan kweeperengelei en kweeperenbrood. Iemand nog andere suggesties of zal ik hem komende week zijn gang maar laten gaan?
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2548 Gepost op: 18 oktober 2015, 17:21:32 »
Kweeperen? Kristof denkt aan kweeperengelei en kweeperenbrood. Iemand nog andere suggesties of zal ik hem komende week zijn gang maar laten gaan?

Niks mis mee, toch? Het kan ook ipv appels in de rodekool.

Offline Sam

  • ******
  • 7.192
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2549 Gepost op: 19 oktober 2015, 11:09:02 »
In een zoetige kokos-curry met amandel en rozijnen zijn kweeperen erg lekker. Als je zoekt op de engelse term quince kom je veel fijne recepten tegen, de nederlandse blijven een beetje steken op gebak en jam vind ik.
Dit lijkt me een gaaf recept, dat ga ik snel uitproberen: http://www.epicurious.com/recipes/food/views/quince-sambal-231243. Aangezien jij ook erg van inmaken houdt is dat misschien ook een idee? Of inmaken met andere kruiden zoals hier http://www.sbs.com.au/food/recipes/pickled-quince, lijkt me erg lekker bij een kaasplankje.
« Laatst bewerkt op: 19 oktober 2015, 11:11:21 door Sam »
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline jol

  • *****
  • 2.653
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2550 Gepost op: 19 oktober 2015, 12:15:40 »
Kweeperen? Kristof denkt aan kweeperengelei en kweeperenbrood. Iemand nog andere suggesties of zal ik hem komende week zijn gang maar laten gaan?

Ik zou hem gewoon z'n gang laten gaan, jummie, kweeperengelei. Grove stukken hazelnoot erdoor is ook erg lekker.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2551 Gepost op: 20 oktober 2015, 16:47:03 »
Je kunt er ook mostarda van maken http://www.manusmenu.com/mostarda-mantovana
,,,,فلافل

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2552 Gepost op: 22 oktober 2015, 20:31:25 »
Beetje rare vraag, maar wat doen jullie allemaal met Parmezaan? Ik heb een blok vegan Parmezaanse kaas maar ik kom niet veel verder dan raspen en over de pasta strooien.

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2553 Gepost op: 22 oktober 2015, 20:48:01 »
Dat. En snoepen.

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2554 Gepost op: 22 oktober 2015, 20:53:53 »
Ik vrees dat de vegan variant een stuk minder lekker is, dus dat zie ik mezelf niet echt doen :)

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2555 Gepost op: 22 oktober 2015, 20:57:43 »
Inderdaad vooral raspen over de pasta en in salades.
Soms in sauzen.
,,,,فلافل

Online Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.681
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2556 Gepost op: 22 oktober 2015, 21:03:07 »
Parmezaanse kaas doet het ook goed in de pesto (ik gebruik af en toe ook gistvlokken als vegan/goedkoper alternatief). En door een Italiaans gekruide pompoensoep (of natuurlijk pastasaus van gepureerde pompoen). Geraspt over de lasagne (echt een klein beetje, in combinatie met mozzarella of gewone geraspte kaas, voor de smaak). Ook lekker om een quiche mee te bestrooien.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Sven

  • *****
  • 3.932
  • Geslacht: Man
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2557 Gepost op: 22 oktober 2015, 21:04:07 »
In plaats van te raspen kan je ook decoratieve krullen maken met een dunschiller. Verder kan'ie in sauzen, op de pizza, op brood (met salade en groenten), in de quiche en... in de zelfgemaakte pesto.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.627
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2558 Gepost op: 22 oktober 2015, 21:18:04 »
Tosti met champies en geraspte parmazaan. Of in een omelet. Over bonen in een wrapje. Smelt de vegan versie een beetje?

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2559 Gepost op: 08 november 2015, 12:33:28 »
Ik heb een zak geraspte cassave van het merk Hathie in de vriezer liggen: http://www.toko4all.nl/product/geraspte-cassava-1kg-hathie/

Recepten ermee weet ik wel te vinden, maar moet je de cassave nog voorbehandelen? Dus koken of iets dergelijks? Rauwe cassave bevat blauwzuur. Kan ik ervan uitgaan dat dat al verwijderd is als het geraspt en al in die zakjes zit? http://www.groentenenfruit.nl/veggipedia/product/cassave.html

Voor de recepten zal het ook gebakken/gekookt/gestoomd worden, maar ik vraag me dus af of dat voldoende is.