Vegatopia Forum

Wat kan ik met de volgende ingredienten?

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #220 Gepost op: 30 juli 2005, 08:46:11 »
Een tip voor de volgende keer:

Maak een slaatje van geraspte groene selder, geraspte jonagold, rozijnen, gemalen pinda's, citroensap en chilipoeder. Hier kan je bv. een tomaat mee vullen.

of je kunt met zo'n salade een sinaasappel vullen en dan ipv rozijnen erdoor stukjes sinaasappel en roze peper erdoor. Dat is echt super lekker
,,,,فلافل

Offline Sven

  • *****
  • 3.932
  • Geslacht: Man
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #221 Gepost op: 30 juli 2005, 20:56:00 »
Bedankt voor de tip :worshippy:
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #222 Gepost op: 16 augustus 2005, 13:15:54 »
Ik heb gisteren een pavlova gemaakt met passievruchten (a la Nigella). L had echter verschrikkelijk veel passievruchten gekocht, dus ik heb er nog heel veel over (11 volgens mij).
Wat doe ik daarmee? Ik had al het idee van passievruchtencurd opgedaan (ook van Nigella (Nigella: :worshippy:)), maar dan hou ik weer eiwitten over en die pavlova had ik nou juist gemaakt om die enorme berg eiwitten in de vriezer (veroorzaakt door de lemon curd) te doen slinken, dus dat gaat daar dan tegenin...

Iemand een beter plan?
This is between me and the vegetable!

Offline linz

  • ***
  • 225
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #223 Gepost op: 16 augustus 2005, 18:21:15 »
Het wordt mooi weer deze week: passievruchten-sorbetijs?
Stiekem toch een banaan!

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #224 Gepost op: 17 augustus 2005, 10:55:58 »
Hoedoekda?
This is between me and the vegetable!

Offline linz

  • ***
  • 225
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #225 Gepost op: 17 augustus 2005, 11:13:33 »
Eeeeeeeeeeeeh.... passievruchten pureren (en zeven lijkt mij) en dan mengen met suikerwater en dan de vriezer in!
(wel nu en dan doorroeren tijdens het bevriezen, anders wordt het gewoon één grote klont)
Stiekem toch een banaan!

Kiwi

Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #226 Gepost op: 17 augustus 2005, 11:24:39 »
Iemand een beter plan?

Hier staan ook nog wat recepten met passievruchten.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #227 Gepost op: 21 augustus 2005, 14:46:03 »
Het passievruchtenprobleem is opgelost door mensen te eten uit tenodigen en dezelfde pavlova als vorige week voor ze te maken (het was een bijzondere pavlova, L dacht dat hij hem niet zou lusten, maar bleek hem erg lekker te vinden :D)

Ik heb er nog één: ik heb een zak van dat grijze, grove zeezout (ongetwijfeld door een verweerde Franse zeezoutboer geoogst) gekregen. Kan daar nog iets spannenders mee dan door het pastawater gooien?
« Laatst bewerkt op: 21 augustus 2005, 14:46:29 door Maartje! »
This is between me and the vegetable!

Offline Sven

  • *****
  • 3.932
  • Geslacht: Man
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #228 Gepost op: 21 augustus 2005, 19:58:02 »
Je kan het gebruiken in salades (voor de liefhebber) of om aubergines te deshydrateren.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #229 Gepost op: 23 augustus 2005, 14:34:17 »
Bedoel je vocht aan aubergines onttrekken om de bittere smaak te verminderen? Ik vind aubergines helemaal niet bitter, dus ik doe dat nooit...
Maar is grof grijs zout daar beter voor dan fijn wit?
This is between me and the vegetable!

Offline Sven

  • *****
  • 3.932
  • Geslacht: Man
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #230 Gepost op: 24 augustus 2005, 11:29:18 »
Dan blijft de aubergine ook mooier van kleur en van structuur. Zelf gebruik ik gewoon fijn zout, maar veel kookboeken raden grof zout aan, vandaar.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline bloempjuh

  • ***
  • 196
  • Geslacht: Vrouw
    • b-log
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #231 Gepost op: 24 augustus 2005, 12:01:40 »
Ik heb in een opwelling een blik boterbonen gekocht. Wat kan ik daarmee maken? (Liefst goedkoop studentenrecept ;))
Diervriendelijke weblog: http://weblogs.bnn.nl/b-log

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #232 Gepost op: 24 augustus 2005, 14:21:55 »
Ik heb in een opwelling een blik boterbonen gekocht. Wat kan ik daarmee maken? (Liefst goedkoop studentenrecept ;))

er is verwarring over het woord boterboon. Sommige mensen bedoelen daar gele sperciebonen mee. Anderen bedoelen er bonen mee de lijken op witte bonen. Welke heb jij?
,,,,فلافل

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #233 Gepost op: 24 augustus 2005, 15:09:08 »
Dan blijft de aubergine ook mooier van kleur en van structuur. Zelf gebruik ik gewoon fijn zout, maar veel kookboeken raden grof zout aan, vandaar.

O, dan ga ik het toch een keer proberen.
This is between me and the vegetable!

Offline bloempjuh

  • ***
  • 196
  • Geslacht: Vrouw
    • b-log
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #234 Gepost op: 24 augustus 2005, 15:17:06 »
Ik heb in een opwelling een blik boterbonen gekocht. Wat kan ik daarmee maken? (Liefst goedkoop studentenrecept ;))

er is verwarring over het woord boterboon. Sommige mensen bedoelen daar gele sperciebonen mee. Anderen bedoelen er bonen mee de lijken op witte bonen. Welke heb jij?

Die grote witte die je bij de Griek in een vegetarische schotel aantreft :)
Diervriendelijke weblog: http://weblogs.bnn.nl/b-log

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #235 Gepost op: 24 augustus 2005, 18:54:13 »

Die grote witte die je bij de Griek in een vegetarische schotel aantreft :)

de variant die op witte bonen lijken denk ik dan.
een salade met gegrillde courgette, feta, limoen en paprika is dan misschien wel lekker met die bonen. Erbij wat brood en kruidenboter of olijventapenade.

op de bbc site staat een lekker recept voor deze bonen als soep met deze bonen, cider en thijm.

,,,,فلافل

Offline linz

  • ***
  • 225
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #236 Gepost op: 25 augustus 2005, 18:43:31 »
Je zou er ook een humus-variant mee kunnen maken.
Of ze door een goed gevulde groente/minestrone-soep roeren.
Stiekem toch een banaan!

Macka

Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #237 Gepost op: 25 augustus 2005, 18:51:12 »
Een chili sin carne variant maken? Geloof dat daar normaal gesproken geen boterbonen in gaan, maar met genoeg chili en zo wordt het vanzelf wel lekker. Voordeel is ook je er alles (ok, bijna alles dan) door kunt gooien wat nog op moet/wat je nog in huis hebt.

Offline Gabs

  • ****
  • 796
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #238 Gepost op: 26 augustus 2005, 18:58:07 »
nog even over de spitskool: mijn moeder deed die altijd in kleine reepjes snijden, wokken en dan kerrie erdoor... erg lekker, al vergeet ik het zelf steeds te maken.

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #239 Gepost op: 26 augustus 2005, 23:54:12 »
Met grof zout zou ik trouwens focaccia gaan maken... Of sch(i)atiatini (?! geen idee hoe je dat schrijft...) Heb ik ooit eens een keer op een camping in Italië gehad: een heel dunnen pizzabodem en dan veel zout erop. Maakten ze daar altijd tussen de middag klaar en dan stonden er gigantische rijen bij de achterdeur van de pizzeria....
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call