Vegatopia Forum

Pizza! Flammkuchen!

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline Jasper

  • ***
  • 338
    • Jasper M - virtuele expositie
Re:Op de pizza
« Reactie #80 Gepost op: 11 april 2005, 21:58:24 »
Zo'n pizza heb ik wel eens gegeten. Best lekker, maar wel olie al over de plaats.

Offline willem

  • *****
  • 2.430
  • Geslacht: Man
Re:Op de pizza
« Reactie #81 Gepost op: 12 april 2005, 10:21:49 »
Zo'n pizza heb ik wel eens gegeten. Best lekker, maar wel olie al over de plaats.
???
wees verdraagzaam, oftewel onderdruk je neiging te onderdrukken

Offline Poek

  • Forumkenner 2006, 2009 en 2011
  • ******
  • 11.929
  • Geslacht: Man
    • dimitri.org
Re:Op de pizza
« Reactie #82 Gepost op: 12 april 2005, 10:24:07 »
Zo'n pizza heb ik wel eens gegeten. Best lekker, maar wel olie al over de plaats.
???

"All over the place" letterlijk vertaald Willem.

Offline animal lover

  • ****
  • 592
  • Geslacht: Vrouw
Re:Op de pizza
« Reactie #83 Gepost op: 12 april 2005, 10:30:05 »
het is heel lang geleden dat ik een keertje zelf pizza gemaakt heb. Ik ga morgen een pizza maken, want dan ben ik alleen thuis. Voor de deeg ga ik de broodbaxmachine gebruiken, dus ik ben benieuwd!
Vegetariër, die flirt met het veganisme.

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Op de pizza
« Reactie #84 Gepost op: 12 april 2005, 11:06:48 »
Ik maak het zeker eens in de twee weken. Al jaren. Ik ben expert.  :P

Klinkt trouwens wel lekker, Zusje. Verse basilicum erop als het uit de oven is, lijkt me ook lekker erbij.

Offline Mariek

  • *****
  • 3.972
  • Geslacht: Vrouw
Re:Op de pizza
« Reactie #85 Gepost op: 12 april 2005, 11:12:50 »
O, ik heb nog een bakje ingevroren basilicum!
Neigend tot zelfdestructieve eerlijkheid

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Op de pizza
« Reactie #86 Gepost op: 12 april 2005, 14:46:07 »
Ik denk dat ik deze week pizza maak met olijfolie met knoflook in plaats van tomatensaus als basis en er op cherrytomaatjes en mozzarella.

oh ja. Die is ook lekker met vijg
,,,,فلافل

Offline Laurie

  • *****
  • 2.478
  • Geslacht: Vrouw
Re:Op de pizza
« Reactie #87 Gepost op: 14 april 2005, 20:22:10 »
het is heel lang geleden dat ik een keertje zelf pizza gemaakt heb. Ik ga morgen een pizza maken, want dan ben ik alleen thuis. Voor de deeg ga ik de broodbaxmachine gebruiken, dus ik ben benieuwd!

Ik gebruik de bbm eigenlijk alleen nog om pizzadeeg te maken  :-[ vind het echt een superlekker deegje dan!
Ben eigenlijk een beetje gestopt met brood bakken omdat de kant-en-klare mixen wat vervelen en het brood soms wat zompig was (en vriendlief mopperde  ::)) en tot nog toe zijn alle initiatieven tot het zelf samen stellen van een lekker en goed lukkend brood mislukt. Zelfs met mix van de molen en recepten van hier  :(

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Op de pizza
« Reactie #88 Gepost op: 14 april 2005, 21:34:13 »
zet je bbm eens op eens andere plek neer, misschien staat ie in de tocht.
,,,,فلافل

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Op de pizza
« Reactie #89 Gepost op: 15 april 2005, 00:40:02 »
zet je bbm eens op eens andere plek neer, misschien staat ie in de tocht.
Hmmm, ik kan me voorstellen dat het met een kom met daarin het rijzende deeg nog wel kan uitmaken maar bij een broodbakmachine die me toch redelijk geisoleerd lijkt...
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Laurie

  • *****
  • 2.478
  • Geslacht: Vrouw
Re:Op de pizza
« Reactie #90 Gepost op: 15 april 2005, 13:17:21 »
zet je bbm eens op eens andere plek neer, misschien staat ie in de tocht.


Heb het nu op twee plaatsen geprobeerd (toevallig) maar ik denk dat het meer aan mijn samenstelling van deeg icc met het programma heeft gelegen. Het pizzadeeg lukt nl wel goed en ook de lekkere mixen (van Wright?) gaan ok. Ga vanavond denk ik pizza maken nu we het er over hebben....  ;D
Misschien dat ik het weekend inspriratie heb om weer eens een broodje te proberen.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Op de pizza
« Reactie #91 Gepost op: 15 april 2005, 13:51:51 »
zet je bbm eens op eens andere plek neer, misschien staat ie in de tocht.
Hmmm, ik kan me voorstellen dat het met een kom met daarin het rijzende deeg nog wel kan uitmaken maar bij een broodbakmachine die me toch redelijk geisoleerd lijkt...

het echt schelen hoor vind ik. Maar als je idd al 2 plekken hebt uitgeprobeerd zal het meer aan de samenstelling van de mix liggen
,,,,فلافل

Sanneke

Re:Op de pizza
« Reactie #92 Gepost op: 17 april 2005, 10:52:33 »
Ik maak mijn pizza deeg steeds met de pizza mix van soezie.
enkel water en beetje olijfolie toevoegen, en klaar!
Makkelijk en lekker.

Mijn favo pizza is er één met  tomatensaus, mozzarella, ui, ananas, mais en schijfjes tomaat.....
Vrij standaard dus, maar ook ik sta steeds open voor nieuwe suggesties ;-)

Sanneke

Re:Op de pizza
« Reactie #93 Gepost op: 17 april 2005, 10:56:57 »
oh, en ja, ik ben ook altijd nogal kwistig met oregano en gemalen zware peper....
 ;)

Offline Twilightje

  • ***
  • 299
  • Geslacht: Vrouw
Re:Op de pizza
« Reactie #94 Gepost op: 19 april 2005, 02:17:57 »
Mijn favoriete pizza zou er één zijn met tomatensaus, artisjokken, spinazie, olijven, kappertjes, mozarella, nog wat groenten als paprika of champignons bvb, of aubergine, veel oregano en wat pikante olie erover. Ook klassiek, maar meestal heb je wat minder op vega pizza's (of net teveel: ik hou niet zo van ui)

Offline Carla

  • ***
  • 259
  • Geslacht: Vrouw
Re:Op de pizza
« Reactie #95 Gepost op: 18 mei 2005, 09:54:57 »
Ik heb gisteren een turkse pizza gemaakt. Ik vond het erg geslaagd:
Voor 4 personen:

400/500 gr bloem
zakje gist
4-6 el lauwe melk
2 tl suiker
4 el gesmolten boter / olie
lauw water naar gelang nodig
zout

Bloem, gist, suiker, melk, boter mengen, lauw water zoveel als nodig en zout toevoegen.
Laten rijzen.

Vulling:
kleine brokjes gedroogde soja
zakje shoarmakruiden van silvo
2 flinke uien
halve rode en halve groene paprika
peterselie, korinader, pepermunt, dille
blik tomaten
zout
knoflook

soja mengen met shoarmakruiden en in heet water laten wellen.
Uien heel fijn snijden en bruin bakken.
Sojamengsel toevoegen en bruin bakken.
Paprika fijnsnijden en toevoegen en meebakken.
Blik tomaten erbij, even opwarmen.
Kruiden fijnsnijden, knoflook uitpersen en bij het mengsel doen. Zout naar smaak toevoegen.

Het deeg met een deegroller en veelpbloem tot platte ronde lappen uitrollen en in een vorm doen met de randjes een beetje rechtop.
De vulling erop uitsmeren.
In een oven van 220° 15 minuten (of tot het deeg knapperig en beetje gekleurd is) laten bakken.

Lekker met een yoghurt/knoflook met beetje zout sausje en een herderssalade (tomaat, komkommer, paprika, peterselie, ui, olijven citroen, zout en olijfolie)

Offline Anand

  • ***
  • 112
  • Geslacht: Man
Re:Pizza!
« Reactie #96 Gepost op: 18 mei 2005, 22:13:16 »
het deeg 2-4 dagen laten rijzen in de koelkast wil vaak ook nog helpen :)


daltonhoeksteen

pizza
« Reactie #97 Gepost op: 13 augustus 2005, 22:18:09 »
Ik ben opzoek naar een goed recept voor pizza.
Ook las ik ergens dat ik ook mijn brood machine goed kon gebruiken om  het deeg te  maken,heeft iemand hier ervaring mee?

Offline Laurie

  • *****
  • 2.478
  • Geslacht: Vrouw
Re:Pizza!
« Reactie #98 Gepost op: 14 augustus 2005, 11:14:18 »
Voor pizzadeeg uit de bbm gebruik ik een recept van mijn tante:

400 gr. bloem
1 zakje gist
zout
4 eetlepels olijfolie ( knofook/chili olie doet het ook erg goed voor een pittige bodem. )
ca.2dl. lauw water
Je kunt er ook gedroogde basilicum, tijm of rozemarijn  doorheen draaien.

Gooi dat in de goede volgorde in je broodbakkertje. Bij mij heet het programma "hefeteig"
Je kunt er twee pizza's van maken van zo'n 25 cm. doorsnee.
Eropdoen wat je lekker vindt en dan zo'n 25 minuten op 200 graden bakken.

De hoeveelheden water en bloem komen best nauwkeurig want ik heb er al een paar keer een troepje van gemaakt doordat het deeg teveel plakte en dan kun je het niet uitrollen. :-\ Maar als je netjes afweegt (zoals J.) gaat het altijd goed. ;)

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re:Pizza!
« Reactie #99 Gepost op: 14 augustus 2005, 19:36:05 »
Bij ons wisselt de kwaliteit van het pizzadeeg keer op keer, ondanks dat we het telkens het zelfde maken (het enige wat wisselt is verse of gedroogde gist). Afgelopen week was ie echt perfect!

Wij maken altijd een plaatpizza met 3 à 4 stroken verschillend beleg. Wat ik heel lekker vind is de tomatensaus zoals mijn vriend deze maakt: uien en knoflook fruiten, tomaten passata er door en wat (verse) kruiden zoals oregano, thijm en basilicum en peper en zout. Door het meefruiten van de uien ipv ze rauw op de pizza te doen wordt de saus heerlijk zoet.