Vis bevalt mij altijd al beter dan vlees. Marokkaanse sardientjes in olie met rode peper ( 1-2 rawits/harissa ingelegd) of ook het type "tagine" met wat extra kruiden meer, stukje wortel, blaadje selderij ...
Flink stuk brood erbij en, heel eigenaardig, KOFFIE als ideale smaak-combinatie (terwijl ik anders nauwelijks koffie lust en al heel lang verslingerd ben aan groen Chinese thee).
Maar normaal neem ik graag vis ongekruid, met een beetje zout in water gekookt, wel altijd brood erbij.
Een van mijn zonen (zoon 1/3, kind 2/6) rookt zelfgevangen vissen in een oventje dat werkt op een kleine lade met een paar houtskooltjes en zaagsel.
Ik zal hem een keer vragen om zo´n brok tahoe/tofu te roken, ik las daar iets over op dit forum.
Ik blijf dat doodmaken jammer vinden, riskeer echter niets op dat B12-item.
Voorlopig "maken" mijn 6+6 (klein)kinderen het uitstekend.
Het lijkt me wel dat vis eten minder gezondheids-risico´s inhoudt dan vlees eten, de "afstand" is groter, minder kannibalisterig.